Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2015, 15:12
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Pripravte sa na smrteľný súboj X-Men s bohom mutantov v prvom traileri pre X-Men: Apocalypse

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Oscar Isaac čoby Apocalypse narobí X-Men obrovské problémy. To a oveľa viac uvidíš v prvom traileri.

Načakali sme sa skutočne dlho. Po traileri z Comic-Conu v otrasnej kvalite sa nám po mesiacov Fox zavďačuje za trpezlivosť a prináša vám vôbec prvý oficiálny trailer (a zároveň záber) na najnovší film Bryana Singera, duchovné otca X-Men filmovej ságy. Ďalších X-Men už Singer nenatočí, keďže sa jeho pozornosť upriami na dobrodružné 20 tisíc míľ pod morom, o to viac sa bude očakávať, že X-Men: Apocalypse nás posadí na zadok. Prvé dva filmy novej trilógie, First Class a Days of Future Past boli úžasné, každý tak prirodzene očakáva, že tomu nebude inak ani pri jej vyvrcholení, kedy sa mutanti z radov X-Men postavia Apocalypsovi, vôbec prvému mutantovi na svete a neuveriteľne silnej entite a jeho jazdcom, aby tak zachránili svet... znova. Nuž, partia okolo Wolverina to rozhodne nemá jednoduché.

Logan v tejto časovej kontinuite už zažil nespočetné množstvo gigantických udalostí, bolo by zaujímavé sledovať, ako ich všetky niekomu rozpráva. Je prakticky isté, že sa objaví aj v Apocalypse, prečo však nebude v centre diania, to si zatiaľ nevie vysvetliť nikto. Je to veľká škoda, keďže Jackman a jeho charizma je pre akýkoľvek X-Men film neoceniteľným pozitívom, no vďaka First Class už vieme, že to ide aj bez neho. Čo si ale budeme nahovárať, v Days of Future Past bol Wolverine opäť najlepšou a najsympatickešou postavou. Jeho nezačlenenie do hlavnej príbehovej osi je o to čudnejšie, že v dobe písania scenára sa už, s najväčšou pravdepodobnosťou, vedelo o tom, že jeho tretia sólovka bude posledným zárezom s touto postavou. Snáď ale všetko dopadne dobre, nakoniec, prvý trailer pre Apocalypse vyzerá úžasne a ja sa na ďalší príbeh mutantov teším oveľa viac, než na Civil War či BvS. Hovorte si čo chcete, ale Singerove filmy sa držia pri zemi najviac, sú najreálnejšie a skôr než ako komiksovky ich môžeme radiť k sci-fi, a to k veľmi podareným sci-fi. Postavy už poznáme, s novými sa zoznámime, a tak nám neostáva nič iné, len dúfať, že Oscar Isaac bude ako Apocalypse strhujúci a skvelý záporák. 

Ponúknuté zábery sú jednoducho úžasné a v mojich očiach hravo strčia Civil War aj BvS do vrecka. Apocalypse vyzerá byť na veľkolepý sci-fi film s úžasnými hercami, ktorý sa pretaví v komiksový blockbuster, aký Singer nenatočil už dávno. Posledné X-Men filmy sa totiž skutočne javili ako veľmi kvalitné sci-fi projekty. Aby toho nebolo málo, uvideli sme aj McAvoya čoby Professora X bez vlasov či potvrdenie, že Apocalypse bude meniť svoju veľkosť! Ako ho, dopekla, plánujú poraziť, na to som veľmi zvedavý. 

Zdá sa, že aspoň zo začiatku nebude mať En Sabah Nur (Prvý, čiže vôbec prvý mutant - Apocalypse) dostatok síl, a tak si zvolí za svojich pomocníkov Magneta a jeho družinu. Režisér Bryan Singer hovorí o svete v roku 1983 ako o chaotickom mieste plnom deštrukcie a bojov. Keď sa vyše 5 000-ročný Apocalypse prebudí (nebude teda cestovať v čase, rozhodne ale zmena minulosti zamiešala karty, keďže vieme, že v pôvodnej kontinuite sa Apocalypse vo svojej hrobke neprebudil), okamžite ucíti, že je potreba zmenu, no nebude na to stačiť sám a tak si vyhľadá pomocníkov. Tí sú známi ako jazdci Apokalypsy, 4 mutanti so silnými schopnosťami, ktorými budú Storm (tú nájde arcizloduch na ulici), Angel (je členom zápasníckeho klubu v Berlíne), Psylocke (pracuje pre mutanta menom Caliban) a Magneto, ktorý žije v Poľsku so svojou novou láskou, avšak psychicky na tom nie je dobre a Apocalypse to využije, aby ho rekrutoval.

Zdá sa, že istá čas filmu sa skutočne bude zaoberať tým, ako bude záporák zbierať svoje sily a bude ťahať za nitky. Čo teda budú robiť naši milovaní X-Men, nevedno. Pravdepodobne sa ale budú starať o nové prírastky do svojej „rodiny“. Raven sa venuje záchrane uväznených či zotročených mutantov (svet je im vďačný, no nevyužiť ich schopnosti by bola pre niektoré korporácie či sebecké dôvody ľudí asi škoda), ku ktorým patrí aj mladý Nightcrawler. Či je to jej syn, prípadne aj syn Azazela, nevedno. Rovnako tak sa neskôr snaží nájsť Erika (Magneta) a pomôcť mu. Professor X, a teda Charles Xavier je už definitívne pripútaný na vozík, 10 rokov po udalostiach Days of Future Past sa snaží učiť mladých mutantov, svojich študentov, ako ovládať svoje nadprirodzené schopnosti. Jeho pravdepodobne najcennejšou a najsilnejšou žiačkou je práve Jean Grey. 

Pripravte sa na smrteľný súboj X-Men s bohom mutantov v prvom traileri pre X-Men: Apocalypse

O Apocalypse sa vie, že pôjde o najambicióznejší projekt Foxu, minimálne, čo sa komiksových filmov týka. Uvidíme skutočne megalomanskú deštrukciu, nespočetné množstvo efektov, zdá sa, že aj pár významných úmrtí a taktiež pár nových postáv. Celkovo uvidíme Apocalypsa (Oscar Isaac), Magneta (Michael Fassbender), Professora X (James McAvoy), Wolverina (Hugh Jackman by mal zaobstarať aspoň malé cameo a potvrdiť tak, že sa objaví v každej X-Men snímke, takže sa dá asi aj očakávať, že ho uvidíme v Deadpoolovi), Mystique (Jennifer Lawrence), Beasta (Nicholas Hoult),Quicksilvera (Evan Peters - očakávať môžeme podobne brilantnú scénu ako v DoFP) či agentku MacTaggert z First Class (Robie Byrne). Z nových tvárí sa predstaví Cyclops (Tye Sheridan),Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee), Jean Grey (Sophie Turner), Storm (Alexandra Shipp), Psylocke (sexi Olivia Munn), Archangel (Ben Hardy) či Jubilee (Lana Condor). Vráti sa aj Havok (Lucas Till). Viac informácií tu a tu.

Pripravte sa na smrteľný súboj X-Men s bohom mutantov v prvom traileri pre X-Men: Apocalypse

Domov
Zdieľať
Diskusia