Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2016, 0:15
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Captain America: Civil War má vonku veľkolepý trailer odhaľujúci nové schopnosti Iron Mana

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bude to veľkolepé, bude to nesmierne akčné a zmení to celé MCU. Pripravte sa na Civil War.

Prvý Super Bowl Spot z hľadiska filmov si pre seba zobralo Gods of Egypt, tipujem ale, že sa k vám asi ani nedostal, pretože to vlastne nikoho nezaujíma. V nasledujúcich hodinách čakáme množstvo TV Spotov pre očakávané filmy, ktoré neváhali vysoliť milióny dolárov za 30 sekúnd prezentovania počas prestávky Super Bowlu. Prvým veľkým Super Bowl Spotom je nepochybne ten pre Captain America: Civil War, ktorý toho odhalil hodne, no zároveň extrémne nalákal na kino-návštevu. Nemusia sa tu robiť krátery cez pol mesta, nemusia sa tu dvíhať vesmírne stanice, stačí devina, pár nasraných pohľadov a máme tu intenzívnu upútavku na veľkolepú marvelácku udalosť, ktorá zatriasie celým MCU. Spoilerom sa vyhýbame, no je isté, že toto neprežijú všetci, tú hru na osudovosť ani tak nevnímame, pretože celková atmosféra si zakladá na fakte, že dlhodobí priatelia obrátili svoje zbrane proti sebe. 


Humoru ubudne, budú sa oň starať hlavne Ant-Man a Spidey (ak ste dúfali, že sa ho už konečne dočkáte, dúfali ste márne), keďže nebudú v ústredí konfliktu od začiatku a nemajú také vzťahy s ostatnými Avengermi. Zábery potvrdili dohady o Bleeding Edge Armor pre Iron Mana, ktorý si inplantuje nanočastice pod kožu, pričom ich dokáže ovládať mysľou. Na akejkoľvek časti tela si tak bude môcť vytvoriť ochranu v podobe časti obleku, akiste aj oblek celý. Ako ste mohli vidieť, Bucky/Winter Soldier (teraz je kombináciou oboch charakterov postáv) zámerne na Tonyho vystrelil a je možné, že ho chcel aj zabiť. Je teda jasné, že to neskončí len u pár kopancoch na hruď. Bleeding Edge sa určite postará o pár úžasných momentov, modlím sa ale, aby som ďalším trailerom a TV Spotom odolal. Tímy máme konečne rozdelené aj vizuálne, pričom bratia Russovci stále ukrývajú Spideyho, ktorý bude možno oscilovať medzi oboma stranami konfliktu, rovnako ako Black Panther (?). 

Mali by sme uvidieť Iron Mana (Robert Downey Jr.), Captaina Americu (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson), Hawkeya (Jeremy Renner), War Machine (Don Cheadle), Falcona (Anthony Mackie), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Spider-Mana (Tom Holland), Black Panthera (Chadwick Boseman), Visiona (Paul Bettany), Buckyho/Winter Soldiera (Sebastian Stan), Ant-Mana (Paul Rudd), Sharon Carter/Agentku 13 (krásna Emily VanCamp) a zo záporákov uvidíme Barona Helmut Zema (Daniel Brühl), Crossbonesa (Frank Grillo) a generála Thaddeusa “Thunderbolt” Rossa (William Hurt), v komiksoch neskôr známeho aj ako Red Hulka. V nepotvrdenej úlohe sa predstaví Martin Freeman. Špekuluje sa o politickej postave, čiže niečo na spôsob Roberta Redforda vo Winter Soldierovi. Malo by ísť oEverett K. Rossa, experta z hľadiska problematiky krajiny Wakanda (domov Black Panthera), ktorá svoju dôležitú úlohu ešte len zopakuje (už chápete, prečo nesie film označenie Avengers 2.5?). Viac informácií nájdete tu, zloženie tímov potom tu. 

Captain America: Civil War má vonku veľkolepý trailer odhaľujúci nové schopnosti Iron Mana

Režírujú Joe a Anthony Russo, o hercoch sme si už napísali dosť, no a produkčne snímku zastrešil okrem hlavných producentov MCU aj Kevin Feige. O scenár sa postarali Christopher Markus a Stephen McFeely (The First Avenger, The Winter Soldier a dvojsága Infinity War), kameru zastrešil dvorný človek Blomkampa, Trent Opaloch (Elysium, District 9, The Winter Soldier), no a o hudobnú kompozíciu sa postaral Henry Jackman (ČSFD profil tu). Captain America: Civil War dorazí do kín 5. mája 2016 a už teraz je jasné, že to bude mať pre MCU veľký dopad. 

Domov
Zdieľať
Diskusia