Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2015, 19:53
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Rok 2016 v znamení veľkolepých komiksových filmov a superhrdinských súbojov

FILMY A SERIÁLY DC DC KOMIKSOVKY KOMIKSY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dočkáme sa celkovo siedmich komiksových filmov, z ktorých každý je vysoko očakávaný.

Pomaly to predstavovanie nového filmového a seriálového roka máme za sebou. Písali sme o najočakávanejších filmoch v dvoch častiach (tu a tu), hororoch, no a čakajú nás aj animáky. Dnes sa budeme ale venovať komiksovým filmom, keďže sme sa rozhodli ich vyškrtnúť z 50 najočakávanejších projektov budúceho roka, aby sa do zoznamu zmestilo viac originálnych snímok. Celkovo sa dočkáme 7 celovečerákov založených na komiksoch od štúdii Fox, Marvel a DC/Warner. Ak sa chcete o jednotlivých projektoch dozvedieť viac, klikajte na prekliky v názve. 

1. Deadpool - 12. február (Fox)

O tejto nevymáchanej držke sme si písali len prednedávnom, kedy dorazil ďalší necenzurovaný a skvelý trailer. Vďaka našim článkom už viete všetko potrebné, vrátane detailov o postavách. Už o dva mesiace dorazí do kín prvá R-ková komiksovka zo zdieľaného univerza. Deadpool bude nesmierne vtipný, brutálny, násilný a nevhodný pre deti. Bude to úplne iný typ komiksovky, než aké nám doteraz Fox či Marvel servírovali. Stačí si pozrieť trailer a pochopíte, ako to myslím. Ak vám sedí tento štýl, určite zájdite do kina, myslíme, že sa tam spolu náramne pobavíme. Ryan Reynolds je totiž dokonalým hercom pre Deadpoola. 

Rok 2016 v znamení veľkolepých komiksových filmov a superhrdinských súbojov


2. Batman v Superman: Dawn of Justice - 25. marec (DCEU)

Najočakávanejšia komiksovka vôbec? Možno, nakoniec, ide o stret dvojch najznámejších superhrdinov po prvýkrát na striebornom plátne. Otázne ale je, či už hype tak trochu neopadol. Časť zo súboja nám už bola odhalená, vážny tón, ktorým sa má snímka niesť, sa už naštrbil posledným trailerom a taktiež aj opadlo napätie, ktoré teasermi a vlastne všetkými možnými zábermi tak trpezlivo budovali. Už teraz bol odhalený hlavný záporák a aj to, že všetko nakoniec medzi Supermanom a Batsom dobre dopadne. Akoby ten posledný trailer všetko len pokazil. Stále však pôjde o blockbuster gigantických rozmerov s viacerými zaujímavý postavami, z ktorých niektoré si užívajú svoj debut na striebornom plátne. No a stále musíme zistiť, či je ten Affleck ako Wayne/Batman skutočne taký dobrý. Hovorí sa, že áno a Warner na ňom plánuje postaviť celú trillógiu o Batmanovi, tuším ale čakajú na ohlasy divákov. 

Rok 2016 v znamení veľkolepých komiksových filmov a superhrdinských súbojov


3. Captain America: Civil War - 6. máj (MCU)

Len pred pár dňami vyšiel článok o novinkách z MCU, kde sa výrazne venujeme aj Civil War, takže ak sa chcete dozvedieť ešte viac, klikajte sem. Jeden z najlepších komiksov od Marvelu, Civil War, sa konečne dočká filmového spracovania, ktoré nemohol natočiť nik vhodnejší, než režisérske duo bratov Russovcov, ktorí sa postarali aj o Winter Soldiera. Nebudú to Avengeri, no nebude to ani typický Captain America. Priateľstvá sa ohnú, ľudia budú umierať a celý svet za to bude viniť Avengerov, ktorí už bez kontroly jednoducho ďalej existovať nemôžu. Čaká nás teda veľkolepý súboj ideológií, ale i priateľov. Už teraz ale vieme, že sa dočkáme aj klasických záporákov. Ak by to niekomu nestačilo, môže sa ešte tešiť na premiéry Black Panthera a Spider-Mana. 

Rok 2016 v znamení veľkolepých komiksových filmov a superhrdinských súbojov

4. X-Men: Apocalypse - 27. máj (Fox)

Ak čítate naše články, viete, že X-Men sú jednoducho naša srdcovka a spomedzi komiksových/sci-fi filmov na nich nedáme dopustiť. Duchovný otec filmových X-Men, Bryan Singer, sľubuje skutočný blockbuster, najväčšiu snímku X-Men doteraz a ohromnú deštrukciu. Nakoniec, na scénu prichádza Apocalypse, takmer nezničiteľný a nesmrteľný prvý mutant, ktorý nájde pomoc aj v radoch známych či úplne nových postáv. Tešiť sa môžeme na mladú Jean Grey, Cyclopsa, Nightcrawlera, Storm, Anjela/Archangela, Magneta s psychickými problémami a mnoho ďalšieho, vrátane camea od Hugha Jackmana čoby Wolverina (dúfame). Potenciál je obrovský, už to len dotiahnuť do úspešného konca. Ak to vyjde, môžeme sa tešiť na ďalšie tímovky. Fox toho chystá veľa, ale o tom inokedy. 

