Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2015, 15:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

50 najočakávanejších filmov budúceho roka. Čaká nás Warcraft, Tarantino, DiCaprio a mnohé ďalšie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Začíname s predstavovaním najatraktívnejších a najveľkolepejších filmov na rok 2016.

Trochu som rozmýšľal, či zmeniť koncept článku z minulých rokov, kedy som vám predstavil zakaždým 50 najočakávanejších filmov. Ako iste viete, už od tohto roka sa počet blockbusterov či zaujímavých, hoci nie tak drahých projektov zvyšoval, no a tento jav sa bude ešte zosilňovať. Uvažoval som teda o 100 celovečerákoch, ktoré vám predstavím, to by ale zabralo enormné množstvo textu, a tak som ostal pri päťdesiatke, ktorú rozdelím na dve časti. Momentálne čítate tú prvú, v ktorej si predstavíme 25 snímok premiérujúcich do júna 2016. Myslím, že na svoje si príde úplne každý. 


Január

1. Yip Man 3
Začneme nehollywoodskou tvorbou, teda, aspoň sčasti. Síce ide o ázijskú prácu, o Donniem Yenovi či Mikeovi Tysonovi asi ťažko môžeme hovoriť ako o nehollywoodskych hercoch, v prípade Tysona síce ani ako o hercovi. Už dlho je známe, že v tretej časti veľmi kvalitnej kung-fu série uvidíme aj samotného Bruca Leeho, a to v CGI podobe. Tvorcovia sa teda asi úplne zbláznili. Angažovanie Tysona považujem za veľkú chybu, o Leem nehovoriac. Stále nás ale môžu prekvapiť, čomu nasvedčuje aj prvý teaser, ktorý je až do doby, kedy sa objaví Tyson úžasný a odkazuje na predošlé dva diely a úžasnú choreografiu súbojov. Fanúšikovia bojových umení sa majú na čo tešiť. 

2. 5th Wave 

Chloe Grace Moretz, ktorej žiarivá hviezda jemne vyhasla asi tak rýchlo, ako rapídne zažiarila, stále dostáva zaujímavé úlohy. Najnovšie to bude postava dievčaťa snažiacaceho sa zachrániť svojho brata pred istou smrťou. Na Zem totiž zavítali mimozemšťania a v piatich vlnách prinášajú utrpenie, skazu, bolesť a smrť. Postava Chloe je jedna z posledných žijúcich a ak chce prežiť, musí sa znova naučiť dôverovať, a to cudziemu človeku. 


3. Revenant 
Iñárritu, Lubezki, DiCaprio, Hardy a nespočetné množstvo ďalších talentovaných mien. Čo viac potrebujete, aby sme vás presvedčili, že kino je jednoducho povinnosťou? Ak vám to ale stále nestačí, pozrite sa na trailery, patria k najlepším za posledné roky. O deji, hercoch, natáčaní, no proste o celom filme už viete asi všetko. Isté je, že tu máme jedno z najhorúcejších želiezok v boji o Oscarov (réžia, film, kostýmy, strih, kamera, herci, scenár...). Ak sa chcete dozvedieť viac, klikajte sem a sem

4. Hateful Eight
Nový Tarantino je ako príchod dlhoočakávanej kultúrnej udalosti, ktorá ale nechodí každý rok. Hateful Eight dorazí už čo nevidieť a my sme už konečne dostali lákavú porciu záberov, ktoré nás na 180-minútovú westernovú akciu dokonalo navnadili. Podľa traileru a synopsy ale môžeme súdiť, že pôjde o viac-menej typickú Tarantinovku, ktorou možno ukončí svoje pôsobenie vo westernoch. Alebo aj nie. Množstvo talentovaných hercov, samotný Tarantino, originálny dej a prostredie a mnoho ďalšieho je prísľubom, že by to opäť mohla byť trefa do čierneho.

Február

5. Danish Girl
Možno ste o nasledujúcom počine nepočuli, no ak by ste videli obrázok z filmu či trailer, rýchlo by ste s miestenkou v tomto zozname súhlasili. Ide totiž o biografickú drámu režiséra Toma Hoopera (Bedári, Kráľova reč) o Einarovi Wegenerovi (Eddie Redmayne). Toho jeho manželka (Alicia Vikander) jedného dňa požiada, nech sa prezlečie za ženu a robí jej modela, pretože sa jej modelka nemohla dostaviť. Einarovi sa ženské šaty ale akosi zapáčia a zatúži po zmene. Trailer bol skvelý a dokázal obrátiť môj názor ohľadom filmu. Snáď nebude príliš hrať na city, pretože látka si to vyložene pýta. 


