Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2015, 12:58
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Po 22 rokoch sa dostala von doposiaľ nevidená verzia klipu Real Muthaphuckkin G's, v ktorom Eazy-E dissuje Dr. Dre-ho

HUDBA SNOOP DOGG
Uložiť Uložené

Film Straight Outta Compton opisuje historický význam zoskupenia N.W.A na celkové formovanie rapu, no nie vždy to išlo v Comptone presne podľa plánu.

Albumom Straight Outta Compton dokázalo N.W.A položiť silné základy gangsta rapu, no v tábore Compton city G's to okolo roku 1991 nevyzeralo vôbec nádejne. Dr. Dre totiž na podnet The D.O.C-a a svojho bodyguarda, Suge Knighta opustil N.W.A, pomohol založiť Death Row Records a v decembri 1992 pod týmto labelom vypustil jeden z najlegendárnejších albumov všetkých čias, The Chronic. Dre a jeho nový chránenec, Snoop Dogg sa však najmä v tracku Fuck Wit Dre Day opierali do Eazyho, Ice Cuba a niekoľkých ďalších raperov, čo vo výsledku vyústilo do odpovede menom Real Muthaphuckkin G's. Eazy-E sa totiž ako zástupca tých ozajstných gangstas z ulíc Comptonu nedokázal ďalej pozerať na to, ako sa hrá Dre na drsného a pritom ešte pred pár rokmi skákal na disco v obtiahnutých zvonáčoch s make-upom na tvári, a tak sa rozhodol pomocou tohto songu odhaliť všetkým krutú pravdu o takzvaných "studio gangstas".

Motherfuck Dre, motherfuck Snoop, motherfuck Death Row...

Suge Knight sa po release The Chronic snažil prerušiť Dre-ho kontrakt s Eazy-ho labelom Ruthless Records, no bohužiaľ neúspešne, a tak mohol Eazy legálnou formou profitovať z predajov Dre-ho nového albumu a pritom si udržať svoju tvár na verejnosti. Spomínaný diss song z albumu It's On (Dr. Dre) 187um Killa sa tak stal Eazy-ho najúspešnejším singlom a v rebríčku U.S. Billboard Hot 100 sa dostal na 42. priečku. Na featuringu môžeš počuť dvojicu raperov, Gangsta Dresta a BG Knock Out, ktorí patrili svojho času medzi najnovších členov rosteru Ruthless Records. 

Damn E, they tried to fade you on Dre Day, but Dre Day only meant Eazy's payday...

Klip Real Muthaphuckkin G's patrí dodnes medzi najväčšie rapové klasiky, no kvôli svojmu obsahu ho verejnosť pozná skôr v "jemnejšej" verzii Real Compton City G's, ktorá vznikla pre vysielanie na MTV. Pri príležitosti príchodu filmu Straight Outta Compton do kín sa tak pred pár dňami rozhodol pôvodný režisér klipu, Marty Thomas oživiť spomienku na zosnulého Erica Wrighta a na vlastné náklady dal dokopy takzvaný director's cut, ktorý sa mal pôvodne dostať von okolo roku 1993 po odvysielaní cenzurovanej verzie, no kvôli Eazy-ho smrti nakoniec zapadol prachom. Po viac ako 20-tich rokoch sa však spomínaný klip dostal na verejnosť v plnej kráse a ty teraz máš jedinečnú príležitosť pripomenúť si jeden z najvýznamnejších momentov v historickom formovaní rapu.

director's cut Read more at: http://tr.im/FjYYCdirector's cut


director's cut Read more at: http://tr.im/FjYYC

Po 22 rokoch sa dostala von doposiaľ nevidená verzia klipu Real Muthaphuckkin G's, v ktorom Eazy-E dissuje Dr. Dre-ho

Domov
Zdieľať
Diskusia