Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2014, 14:58
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet Marvelu #14: Vráti sa Spider-Man k Avengerom? Kto bude hrať Doctora Strangea a čo je nové?

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ďalší diel Čriepkov z Marvelu sa zameria na únik dokumentov od Sony, vďaka ktorým sa na internet dostalo mnoho zaujímavých informácií, ako aj tá, že Spidey by sa mohol vrátiť do Marvelu.

Mám pocit, že čím viac článkov zo Sveta Marvelu napíšem, tým viac ľudí si ich obľúbi. Ak však chcem písať k veci a o niečom, čo skutočne za to stojí, musíte si jednoducho počkať. V posledných týždňoch sa však na internete udialo množstvo vecí, ktoré za pozornosť pre Marvel fanúšikov jednoducho stoja, avšak, refresher nie je výlučne komiksový web, a preto sa musia skĺbiť do podobného článku, akým bude tento. Dnes sa pozrieme na návrat Spider-Mana do Marvelu, nových hercov a ďalšie podrobnosti. 

Začneme tým najzaujímavejším. Ak máte lajknutý Filmkult, viete, že SONY utrpelo masívny útok od hackerov. Pre nás je momentálne irelevantné, či sa na tom podieľal niekto zo Severnej Kórey, ktorá vyhlásila film The Interview (Sony zrušilo premietanie snímky po celom svete) ako za akt vojny, alebo to bol niekto úplne iný. Aby som vás dostal do obrazu. Severná Kórea už dlhšie nesúhlasila s tónom, akým Seth Rogen a James Franco prezentujú ich najnovšiu komédiu. Sony si za svojimi filmmejkermi tvrdo stojí, avšak sieť najväčších kinosál si už premietaním filmu taká istá nie je. Aj preto sa rozhodli, že nebudú „zbytočne“ provokovať Kim Jong-Una a snímku jednoducho premietať nebudú. Toto je ale na samostatný článok, preto, ak chcete vedieť viac, znova vás odporučím na Filmkult. 

Svet Marvelu #14: Vráti sa Spider-Man k Avengerom? Kto bude hrať Doctora Strangea a čo je nové?


Skupina hackerov sa dostala ku gigabajtom Sony dokumentov, k niektorým filmom, ale taktiež zaujímavým e-mailom, či už medzi zamestnancami alebo štúdiami navzájom. Dozvedeli sme sa mnoho vecí, ako napríklad, že 24. Bondovka s názvom Spectre bude stáť viac než 300 miliónov dolárov, čím sa stáva najdrahším (neoprávnene) filmom série vôbec. Vás, fanúšikov Marvelu, ale bude zaujímať najmä to, že unikli aj správy o možnom návrate Spider-Mana k Marvelu! Ak sa chcete dostať do obrazu úplne a zistiť, prečo ľudia z monopolu na komiksy nemôžu natáčať filmy o X-Men či Spideym, klikajte sem. Šéfka Sony, Amy Pascal, sa má koncom januára stretnúť s Kevinom Feigom (šéfom Marvelu, čo sa filmov týka, ale to už pravdepodobne všetci z predošlých článkov viete), aby prebrali možný návrat Spideyho k Avengerom. Údajne už jedno stretnutie prebehlo, logicky však nedopadlo najlepšie. Marvel chce, aby sa Spidey vrátil tam, kam patrí a aby ho mohli použiť v Civil War. Sony zase chce, aby sa pavúčí muž reštartoval (už tretíkrát!) a aby ho Marvel produkoval, zatiaľ čo Sony rozhodne o tom, kam sa bude Parker uberať. S tým samozrejme Feige a spol. súhlasiť nebudú. Chcú práva odkúpiť späť a pripraviť novú trilógiu, ktorú by mali zrežírovať bratia Joe a Anthony Russo (režiséri skvelého Captain America: The Winter Soldier). V tejto trilógii by už Spidey neriešil stupídne romantické problémy, ale znášal by naozajstné problémy superhrdinu, taktiež by sme neuvideli jeho origin, teda pôvod. Ak by Marvel spravil Spideyho, pár rokov by už na scéne bol, avšak, je otázne, ako by vysvetlili jeho nečinnosť počas mimozemského útoku na New York (v ktorom žije). Všetko sú to ale domnienky, odhady a špekulácie. Nakoniec môže mať Marvel s pavúčím mužom celkom iné plány. Nuž, uvidíme, ako sa celá táto situácia vyvinie. Každopádne, Sony nie je spokojné ako s tržbami, tak kvalitou Webbových (režisér Amazing Spider-Man 1 a 2) počinov. Doslova a do písmena nevie, čo so značkou. Chystajú spin-off, tretiu časť, tím zločincov a bohvie, čo ešte. Celý svet kričí jedno: Predajte práva Marvelu. Komu by sa nepáčil Spidey medzi Avengermi? Všetko toto ale vieme len vďaka leaku Sony dokumentov a e-mailov. Niektorí z vás (geekovia) budú poznať aj meno Avi Arad. Ten stál za všetkými filmami teenagera z New Yorku a Marvel chce, aby projekt opustil, nakoľko sa domnieva, že ho len kazí.

