Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2016, 0:18
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Villeneuve a Gyllenhaal sa opäť spoja, tentokrát pri adaptovaní príbehu Syn od Jo Nesba

FILMY A SERIÁLY DENIS VILLENEUVE JAKE GYLLENHAAL
Uložiť Uložené

Ak dostaneme aspoň z polovice taký zážitok ako pri Prisoners, tak sem s tým!

Pokiaľ ste fanúšikom kvalitného filmu nie je možné, aby ste nepoznali potenciálneho kráľa moderných thrillerov Denisa Villeneuva a jedného z najprogresívnejších hercov posledných rokov Jakea Gyllenhaala. Na druhej strane, ak ste milovníkom knižných kriminálok, Jo Nesbo je u vás pravdepodobne niečo ako modla. Teraz sa tieto dva svety spájajú a my sa jednohlasne tešíme. Druhý z troch menovaných sa na filme bude podieľať aj ako producent so svojou spoločnosťou Nine Stories a asistovať im budú kolegovia z Bold Films, ktorí už majú na svedomí pecky ako Whiplash, Drive či Nightcrawler. Gyllenhaalov produkčný kolega Riva Marker (Beasts of No Nation) sa na margo filmu vyjadril nasledovne: „Syn od Jo Nesba je presne ten typ filmu, ktorý sme chceli s Jakeom robiť pri zakladaní spoločnosti. Provokatívny a pohybujúci sa na hrane." Začiatok produkcie je zatiaľ otázny. Vieme, že Denis sa každú chvíľu pustí do natáčania ohromne ambiciózneho projektu, pokračovania Blade Runnera a tým pádom môžeme iba dedukovať, že natáčanie by mohlo začať najskôr počas budúceho leta. Ak teda nebude chcieť Villeneuve natočiť aj Sicario 2.

Odporúčané
OSCARY 2022: Ktoré filmy si uchmatnú pozlátenú sošku? Prečítaj si predikcie našich redaktorov OSCARY 2022: Ktoré filmy si uchmatnú pozlátenú sošku? Prečítaj si predikcie našich redaktorov 26. marca 2022, 12:30

Celé zápletka knihy Syn sa točí okolo Sonnyho Lofthusa, nespravodlivo odsúdeného heroínového závisláka sediaceho vo väzení. Jeho život sa spustil po tom, čo jeho otec-policajt spáchal samovraždu. Vo väzení sa však Sonny náhodou dozvie dlho ukrývanú pravdu o nečakanej smrti svojho otca a naplánuje brilantný útek s vidinou dosiahnuť stratenú spravodlivosť. Čo myslíte? Je vôbec možné, aby to v takejto silnej zostave a s tak dobre vyzerajúcim príbehom dopadlo zle? Predloha je určite veľmi zaujímavá, oplýva slušnými zvratmi, aj keď je dosť predvídateľná. Vystupujú v nej sympatické postavy a dá sa na tom vybudovať slušná krimi atmosféra. 

Villeneuve a Gyllenhaal sa opäť spoja, tentokrát pri adaptovaní príbehu Syn od Jo Nesba
Zdroj: Alcon Entertainment
Domov
Zdieľať
Diskusia