Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2016, 22:05
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Štvorpalcový iPhone 6C konečne prinavráti život menším smartfónom. Príde s dlhšou výdržou

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Menší iPhone už nie je len snom skalných fanúšikov.

Zrejme ste zaregistrovali informácie o comebacku menšieho, štvorpalcového iPhonu. Nezanedbateľné množstvo užívateľov si jednoducho stále nezvyklo na smartfóny, ktorých veľkosť displeja prevyšuje 4 palce, a tak sa musia uspokojiť s relatívne postarším iPhonom 5S, 5C či zariadeniami iných značiek. A hoci by túžby po menšom ale rovnako výkonnom iPhone boli ešte pred nedávnom označené za nereálne, všetko nasvedčuje tomu, že Apple to s malým telefónom myslí naozaj vážne. Čo môžeme od neho očakávať?

V prvom rade, ako sme už aj vyššie spomenuli, to bude displej s uhlopriečkou 4 palce a rozlíšením 1136 x 640 pixelov, teda obraz totožný s 5S/5C. iPhone 6C (názov nie je oficiálny, avšak je možné, že v Cupertine zvolia práve toto pomenovanie) ďalej ponúkne čipset A9, respektíve jednu z jeho veľmi podobných verzií a 2GB RAM. Áno, vidíte správne. Už žiadne zanedbávanie menších telefónov, 6C bude rovnako výkonný ako jeho starší a hlavne väčší bratia. Na prekvapenie, kapacita batérie bude oproti 6S iba o 4,25% menej, teda 1642mAh. Na druhú stranu, počet pixelov sa zníži až o 30%, čo vo výsledku môže znamenať zopár hodín výdrže naviac. A povedzme si otvorene, v prípade iPhonu padne vhod každé ušetrené percento. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Čo sa týka dizajnu, stretneme sa s totožným vzhľadom, aký môžeme vidieť na 6S/6S Plus, avšak v menšom balení. Apple tým pádom dá definitívne zbohom plastovým konštrukciám, aspoň nateraz. Či bude tiež obsahovať 3D Touch a 12MP kameru, nevedno, každopádne, už teraz sa povráva o aspoň čiastočne nižšej cenovke. 16GB model vás vyjde na približne 560 €. Masová produkcia odštartuje počas prvých dvoch mesiacoch tohto roku, pričom predstavenie by mohlo prebehnúť už v marci. Investovali by ste do menšieho iPhonu?

Štvorpalcový iPhone 6C konečne prinavráti život menším smartfónom. Príde s dlhšou výdržou
Domov
Zdieľať
Diskusia