Svet Marvelu #14: Vráti sa Spider-Man k Avengerom? Kto bude hrať Doctora Strangea a čo je nové?
Svet Marvelu #14: Vráti sa Spider-Man k Avengerom? Kto bude hrať Doctora Strangea a čo je nové?


Nasledujú novinky o Doctor Strange. Možno ste už zastihli informáciu, že Marvel oficiálne potvrdil, že sa roli najznámejšiehé mága v universe zhostí Benedict Cumberbatch. Hlasy fanúšikov sa tak vyslyšali, rovnako tak naše dohady, keď sme si predstavovali scénu, keď Robert Downey Jr. aka Iron Man použije proti Strangeovi (Cumberbatch) niečo ako: No Shit Sherlock! (význam tohto gagu snáď vysvetľovať nemusíme). V posledných dňoch sa ale na internete riešia aj iné postavy. Supreme Sorcer, teda mág, ktorý Strangea zaučí taktiež potrebuje herca. Najviac sa hovorí o Morganovi Freemanovi, Billovi Nighym či Kenovi Watanabe. Koho by ste vo filme najradšej videl vy? Aby som nezabudol, Strange má mať údajne cameo v Age of Ultron. Nakoniec, spomenutý už bol aj vo Winter Soldierovi. Keď už sme u nových hercoch. Legolas Orlando Bloom sa netají tým, že by si rád zahral v nejakej Marvelovke. Čo je však relevantnejšie, je fakt, že Al Pacino sa stretol s Feigom a diskutovali o jeho angažovaní v MCU! Akú postavu by podľa vás mohol hrať obhliadnuc na pripravované filmy?

Svet Marvelu #14: Vráti sa Spider-Man k Avengerom? Kto bude hrať Doctora Strangea a čo je nové?


Aby sme dnešný článok uzavreli (neplačte), povieme si niečo o Avengers 3 a 4, respektíve Infinity War. Tú by po novom mali režírovať bratia Joe a Anthony Russo (vyplýva to ako zo špekulácií, rozhovorov, tak aj z leaknutých e-mailov Sony). Zdá sa, že Marvel im po skvelom druhom Capovi verí natoľko, že im zverí do rúk vrchol MCU, najočakávanejšie komiksové filmy vôbec a taktiež aj zrejme najnáročnejšie. Ako sa s tým pobijú? To uvidíme až po premiére tretieho Capa s podtitulom Civil War, kde sa prakticky objaví väčšina superhrdinov. Joss Whedon (režisér Avengers 1 a 2) sa zrejme stiahne, pravdepodobne napíše scenár a možno natočí Captain Marvel, prvý komiksový film od Marvelu so superhrdinkou v hlavnej úlohe.

Svet Marvelu #14: Vráti sa Spider-Man k Avengerom? Kto bude hrať Doctora Strangea a čo je nové?


Týmto uzatvárame časť Marvelu (bol by to predsa len rekordne krátky článok zo série, že?) a presúvame sa k Foxu. Tí pripravujú X-Men a Fantastickú štvorku. Naposledy sme o X-Men: Apocalypse počuli, keď sa ohlásilo meno herca antagonistu, Apocalypsa. Zahrá si ho Oscar Isaac, ktorého hviezda stúpa správnym smerom. Uvidíme ho aj v nových Star Wars. Čo sa týka Fantastickej štvorky, z tej sme zatiaľ nevideli ani jeden oficiálny obrázok (wtf?) a to máme 8 mesiacov do premiéry, pričom natáčanie je už dávno ukončené. Josh Trank (režisér) prezradil, že z filmu nevypustí nič, pokiaľ si nebude istý, že záber je dokonalý. Isté je, že sa dočkáme útlejšej štvorice hrdinov. Bude to komornejšie a hrdinovia dlho nebudú vedieť, čo so schopnosťami. Taktiež sa hovorí, že Doom bude mať úplne iný pôvod, než v komiksoch. Má ísť o internetového geeka, ktorý sa prezentuje prezývkou Doom. Viac informácií vám prinesieme neskôr. O čom by ste sa chceli dočítať nabudúce? O tvorcoch, ktorí stoja za úspechom Marvelu? O tržbách komiksoviek alebo o niečom úplne inom?

Svet Marvelu #14: Vráti sa Spider-Man k Avengerom? Kto bude hrať Doctora Strangea a čo je nové?
Domov
Zdieľať
Diskusia