Rok 2016 v znamení veľkolepých komiksových filmov a superhrdinských súbojov

5. Suicide Squad - 5. august (DCEU)

David Ayer čoby režisér prinesie do kín tak trochu nezvyčajnú komiksovsku. Príbeh je zameraný na skupinku záporných hrdinov, respektíve záporákov ako takých, ktorých najme vláda, aby pre nich robili špinavú robotu. V Suicide Squad navyše uvidíme aj nového Jokera v podaní Jareda Leta či sexi Margot Robbie ako Harley Quinn. Prvý trailer skvele navnadil na návštevu kina, a to dorazil necelý rok pred premiérou, takže toho materiálu tam bude skutočne veľa. Očakávať môžeme veľkú deštrukciu, množstvo zaujímavých dialógov a hlavne scény s Jokerom, na ktorého sa tešíme azda viac než na samotný film.

Rok 2016 v znamení veľkolepých komiksových filmov a superhrdinských súbojov

6. Gambit - 7. október (Fox)

Channing Tatum nahradí Taylora Kitscha a oblečie sa do róby známeho anti-hrdinu, ktorý nepatrí k X-Menom, rozhodne ale neplodí svetu zlo. Medzi jeho schopnosti patrí perfektné ovládanie bojových schopností či možnosť vytvárať kynetickú energiu a nabíjať ňou ľubovoľné predmety. On si vybral karty, ktoré sa v jeho rukách stávajú doslova výbušnými a smrtiacimi. Po odchode režiséra Ruperta Wyatta (Rise of the Planet of the Apes) sa dlho špekulovalo, kto ho nahradí. Nakoniec táto úloha pripadla Dougovi Limanovi (Edge of Tomorrow, Pán a pani Smithovci, Agent bez minulosti). Snímka by sa mala začať natáčať na jar, a tak si nie sme istí, či sa stihne plánovaná premiéra. Má ale ísť o zábavný film. 

Rok 2016 v znamení veľkolepých komiksových filmov a superhrdinských súbojov

7. Doctor Strange - 4. november (MCU)
Benedict Cumberbatch spolu s naozaj nadaným a úspešným hereckým osadenstvom snímky Doctor Strange, ktorá otvorí pre MCU dvere do magickej časti univerza Marvelu. Zatiaľ nepoznáme podrobnosti ani oficiálne meno záporáka, no pravdepodobne ním bude Baron Mordo. Pod režijnou rukou Scotta Dericksona sa pozrieme na to, ako sa táto postava v MCU zrodí. Strange je chirurg, ktorý pri autonehode príde o svoje ruky, respektíve o možnosť operovať. Vydá sa teda do hôr hľadať pomoc, nájde tam ale čosi úplne iné. Strange je členom Avengerov, takže sa môžeme tešiť na dialógy dvoch Scherlockov. Díky Marvel!

Rok 2016 v znamení veľkolepých komiksových filmov a superhrdinských súbojov

Myslím, že základné informácie už máte, no a ak nie, stačí klikať na prekliky v názve filmov, kde si môžete vybrať jednotlivé články a zistiť tak všetko dôležité. Vo februári budeme mať šancu spraviť z Deadpoola najzárobkovejší R-kový film vôbec. Čím lepšie tržby zaznamená Fox tento rok, tým jednoduchšie sa budú pripravovať ďalšie sequely či celkom nové filmy. Marvel a DC tak ale neprestanú, o ich snímky sa báť rozhodnete nemusíte. A ak ste otvárali článok alebo čítali celé preview na budúci rok len preto, aby ste do komentárov napísali, aké sú komiksovky hlúpe, pre deti a o ničom, tak máte asi množstvo voľného času.

Na nový rok môžete očakávať ďalší trailer pre Suicide Squad, následne už v priebehu pár týždňov budeme písať o premiérach BvS a Deadpoola, takže sa môžete pripraviť na ďalšie komiksové články, od ktorých sme aj my v redakcii mali istý čas voľno. V komentároch nám môžete dať vedieť, prečo sa na daný film tešíte najviac, zahlasovať za svojho favorita potom môžete v ankete. Ak chcete o komiksovkách diskutovať, respektíve máte nejaké vlastné teórie alebo vám je niečo nejasné, klikajte sem, kde vám vaše otázky zodpovieme. 

Anketa:
Na ktorý komiksový film sa tešíte najviac vy?
X-Men: Apocalypse
Captain America: Civil War
Batman v Superman: Dawn of Justice
Deadpool
Gambit
Suicide Squad
Doctor Strange
X-Men: Apocalypse
10 %
205 Hlasov
Captain America: Civil War
25 %
537 Hlasov
Batman v Superman: Dawn of Justice
21 %
443 Hlasov
Deadpool
23 %
490 Hlasov
Gambit
2 %
39 Hlasov
Suicide Squad
16 %
335 Hlasov
Doctor Strange
5 %
101 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia