Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2015, 15:15
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

10 songov: Čo práve počúva Otis

HUDBA
Uložiť Uložené

Ako vyzerá playlist dlhoročnej stálice našej rapovej scény?

Label Spirit Music zažíva momentálne jedno zo svojich najkrajších období, keďže sa všetci jednotliví interpreti rozhodli zasvätiť rok 2015 výhradne sólovým projektom. Aj keď sme mali možnosť počuť už všetky z nich, v redakcii sme si možno pre niekoho prekvapivo najviac obľúbili práve Otecka a jeho v poradí druhý album s názvom O.T.I.S., ktorý je oproti tomu predošlému výrazne inde. Aj preto sme sa rozhodli práve Brančiho osloviť a zapojiť tak do našej už dobre známej rubriky, kde sa umelcov pýtame na ich aktuálny playlist, teda konkrétne desať aktuálne najobľúbenejších skladieb, ktoré im najčastejšie hrajú v aute či prehrávači.

Mnohokrát sa pýtate, na čo je to vlastne dobré, no pre nás je odpoveď úplne jednoznačná. Môžeme tak jednoducho zistiť, aká hudba ovplyvňuje interpretov najviac a taktiež v čom vidia kvalitu, keďže sú aj oni (síce možno s profesionálnou deformáciou) poslucháčmi hudby rovnako, ako my. No a v neposlednom rade sa môžete inšpirovať a zaradiť skladby napríklad aj do svojho prehrávača. Poďme sa teda pozrieť na výber toho najlepšieho, čo kráľ pančlajnov a člen formácie H16 počúva. Ešte predtým by som však rád pripomenul, že ak náhodou ešte nemáš doma jeho najnovší album, prípadne by si si chcel/a zadovážiť fajnové tričko zo špeciálnej edície k miliónovému videoklipu Ja vs Celý svet, môžeš tak urobiť tradične na shop.rukahore.sk. Tak a teraz už naozaj.

Post Malone - White Iverson

Táto vec sa ku mne dostala vďaka worldstarhiphop.com  a hneď som sa na ňu namotal. Na soundcloude má cez 17 miliónov vypočutí, takže niečo na nej asi bude. Čávo má vonku len pár vecí, ale je to veľký talent. Som zvedavý a teším na ďalšie skladby.

Fredo Santana - Pass Me My Double Cup

Pekne feťácka pesnička. Haha. Freda Santanu nepočúvam vlastne skoro vôbec, ale táto vec je jednou z výnimiek, ktorá ma baví. Je to taká Chief Keefovská "opúšťačka".

Wale - The One Time In Houston

Celý album About nothing je výborný. Priznám sa, že na prvé vypočutie ma až tak nechytil, ale teraz tam mám veľa obľúbených vecí a táto je jednoznačne jednou z nich. Ten chopped and screwed refrén je zabitý.

Cigo - Veľký Gatsby (prod. Abebeats)

Jedna z najlepších vecí na Cigovom albume. Je to banger, vždy keď to Cigo zahrá naživo, všetci osprostejú. A ten Abeho beat je strašný tlak. Ak si ešte na koncerte nebol, mal by si to expresne napraviť. Čo ti poviem, Miško to robiť nepochybne vie.

Delik - WTF ft. Samey

Mám strašne rád ten beat a refrén.

Future - Trap Niggas

Future ide strašne tvrdo. V poslednej dobe vydal pár výborných mixtapov a teraz dropol album Dirty Sprite 2, ktorý si naozaj idem.

Bones - HDMI

Bones je už nejaký ten rok jeden z mojich jednoznačne najviac favorizovaných interpretov. Skoro všetko od neho ma baví a v telefóne mám asi 20 jeho mixtapov. Bones je král.

 

Asap Rocky - Canal St. Feat. Bones

Rockyho album ALLA je proste dobrý, a cením že si "zavolal" aj môjho už spomínaného a obľúbeného Bonesa. Aj keď zavolal len v úvodzovkách, pretože je to vlastne vysamplovaný Bonesov track Dirt. Dúfam že mu táto vec s Rockym pomôže a že získa vačší hype, ktorý si nepochybne zaslúži.

Meek Mill - Lord Knows

Meek Milla si moc nejdem, ale musím uznať, že nový album je ako celok vážne dobrý. A kto by to bol povedal, že to bude práve jemu takto pekne ladiť s Mozartom.

 

Young Thug - With That

Young Thuga mám rád, aj keď Barter 6 ma až tak nezabil. Ale táto vec, Check a Constantly hating sú bomby.

 

BONUS: Migos - Who Da Hell??

Tejto skupine som najprv nevenoval veľkú pozornosť, ale postupne som sa na nich namotal. Som rád, že som ich videl aj naživo, aj keď na hádam najmŕtvejšom zvuku, aký som kedy zažil. Nebolo jednoduché vybrať si jednu, no toto je jedna z mojich obľúbených vecí.

 

Dostali sme sa až na koniec a spoločne s Otisom vám úprimne ďakujeme za pozornosť a zároveň avizujeme, že o pár dní sa môžete tešiť na rozsiahlejší rozhovor nielen o albume. V závere ešte považujem za potrebné spomenúť, že všetky komentáre k skladbám pochádzajú od samotného interpreta a majú slúžiť ako krátke odôvodnenie, prečo si vybral práve vyššie uvedené tracky. Dúfame, že pre vás boli dostatočnou inšpiráciou a taktiež vás prosíme, aby ste si uvedomili, že ide o subjektívny výber jednotlivca. V prípade, že sa v ňom vaša obľúbená skladba neobjavila, svet sa nezrúti a primitívny komentár to aj tak nezachráni. Budeme však radi, keď nám v priestoroch pod článkom prezradíte, koho by ste radi videli v pokračovaní. Dovidenia!

Domov
Zdieľať
Diskusia