Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2015, 20:13
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ponúka bratislavský IMAX maximálny filmový zážitok? (Prvé dojmy)

FILMY A SERIÁLY CINEMAX
Uložiť Uložené

Cinemax v Bory Mall sa otvoril a my sme mali možnosť zavítať do jeho útrob, ktoré skrývajú mnoho skvelo ozvučených sál, IMAX a veľa ďalšieho. Nadchlo nás to?

Po dlhých rokoch máme na Slovensku možnosť sledovať filmy v najvyššej možnej kvalite, na gigantickom plátne s nesmierne kvalitným ozvučením, na pohodlných sedadlách so skvelými službami a širokým výberom filmov. Takto to funguje v Bory Mall v Bratislave, kde je momentálne jediná IMAX sála na Slovensku, ktorú podporuje 11 ďalších, „klasických“ sál.

Behom popoludnia som stihol vyskúšať si Jurassic World v IMAX-e a taktiež Mad Maxa (už po tretíkrát) s vynikajúcim ozvučením. S čistým svedomím môžem prehlásiť, že v lepšom kine som zatiaľ nesedel. Samozrejme, vzhľadom na to, koľko som ich navštívil, nemám zďaleka právo posudzovať, kde si filmy užijete na Slovensku najviac.

Ak si však vyberiete Cinemax v Bory Mall, očakáva vás zaujímavý program, ktorý sa nevyhýba ani artovým veciam, i keď sa skôr zameriava na ten známejší art či „art“. Preberať program je však v deň otvorenia minimálne zbytočné. Už včera sme si ale mohli vychutnať Mad Maxa, San Andreas, Whiplash, pár animákov, Insidious a mnohé ďalšie. Čerešničkou na torte bol potom už spomínaný JurassicWorld v IMAX formáte, ktorý mi vyrazil dych. Recenziu si budete môcť prečítať od kolegu Braňa už čoskoro, ja vám akurát môžem prezradiť, že ten film predčil azda všetky naše očakávania a rozhodne je skvelým nástupcom Spielbergovho odkazu. Ak už aj nie IMAX, aj obyčajné kino za to stojí.

Ponúka bratislavský IMAX maximálny filmový zážitok? (Prvé dojmy)

Ak sa však rozhodnete pre IMAX, očakáva vás pohodlie, obrovské plátno, úžasný zvuk, vťahujúce 3D (to už ale viac záleží na filme samotnom) a tak ďalej. V konečnom dôsledku jednoducho maximálny filmový zážitok, presne tak, ako nám to bolo sľúbené. Nezaobišlo sa to však aj bez chýb. V istých momentoch obraz nebol úplne ostrý a titulky tiež neboli umiestnené práve najšťastnejšie. Problém sme mali vo dvojici aj s 3D okuliarmi, ktoré sa nám obom rozpadli behom hodinky. Sú príliš krehké, no za 1€ žiaden zázrak očakávať nemôžeme. Pri IMAX sále už však dostanete kvalitnejšie „zboží“, pohodlné a komfortné 3D okuliare. Vyskytli sa aj chybičky v programe, no vzhľadom na to, že šlo o vôbec prvé premietanie, a aj to nie veľmi sprístupnené verejnosti, to prebehlo vcelku hladko. Spokojní budete ako s rýchlym vybavením objednávky, tak aj so sympatickým personálom. O filmoch som sa snáď vyjadril dostatočne už vyššie. Skvelé filmové predstavenie totiž nezažijete len vďaka IMAX-u. Návštevou akejkoľvek sály nemáte čo stratiť. Naopak, získate skvelý zážitok a som si istý, že sa sem vrátite aj nabudúce, rovnako ako ja, pretože verím, že to bude ešte lepšie a kvalitnejšie. Vidíme sa.

Domov
Zdieľať
Diskusia