Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2016, 16:54
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Dočkáme sa sfilmovanej trilógie Harry Potter and Cursed Child s Danielom Radcliffom a Emmou Watson?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

8. časť Harryho Pottera, ktorá dostala okrem divadelného aj knižné spracovanie, sa možno bude premietať na strieborných plátnach.

Klebety, klebety, klebety. Okolo sveta Harryho Pottera sa to nimi len tak hemží, no tá posledná by niektorých už skutočne mohla zdvihnúť zo sedačiek. Začnime však pekne po poriadku. V roku 2011 sa ukončila sága, ktorá štiepila charaktery, sny a dokonca aj samotné charaktery mnohých ľudí po svete. Do kín zavítal posledný film o Harrym Potterovi a hoci by sme zniesli ďalších xy, aj keď asi s iným režisérom, bolo nám všetkým jasné, že veľkolepý príbeh sa skončil. A boli sme smutní. Warner Bros., ktoré tieto príbehy produkuje a distribuuje, však dobre vedelo, že čarovný svet je zlatá baňa, v ktorej treba dolovať, kým má čo ponúknuť. Aj preto v roku 2014 ohlásilo trilógiu Fantastic Beasts and Where to Find Them. Prvú časť z plánovaných troch pritom uvidíme už tento november, kedy sa nám v hlavnej role predstaví Eddie Redmayne čoby Newt Scamander. Viac informácií o filme sa dozviete tu. 

Dočkáme sa sfilmovanej trilógie Harry Potter and Cursed Child s Danielom Radcliffom a Emmou Watson?
Zdroj: Warner Bros.

V roku 2020 však aj táto trilógia skončí a WB bude musieť myslieť na to, čo so značkou ďalej. Rowlingová napísala divadelnú hru, akúsi ôsmu časť príbehu, ktorá sa neskôr transformovala aj do knižnej podoby, hoci šlo o viac o scenár než klasicky napísanú knihu. Niektorí si ju chvália, iní nechápu, čo to Rowlingová vlastne zo seba dostala. V každom prípade, príbeh Harryho pokračoval a Warneri v prípade, že ho sfilmovať môžu, ho sfilmovať aj musia. A dobre to vedia. V prípade, že by sa na strieborné plátna vrátil Daniel Radcliffe, Emma Watson a Rupert Grint, svet by zošalel a Warneri by nemali problém zarobiť na prípadnej novej trilógii, merchendisingu a ostatných produktoch nového príbehu pokojne aj 5 milárd dolárov. Samozrejme, nehovoríme o čistom zisku. Ťažko povedať, no vyjsť z tieňa tejto ságy nebolo ani pre jedného herca jednoduché. Rupert Grint sa utiahol a dnes už po ňom siahne len málokto. Emma Watson je však Emma Watson a bude tu s nami ešte mnoho rokov, a to jednak vďaka Disney, jednak vďaka vlastnej snahe ukázať, čo v nej je (viď Colonia). No a Daniel Radcliffe, to je prípad sám o sebe. Nakoniec, upísal sa mysterióznemu fantasy Horns, spolu s Paulom Danom natočil netradičnú dobrodružnú komédiu, kde stvárnil prdiacu mŕtvolu, no a po novom už môžete ohodnotiť aj jeho výkon čoby FBI agenta prevlečeného za nacistu. Dá sa povedať, že pre filmovo zdatnejších jedincov už zo seba nálepku Harryho Pottera definitívne odlepil, aj keď... pre verejnosť to jednoducho vždy bude chlapec, ktorý prežil. Ak by sa teda trojica mala vrátiť do svojich niekdajších rol, pravdepodobne by si vypýtala veľké množstvo miliónov, a to hovoríme len o prípade, keby ich Warneri na niečo také ukecali.
Dočkáme sa sfilmovanej trilógie Harry Potter and Cursed Child s Danielom Radcliffom a Emmou Watson?
Zdroj: Warner Bros.


V každom prípade, novinári v USA tvrdia, že presne o takomto pokračovaní Potterovej ságy sa u Warnerov hovorí. Je to viac než reálne, no či sa im nakoniec niečo podarí zo značky vydolovať formou filmových spracovaní je vo hviezdach. V každom prípade, Warner bude teraz zaujímať situácia okolo Fantastic Beasts. Prepadák to asi nebude, no miliardové tržby by očakával taktiež asi len veľký optimista. Ak však trilógia vynesie pekné peniažky, môžeme si byť istí, že sa do tohto sveta ešte párkrát pozrieme, a keď už to majú siliť, nech je pritom aspoň stará partia okolo Harryho. Aký na to máte názor vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia