Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2015, 16:43
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Red Bull Music Academy: Súčasný svet hudby, umenia a kreatívnosti sa stretne tento rok v Paríži

REFRESHER REDBULL PAPER WINGS
Uložiť Uložené

Nie je to len hudobná inštitúcia, je to novodobý štýl semináru, ktorý sa v hudobnom svete presadil ešte koncom 90-tych rokov.

Francúzska metropola už začala dýchať hudbou: jej talentmi, kultúrnym programom, eventmi, prednáškami, art-výstavami a ostatnými chuťovkami spojenými s muzikou a jej svetom. Už od nedele, 25. októbra, sa v Paríži odohrá vysnívaný workshop pre všetky rastúce osobnosti hudobnej scény. Jednoducho - Red Bull Music Academy 2015.

Tvoriť, spolupracovať, oslavovať – základ unikátneho konceptu Red Bull Music Academy. Nie je to len hudobná inštitúcia, je to novodobý štýl semináru, ktorý sa v hudobnom svete presadil ešte koncom 90-tych rokov. Odvtedy podnecuje inšpiratívne diskusie a stretnutia všetkých podôb medzi talentmi miestnych hudobných scén, ale aj medzinárodnej tvorby. Putuje po rôznych mestách a krajinách, no po dlhšej dobe sa tento rok opäť vrátil do Európy, do Paríža, centra inakosti a vplyvnej súčasnej kultúry.

 

Red Bull Music Academy: Súčasný svet hudby, umenia a kreatívnosti sa stretne tento rok v Paríži

Počas celého mesiaca, až do 27. novembra, bude 61 účastníkov z 31 krajín participovať na projekte v súkromí horných poschodí La Gaîté lyrique, uznávanom parížskom priestore digitálneho diania. Účastníci budú spolupracovať s tímom lektorov, ktorý zahŕňa mená ako Modeselektor, Just Blaze, Thundercat, Mike Banks, Matias Aguayo, Pépé Bradock, Dorian Concept či Branko a iné. Umelecké rozhovory, priame prenosy z vybraných akcií, program účastníkov a hostí, jednoducho život Red Bull Music Academy, môžeš sledovať cez prenos live na RBMA Radio.

Odporúčané
Toto si nesmieš nechať ujsť. Legendárna Moja Reč predstaví nový track už tento piatok 7. augusta v Bratislave Toto si nesmieš nechať ujsť. Legendárna Moja Reč predstaví nový track už tento piatok 7. augusta v Bratislave 6. augusta 2020, 10:08

Do Paríža vyrazil aj náš lokálny česko-slovenský tím, ktorý sa aktuálne rozrastá o dve mená. Sú nimi: DJ a producent z Prahy, Jakub ‘Nobodylisten’ Strach, a nadaný producent a spevák kapely NVMERI, Pišta ‘FVLCRVM’ Kraľovič, obaja účastníci minuloročnej adaptácie projektu Red Bull Music Academy Bass Camp Bratislava. Svoju pozíciu ambasádorov s krycím názvom Mr. X si naplno začnú užívať od januára 2016.

Red Bull Music Academy: Súčasný svet hudby, umenia a kreatívnosti sa stretne tento rok v Paríži

Hlavné mesto Francúzska sa tak na chvíľu stáva epicentrom, v ktorom sa stretávajú desiatky DJs, producentov, beatmakerov, vokalistov a inštrumentalistov z celého sveta. Cez deň si užijú kreatívne workshopy, po zotmení okúsia koncertyparties v parížskych kluboch.

Red Bull Music Academy: Súčasný svet hudby, umenia a kreatívnosti sa stretne tento rok v Paríži

Všetky aktuálne fotky, videá a emócie z  Red Bull Music Academy 2015 očami nášho tímu môžeš už v tejto chvíli sledovať na live blogu www.redbull.sk/rbmablog alebo na Facebooku aj Instagrame cez @RBMA a #RBMAPARIS.

Domov
Zdieľať
Diskusia