6. Zoolander 2

K réžii sa vrátil Ben Stiller, k hereckému obsadeniu potom azda všetci účastníci prvého filmu spred 14 rokov. Bláznivá komédia z módneho prostredia o Derekovi Zoolanderovi, ktorý toho v hlave príliš veľa inteligentného nemá, pobavila širokú verejnosť a tá sa určite aj čuduje, prečo jej pokračovanie príde až po 15 rokoch. Ak si Stiller zachová aspoň aký-taký inteligentný humor a nebude stavať na tom detinskom, pričom sa ostatní herci (Owen Wilson, Will Ferrell, Penélope Cruz...) taktiež pričinia, máme sa na čo tešiť. 


7. Triple Nine
Režíruje John Hillcoat (Lawless, The Road) a uvidíme hercov, ako Woody Harrelson, Casey Affleck, Kate Winslet, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Norman Reedus, Aaron Paul, Gal Gadot či Teresa Palmer. Už ste zaujatí? Tak vedzte, že pôjde o násilný, akčný thriller z prostredia vojny medzi policajtmi a gangstermi. Prvý trailer vás rozhodne presvedčí viac, ako moje slová.

8. Hail Caesar!
Bratia Coenovci, skvelí herci na čele s Clooneym, Brolinom či Tildou Swinton a množstvom obľúbených tvárí ako Jonah Hill či Scarlett Johansson v pútavom deji s dobovou atmosférou a zábavným trailerom. Takto nejako by sme mohli tento film prezentovať. Dej hovorí o tom, ako sa z natáčania veľkofilmu o Caesarovi vytratí hlavný herec, čo musí vyriešiť postava Josha Brolina vcelku atypickým spôsobom.

Marec


9. Zootopia
Originálny animák od Disney nás zoberie na cestu do sveta, kde zvieratá nielenže prebrali vlastnosti ľudí, oni aj žijú životom ľudí v kultúrnej spoločnosti, kde platia zákony a isté nepísané pravidlá. Po prvých záberoch je nám jasné, že to bude stáť za to, respektíve tam je obrovský potenciál. Dej hovorí o tom, ako sa zajac Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) rozhodne spojiť sily s líškou menom Nick Wilde (Jason Bateman), aby vyriešil veľký prípad a získal si tak rešpekt nielen svojich kolegov. 


10. Brothers Grimsby
Neoficiálne pokračovanie Borata so Sachou Baronom Cohenom s akčnou príchuťou špionážneho filmu, v ktorom Mark Strong tne hlavy na počkanie? A ak už aj tá akcia nebude prvotriedna, myslím, že sa aspoň kvalitne zabavíme. Od Cohena, nakoniec, vyvstane skutočne hocičo, a ak to bude podobne bláznivý počin, ako taký Diktátor, o dostatok humoru asi núdza nebude. 

11. Červený kapitán
Slovač určite očakáva aj jeden z našich najdrahších a najambicóznejších filmov, ktorému pomáha v post-produkcii aj CGI. Tešiť sa môžete na známe, obľúbené a žánrom osvedčené tváre, thrillerový nádych a príbeh z pera Dominika Dána. Prvý trailer nás príjemne prekvapil, takže očakávame, že v kine nás Červený kapitán nesklame, naopak, stane sa ďalším, skvelým slovenským filmom. 


12. Free State of Jones
V snímke sa pozrieme nielen na život farmára Newta Knighta (Matthew McConaughey), ale aj na jeho mimoriadne ozbrojené povstanie. Newt spojí svoje sily s ostatnými menšími farmármi a za pomoci miestnych otrokov začína vzburu, ktorá vedie k vystúpeniu Jones County (Mississippi) z Konfederácie a k vytvoreniu Free State of Jones. Očakávať môžeme kvalitnú drámu podopretú skvelými hercami a snáď aj dobrým scenárom.


Apríl

13. Jungle Book
Jon Favreau, režisér prvých dvoch Iron Manov sa mi vidí ako zvláštna voľba pre natočenie hranej verzie Knihy džunglí. Veľa toho ale skutočného nebude, ako ste si už mohli všimnúť z traileru. Väčšinu filmu sa budeme pozerať na CGI, no ak bude spravené kvalitne, možno si to ani nebudeme častokrát uvedomovať. Dej už, dúfam, poznáte, a tak mi ostáva už len odporučiť vám trailer, ktorý sa mne osobne veľmi pozdáva. 


Máj


14. Neighbours 2
Jednotka bola celkom úspešná, ako z hľadiska zárobkov, tak aj kvality a spokojnosti publika. Druhá časť komédie Setha Rogena, ktorý je v posledných rokoch výrazne zaneprázdnený práve týmto žánrom, tak bola na spadnutie. Natáčanie by už v týchto dňoch malo byť ukončené, no a okrem azda všetkých pôvodných hercov sa k ansámblu pripája aj Selena Gomez.

15. Angry Birds
Máte pravdu, dieru do sveta to neurobí a možno to od nás v recenzii dostane o dva body viac ako Mimoni, stále je to však očakávaný film, najmä pre mladšie ročníky. Do kina sa pravdepodobne bude chodiť v húfoch a možno film prekvapí aj starších, veľké nádeje si ale nerobíme. 


16. Alice Through the Looking Glass (Alica v krajine zázrakov 2)
O deji sa toho veľa nevie. Jediné, čo nám je známe, je fakt, že nová postava stvárnená Cohenom bude ovládať čas a Alica to využije. Najväčším potešením teda je, že z hercov sa vrátia azda všetky dôležité mená vrátane Johnnyho Deppa, Mii Wasikowskej, Anne Hathaway, Heleny Bonham Carter či Alana Rickmana, tešiť sa však môžeme aj na Sachu Barona Cohena. Réžiu prevzal po Burtonovi James Robin (Muppets, Muppets Most Wanted, Ali G Show). Zmena na režisérskej stoličke bude asi znamenať aj pokles kvality, predsa len, Burton je Burton, no určite pred druhou Alicou nezatvárame dvere.

17. Snowden
Režisér a scenárista Oliver Stone (pozrite si jeho ČSFD profil, má za sebou toho toľko, že nemá význam to tu vypisovať) sa najnovšie pustí do adaptácie istého obdobia života Edwarda Snowdena, kedy sa mu život obrátil naruby. Zverejnil totiž nepekné informácie o sledovaní ľudí cez informačné siete a taktiež o fakte, že na internete neexistuje súkromie. Bol pre FBI asi takým psancom, asi ako Jeffrey Wigand pre tabakový priemysel.


18. Nice Guys

Shane Black (AWOL, Iron Man), celkom kvalitný režisér a rovnako tak aj scenárista (Last Boy Scout, Smrtonosná zbraň) si vyhliadol pre svoj ďalší projekt, krimi thriller, dvojicu Russel Crowe a Ryan Gosling čoby nájomnú gorilu s horlivými päsťami a súkromného detektíva. Spolu sa vydajú po stope zmiznutia jednej dievčiny a smrti pornohviezdy. Obsadenie je veľmi zaujímavé, Shane Black má čo po treťom Iron Manovi naprávať, a tak sa rozhodne tešíme. 


Jún

19. Warcraft
Čo asi tak čakať od najočakávanejšej filmovej adaptácie príbehu z herného prostredia? Ja osobne vsádzam na krásne prostredie Azerothu, úžasné CGI, skvelé akčné scény, kvalitný príbeh a pútavé postavy. Samozrejme, bude toho omnoho viac, vrátane hercov či technického spracovania a hĺbky scenára, myslím ale, že nás režisér Duncan Jones (Source Codce) nesklame.

20. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist
James Wan sa po akčnej prestávke pri Dieselovej bande vracia k hororu, aby natočil pokračovanie svojho úspešného a kvalitne vytŕčajúceho hororu, Cojnuring. O deji sa toho veľa nevie, hlavné roly si ale znova zopakuje herecká dvojica Vera Farmiga Patrick Wilson, ktorí stvárnia manželský pár Eda a Lorraine Warren-ovcov. Zvesti ohľadne príbehu hovoria zatiaľ iba o tom, že sa manželský pár bude snažiť pomôcť zúfalej matke a jej dcére, ktorá okúsi, aké je to, keď sa na vás povesia zlé sily.

50 najočakávanejších filmov budúceho roka. Čaká nás Warcraft, Tarantino, DiCaprio a mnohé ďalšie


21. Finding Dory

Pokračovanie najlepšieho filmu od Pixaru (aspoň tak sme zvolili aj my) sa nám už predstavilo príjemným teaserom a spolu s ním sme sa aj dozvedeli, o čom vlastne bude. Dory bude tentoraz hľadať svojich rodičov a rodinu, na ktorú si z ničoho nič spomenula. Nech je ako chce, aj tak všetci vieme, že pôjde o najočakávanejší animák roka. Nemo je fenomén, milujeme všetky postavičky a ak bude dej originálny a opäť chytí za srdce, všetci budeme zase raz nadšení. 


22. Independence Day: Resurgence

Jeden z najväčších blockbusterov minulého storočia s úžasným hereckým obsadením zavíta do kín so svojím pokračovaním už v lete. O čom bude? Na konci jednotky dostali mimozemšťania kvalitne cez držku a tak sa tí, čo prežili, vrátili domov pre posily. To však nejaký ten čas bude trvať, že? Cestovať vesmírom v krátkom časovom rozmedzí sa dá jedine použitím červých dier, to už vedia všetci, najnovšie vďaka Interstellaru. Zatiaľ čo mimozemšťania sa zmobilizujú a dostanú späť k našej planéte, ubehne v ich mysliach možno taký mesiac, zatiaľ čo pre pozemšťanov pokojne aj 20 rokov. Za ten čas sa pomocou mimozemskej technike, ktorej je na celej planéte až-až, pokúsia ľudia vytvoriť účinnú obranu planéty. Režíruje opäť Roland Emmerich a okrem Willa Smitha sa vrátia azda všetky postavy. 

50 najočakávanejších filmov budúceho roka. Čaká nás Warcraft, Tarantino, DiCaprio a mnohé ďalšie


23. Now You See Me 2

Dvojka sa v deji posunie o rok dopredu, kedy sa štyria jazdci ocitnú v oveľa väčšom nebezpečenstve od nepriateľa, ktorý ich prinúti prekročiť všetky ich doterajšie limity. Vrátia sa skoro všetky postavy, až na herečku Islu Fisher, ktorej miesto v tíme nahradí Lizy Chaplain a jej Lula. Ako syn Arthura Tresslera (Michael Caine) sa predstaví Daniel Radcliffe. Režíruje Jon Chu (G. I. Joe 2: Odplata a nejaké tie Let’s Dance, takže sa skutočne len chytáme za hlavu).

50 najočakávanejších filmov budúceho roka. Čaká nás Warcraft, Tarantino, DiCaprio a mnohé ďalšie


24. Story of Your Life
Snímka zatiaľ nemá dátum premiéry, no my k nej upierame vzhľad najmä kvôli tomu, že ju zrežíruje Denis Villenueve, môj nový obľúbený režisér, od ktorého už menej než vynikajúci film nemôžem očakávať. Scenár sa písal podľa rovnomennej knižnej predlohy a hovorí o tom, ako na Zemi pristáli mimozemšťania, na čo svet povolal expertku na lingvistiku, doktorku Banksovú (Amy Adams), aby zistila, či prišli v mieri, alebo nie. 

25. Silence
Nový Scorsese zaujme každého z nás, je pritom úplne jedno, o aký žáner ide. Príbeh sa odohráva v 17. storočí. Dvaja portugalskí jezuiti Rodrigues (Andew Garfield) a Garupe (Adam Driver) sú vyslaní do Japonska, aby našli ich mentora otca Ferreira (Liam Neeson), ktorý sa údajne zriekol kresťanskej cirkvi. V zemi vychádzajúceho slnka potom musia čeliť náboženskej diskriminácii a prenasledovaniu. 

50 najočakávanejších filmov budúceho roka. Čaká nás Warcraft, Tarantino, DiCaprio a mnohé ďalšie

Druhá dvadsaťpäťka dorazí až v decembri, snáď dovtedy získame o filmoch v zozname aj viac informácií, zatiaľ ich je v niektorých prípadoch len veľmi striedmo a nemá význam vám predstavovať projekty, o ktorých sami veľa nevieme. Našli ste svojich favoritov, ktorí premiérujú do júna 2016? Je jasné, že pár z nich sa sem nezmestilo, budem preto rád, ak mi ich napíšete do komentárov. 
Domov
Zdieľať
Diskusia