Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2015, 14:03
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Aké dlhé bude nové Star Wars? To, aj mnoho ďalšieho zistíte vďaka kope noviniek z D23

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

J. J. Abrams sa znova rozpovedal o najočakávanejšom filme tohto roka. Prezradil pritom množstvo zaujímavých detailov.

Vždy poteší, keď sa dozvieme niečo o takom veľkom projekte, akým bezpochyby The Force Awakens je. Od ohlásenia kúpy práv Disneym a následnému odhaleniu sequelovej trilógie ubehlo už veľa času. Máme za sebou desiatky rozhovorov, drobných leakov, ktoré netvoria dokopy ani pol percenta z celkovej masívnosti obsahu, dva teasery, pár obrázkov, vyhlásenia hercov a stále väčšiu a väčšiu dôveru v Abramsa, ktorý sa jednoducho nemôže utnúť. Všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že budeme veľmi spokojní, a napomáhajú tomu aj nové informácie. Abrams prezradil, že od začiatku mu so scenárom, celkovým pohľadom na film, ale dokonca aj s maličkosťami pomáhal práve Simon Pegg, talentovaný a hlavne veľmi kreatívny scenárista a tvorca. A to ešte nezačínam hovoriť o jeho obľúbenosti. Jeho prínos je podľa slov džejdžeja viac než evidentný a je mu vďačný ako za pomoc priateľa, tak spoluautora Star Wars. Stále ale nevieme, či bude mať Daniel Craig to sľúbené cameo čoby Stormtrooper. Asi sa to nikdy nedozvieme. 

Aké dlhé bude nové Star Wars? To, aj mnoho ďalšieho zistíte vďaka kope noviniek z D23


A možno sa toho nedozvieme oveľa viac, teda, až do premiéry, a ktovie, možno aj po nej budeme čumieť s otvorenými ústami a pár vecí nechápať. Abrams je rád, že Lucafilm a Disney na neho až tak netlačia ohľadom vypúšťania informácií či nových záberov. Keby to bolo na ňom, údajne by sme videli ešte menej, no úprimne, hoci som rád, že nám nikto nespoiluje príbeh a množstvo, veľmi veľké množstvo z filmu a akcie uvidíme až v kine a nie v 10 traileroch, zase tak veľa sme toho ako fanúšikovia nedostali. Ďalší trailer by mal podľa mojich odhadov doraziť už v septembri, prípadne októbri. Následne je už na Disney a Abramsovi, aký marketingový plán zvolia. Pevne verím, že to bude presný opak Age of Ultron. Netreba vám snáď pripomínať, že sa o túto zložku formy predaja budú opäť starať tí istí, respektíve spriaznení ľudia. Isté ale je, že každý oficiálne uvoľnený záber je starostlivo rozobraný do detailov. Nikto nechce fanúšikom skaziť príbeh, no niečo dôležité sme už videli. Možno to všetko ale pochopíme až pri premietaní. 

Aké dlhé bude nové Star Wars? To, aj mnoho ďalšieho zistíte vďaka kope noviniek z D23


Ako to už býva zvykom, chodí sa okolo horúcej kaše a nič extra oficiálne sa neprezradí. Dozvedeli sme sa ale aspoň, že Andy Serkis potvrdil svoju genialitu (nielen) mo-cap herca galaktickej extratriedy a máme sa na čo tešiť. Ide údajne o milého, pracovitého a úžasného človeka. Jeho postava sa volá Supreme Leader Snoke, nič viac však nevieme. Mená viacerých zúčastnených sú ale tajné. Najmä ich priezviská by totiž boli spoileroidné. Pokojne sa tak môžeme dočkať potomkov slávnych rytierov Jedi, známych postáv z predošlej trilógie atď. Nakoniec, stále nepoznáme priezviská Rey (Daisy Ridley), Finna (John Boyega) a mnohých ďalších, nehovoriac o tom, že množstvo hercov ešte nebolo ani potvrdených a objavia sa možno len v štýle cameo, prípadne prekvapia dôležitejšou rolou. Priezvisko zatiaľ pre fanúšikov nemá ani Kylo Ren, pričom Ren je názov rádu, do ktorého sa Ren už dávnejšie pridal a prijal ich meno. Kto to teda je? Priestor pre vaše teórie vám nechávam v komentároch. 

Tipujem, že mnohých z vás zaujíma, ako to vlastne bude s tými praktickými efektami. Nuž, Abrams nás ubezpečil, že film ponúkne tisícky CGI snímok, avšak, nikdy nie tam, kde to nebolo potrebné. Stavali sa skutočne interiéry, exteriéry, kostýmy, masky, výbuchy, náročné zábery a tak ďalej. Pre porovnanie, v skvelom videu z natáčania sme boli svedkami akcie v skutočnom kokpite v Millenium Falcone. Pokojne sa to mohlo odohrať pred zeleným plátnom, no Abrams chcel, aby na všetkých hercov svietilo skutočné svetlo, aby sa potili v ozajstnom kokpite a aby to tak aj cítili. Z jasnejších informácií tu potom máme potvrdené meno režiséra IX. Epizódy. Postará sa o ňu Colin Trevorrow, o čom sme vás informovali v samostatnej správe tu. O úlohu záporáka v Epizóde VIII sa pobije Benicio Del Toro, ktorý potvrdil správy o tom, že prebiehajú isté rokovania.

Aké dlhé bude nové Star Wars? To, aj mnoho ďalšieho zistíte vďaka kope noviniek z D23

A aká dlhá vlastne Epizóda VII bude? Nuž, stále ide iba o hrubý zostrih, ktorý sa môže ešte skrátiť (len to nie), alebo skôr natiahnuť. Momentálne činí 124 minút, a teda rovnako dlhú stopáž, akou oplýva Empire Strikes Back. Som si istý, že materiálu na nenatiahnuté a bohaté 2 a pol hodiny by sa našlo. Necháme to ale na profesionálov. S tým by sme aj dnešný článok o novinkách ukončili. Snáď ste sa dozvedeli opäť niečo nové a budete nás sledovať aj naďalej. O Star Wars nám neujde skutočne nič. 

PS: Vek pre mladého Han Sola, o ktorom bude ďalší z rady spin-off filmov, činí niečo okolo 19-20 rokov. Akého herca si v tejto role viete predstaviť?

PS2: Vonku už je aj oficiálny plagát od Drewa Struzana, legendárneho autora, ktorý má na svedomí aj predošlé ikonické plagáty. Páči sa? 

Aké dlhé bude nové Star Wars? To, aj mnoho ďalšieho zistíte vďaka kope noviniek z D23
Domov
Zdieľať
Diskusia