Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2015, 18:43
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Akí veľkí budú draci v 6. sérii Game of Thrones?

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Drogon je zatiaľ hlavnou tvárou dračieho odboja, no netreba zabúdať ani na zvyšné dve „deti“ Khaleesi. Do akých rozmerov porastú v ďalšej sérii?

To by chcel vedieť každý. Draci už ponúkli pár mrazivých momentov - pre mňa, možno trochu paradoxne, to nebolo ani v jednom z prípadov, kedy bojovali alebo šľahali plamene. Ako jeden z najsilnejších momentov 5. série teda vnímam Drogonov prelet ponad pokojný rozhovor Tyriona s Jorahom. Zdesené a prekvapené tváre oboch zúčastnených (hlavne Tyriona) mi v hlave ostanú ešte pekne dlho. Draci rastú každou sériou, a tak sa nám naskytá otázka, akí veľkí budú v tej ďalšej, keďže 5. sa nám skončí už zajtra. Nesmúťte, na HBO náš o týždeň čaká druhá séria True Detective. 

Yahoo! si na slovíčko zobrala Joe Bauera, vedúceho v dielni vizuálnych efektov a taktiež jeho kolegu Barrie Gowera. 

Bauer: „Medzi sezónou 3 a 5 sa počet klapiek približne zdvojnásobil. Natáčanie je teda logicky čoraz ťažšie. Nabudúce nás čakajú ďalšie prostredia, v ktorých sme našich hrdinov ešte nikdy nevideli. Aby toho nebolo málo, draci budú dvakrát väčší! Pre grafikov to problém nie je, no na pľaci máme kvôli tomu výrazné problémy. Na začiatku sme používali busty, pri 5. sérii hlavy a nabudúce to už asi bude necht z prstu. Fakt neviem.“


Gower: „Beniof a Weiss (showrunneri). Keď títo dvaja napíšu každý rok prvý nástrel, a to platí najmä posledné dva roky, vždy prídeme k bodu, kedy si hovoríme, že natočiť to bude nemožné, ale zároveň by to bolo ohromné! Potom sa to ale zmenilo a nakoniec sme to nespravili (v 4. sérii). V 5. sérii to tu bolo opäť, no znova sme to nespravili. Nuž, máme tu 6. sériu a máme to tu znova! Snáď sa to tento raz podarí.“ Čo to asi bude?


Vo videu nižšie môžete vidieť takmer takmer 30 sekúnd záberov v finálnej epizódy

Domov
Zdieľať
Diskusia