Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. októbra 2015, 15:15
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Facebook prezrádza všetky skutočnosti o novej "dislike" funkcii. Už čoskoro sa bude testovať v Európe

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Najväčšia sociálna sieť dáva na pravú mieru všetky skutočnosti. Dislike tlačidlo v skutočnosti neuvidíme, no už dobre známy lajk dostane ďalšie možnosti.

Kto by to bol pri zrode tlačidla like povedal, že raz bude mať takú moc a naháňať sa za ním budú stovky miliónov užívateľov celého sveta. V septembri sa zároveň objavila informácia, že Facebook chystá veľkú revolúciu a pri príspevkoch pribudne aj funkcia dislike, ktorá však nebude slúžiť na vyjadrenie negatívneho postoja, ale skôr ako spôsob prejavenia empatie v prípade smutných správ. Mark totiž nechcel, aby sa z jeho životného projektu stalo obyčajné fórum, kde ľudia pri príspevkoch vyjadrujú, či sa s ním stotožňujú alebo naopak. 

Dnes boli zverejnené ďalšie skutočnosti a všetky doteraz zverejnené informácie uvedené na pravú mieru. Čo mnohých asi sklame je fakt, že sa žiadne tlačidlo dislike nechystá. Doteraz používaný palec hore však bude rozšírený o ďalších šesť vyjadrení emócii hnevu, prekvapenia či smútku. Novinka bude už čoskoro testovaná v dvoch európskych štátoch - Španielsku a Írsku. Tieto dve krajiny neboli zvolené náhodou. Podľa vedenia sú ich obyvatelia zaujímaví tým, že majú priateľstvá na sociálnej sieti prevažne z vlastnej krajiny, a tak bude štatistická vzorka presnejšia. Zároveň chcú otestovať anglicky hovoriacu krajinu a krajinu, v ktorej sa rozpráva iným jazykom. 

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

Po dôkladnom testovaní bude novinka aplikovaná na mobilné aj desktop verzie Facebooku. Jej používanie by nemalo byť vôbec komplikované, čo je badať aj na zopár ponúknutých snímkach. Tak, ako doteraz, stačí kliknutie na tlačidlo like a objaví sa vyskakovacie okno s ponukou všetkých možných reakcií. Už sa nemusíte báť, že vaša aktivita ostane nepochopená. Otázne zatiaľ je, kedy si budeme môcť pravdepodobne ďalšiu revolúciu vyskúšať sami na vlastnej koži a taktiež, či dokážu všetci túto zmenu prijať.

Mobilná verzia

Facebook prezrádza všetky skutočnosti o novej "dislike" funkcii. Už čoskoro sa bude testovať v Európe

Desktop verzia

Facebook prezrádza všetky skutočnosti o novej "dislike" funkcii. Už čoskoro sa bude testovať v Európe
Domov
Zdieľať
Diskusia