Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
24. mája 2016, 16:07
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Dory nezostáva v poslednom traileri pre nádherne vyzerajúci animák nič iné, ako stále plávať, stále...

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pixar pravdepodobne doručí jednu z najkrajších animovaných rozprávok roka.

Do premiéry nesmierne očakávaného animáku Finding Dory zostáva už len niečo vyše troch týždňov. Po neuveriteľne priemernom Good Dinosaurovi sa Pixar pokúsi o reparát s príbehom o tom, ako sa Dory rozhodla nájsť svojich rodičov, pričom popri tom získa ďalších dôležitých priateľov. More je plné rýb, priateľských, ale i tých nebezpečnejších. Mnoho z nich stretneme práve vo Finding Dory (Hľadá sa Dory). Nový trailer vsádza na humor, nádhernú animáciu a skutočne lákavé zábery na morský biologický inštitút, šíri a krásny oceán a taktiež vnadí na stretnutie so starými známymi. Sledovať príbehy našich miláčikov po 13 rokoch pravdepodobne spôsobí silnú nostalgiu. 


Veľká časť príbehu by sa mala odohrávať v Kalifornskom morskom biologickom inštitúte, kde sa Dory narodila a kde vyrastala. Práve na tomto mieste by Dory mala nájsť svojich stratených rodičov (súrodencov?), ktorým prepožičali hlasy Diane Keaton a Eugene Levy. Tu by sme mohli dostať vysvetlenie aj na otázku, prečo Dory trpí krátkodobou pamäťou. Všetko bude vysvetlené vo veľmi emotívnej scéne podobnej tej z jednotky, kedy nám bolo ukázané, čo sa stalo s Nemovou mamkou a súrodencami. Za spomenutie isto stojí aj informácia, že v pokračovaní sa dočkáme omnoho väčšieho množstva postáv a rozmanitejšieho podmorského sveta. Hovorí sa o celkom nových morských živočíchoch, ako napríklad morských koníkoch, bieluhách, pár prekvapeniach, no tešiť sa môžeme aj na Tank Gang, a teda Nemovych kamarátov z akvária u zubára. Zdá sa, že sa z tých sáčkov nejako dostali. Svoje hlasy animovaným postavičkám prepožičali Ellen DeGeneres, Idris Elba, Albert Brooks, Diane Keaton, Eugene Levy, Ty Burrell, Kaitlin Olson, Ed O'Neill, Willem Dafoe, Dominic West či Preston Bailey. Nám to ale môže byť jedno, v kinách sa dočkáme slovenského dabingu. To je však asi aj dobrá správa, no nie? Na niektoré hlasy z Nema sme jednoducho už priveľmi zvyknutí. 

To všeko má pod palcom Andrew Stanton (okrem toho aj scenár a réžia k Životu chrobáka, Wall E a Johnovi Carterovi, napísal ale aj Toy Story 2 či prvé Príšerky, takže má v Pixare veľké meno), ktorý sa postaral aj o Nema, takže v sebe živíme nádej, že očakávania budú naplnené, hoci sú extrémne vysoké. O hudbu sa postaral Thomas Newman a scenár piloval pravdepodobne opäť Stanton. Premiéra je naplánovaná na 16. júna a my sa už nevieme dočkať. Ako na vás zapôsobil nový trailer a čo si od najnovšej Pixarovky sľubujete vy? My veríme, že pôjde o jeden z ich najlepších animákov vôbec. 

Dory nezostáva v poslednom traileri pre nádherne vyzerajúci animák nič iné, ako stále plávať, stále...
Zdroj: Disney/Pixar
Domov
Zdieľať
Diskusia