Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2016, 18:02
Čas čítania 0:00
baky

Uber preniká aj do vzduchu, s Airbusom chce ľudí prepravovať helikoptérou

TECH UBER
Uložiť Uložené

Spolupráca ponúkne štýlovú, rýchlu a drahú jazdu.

V rozhovore pre americký denník The Wall Street Journal sa výkonný riaditeľ Airbus Tom Enders vyjadril, že „ide o pilotný projekt a budúcnosť ukáže, ako sa vyvinie.“ Momentálne sa čaká na ďalšie detailné informácie o spolupráci. Zo samotnej správy sa dozvedáme len toľko, že spoločnosť Airbus poskytne helikoptéry pre projekt Uberu. Nie je jasné ani to, či Uber nakúpi helikoptéry. Ak by sa tak stalo, znamenalo by to odchýlku od jeho doterajšej filozofie. Tá sa spolieha na nezávislých vodičov s vlastnými dopravnými prostriedkami.

Jazdy helikoptérou ponúkol Uber aj v minulosti, ale nikdy nešlo o stálu ponuku. V roku 2013 spoločnosť ponúkala jazdu helikoptérou počas Veľkej ceny Formuly 1 v americkom Austine. Tento mesiac ponúkol Uber, na technologickej výstave CES 2016, službu „UberChopper“. Jeho letecké služby mohli zákazníci využiť aj na filmovom festivale v Cannes a na Grand Prix v Abu Dhabi.


Odporúčané
5G, Instagram či Tesla. Toto boli najzásadnejšie technológie druhej dekády 5G, Instagram či Tesla. Toto boli najzásadnejšie technológie druhej dekády 26. januára 2021, 12:34

Uber si vo všeobecnosti účtuje za jazdu helikoptérou od pár stoviek, až po niekoľko tisíc dolárov. Na festivale Coachella si záujemca zaplatí tri tisíc dolárov za helikoptéru. Na druhej strane, na Veľkej cene Formuly 1, ho to vyjde „len“ štyristo dolárov.  

Domov
Zdieľať
Diskusia