Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2014, 20:39
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Zabudnite na školy, je tu filmový september v kinách!

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Je tomu rok, čo vám predstavujeme filmové novinky pre nadchádzajúci mesiac. V 13. diele si posvietime na september ako mesiac plný filmov. Nedočkáme sa blockbusterov a v podstate ani očakávanými filmy prvý mesiac školy neohúri. Na čo sa teda okrem Demitru

Presne pred rokom som vám začal každý mesiac predstavovať premiéry nových filmov na Slovensku aj v Čechách. Keďže sa v každom článku objaví minimálne jeden zástupca z blockbusterov, hororov, animákov, očakávaných filmoch či vopred kvalitných počinov, tieto články máte radi. Avšak, rovnako ako pred rokom, presne v prvom článku série, vás aj tentokrát trocha sklamem. September býva už takmer spravidla slabší, čo sa týka filmových premiér. Inak tomu nebude ani tento raz, avšak stále sa nájde pár filmov, na ktoré sa rozhodne oplatí zájsť.

1. Sin City: A Dame to Kill For (4. 9.)

Jeden z filmov, na ktoré ak nezájde Vladimir 518, nezájde naň nik. Pokračovanie úspešného a hlavne nesmierne nového a hlavne kreatívneho spracovania filmu príde po takmer 10 rokoch. Príbehy z pera Franka Millera, uznávaného tvorcu komiksov sa rozšírili už neraz na strieborné plátna či DVD nosiče. Do Mesta hriechu sa vrátia staré postavy obľúbených hercov ako Eva Green, Josh Brolin (hrá Dwighta, postavu v jednotke hral Clive Owen), Mickey RourkeJessica AlbaBruce WillisRosario DawsonJaime KingJoseph Gordon-LevittDennis HaysbertChristopher MeloniJeremy Piven či Ray Liotta. Film v zahraničí prepadol, čo však neznamená, že sa u nás pekne nezabavíme.


2. A Most Wanted Man (4.9.)

Posledný film Phillipa Seymoura Hoffmana, samozrejme ak nerátame ďalšie Hunger Games a digitalizáciu jeho postavy. Podobný typ thrillerov ja osobne nemusím, ale keďže máme širokú redakciu obľubujúcu filmy, možno k vám recenzia nakoniec predsa len dorazí. Film režíruje nie príliš skúsený Anton Corbijn, ktorý naposledy natočil Američana s Georgeom Clooneym, takže približne viete, čo máte čakať. 


3. 38 (11.9.)
Celkom výstižný názov, čo? Naši čitatelia vedia, že sa jedná o dokumentárny film o Pavlovi Demitrovi, ktorý dorazí z produkcie Dana Dangla. Uvidíme Paľkovo detstvo, jeho hokejové začiatky, nezverejnené zábery z NHL, jeho najlepšie momenty, spomienky jeho blízkych a tak ďalej. Je otázne, či si Slovák poplače viac na nejakom inom filme, ako na tomto. Emócie a krásne spomienky zaručené. 


4. The Giver (11.9.)
Jeden z filmov, ktorý ľahko prehliadnete, avšak svojou kvalitou na vás zapôsobiť môže. Alebo nie. Režíruje staručký Phillip Noyce (Salt), pričom hlavnú rolu si strihne Jeff Bridges, ktorému budú sekundovať mená ako Meryl Streep, Taylor Swift či Brenton Thwaites. Príbeh je o mladíkovi, ktorý žije idylický život bez problémov, hladu, vojny, smútku či trápenia. Jediným strážcom, akýmsi "starcom ľudstva" je Darca (Bridges), ktorý uchováva všetky spomienky predchádzajúcich generácií, ktoré, ako vieme, nie sú príliš pekné.


5. Before I Go to Sleep (18.9.)
Mysteriózny thriller, o ktorom nič neviem a vlastne ma vôbec nezaujíma si ale môže nájsť mnoho divákov medzi našimi čitateľmi. Základná synopsa filmu totižto hovorí o Christine (Nicole Kidman), žene strácajúcej pamäť vždy, keď zaspí. Takže tu máme (aj vďaka už pár nakrúteným filmom) nezaujímavý koncept, ktorý sa ale dá skvelo využiť, ak z toho spravíte emotívnu drámu s vynikajúcimi hercami, čo sa tu stať môže, keďže Kidman sekundujú Colin Firth či Mark Strong.

6. The Maze Runner (18. 9.)
Ďalšia fantasy záležitosť, tentokrát pre násť-ročných. Jedná sa totiž o ďalší Hunger Games štýl, akčné survival sci-fi, ktoré sa asi bude snažiť zaútočiť na naše emócie, čo sa mu dúfam nepodarí. Režíruje neznámy Wes Ball a hrajú ešte menej známi herci. Ak na to pôjdete, tak pravdepodobne ťahaní za ruku priateľkou. Na druhej strane môžu upútať efekty či chladnokrvné zabíjanie monštier v Labyrinte, do ktorého sú hodené prakticky stále deti. Tie musia bojovať o život alebo umrieť.


7. If I Stay (18.9.)
Máme tu ďalšiu romantickú drámu, opäť sfilmovanú podľa knihy (akéhosi bestselleru, samozrejme). Príbeh hovorí o mladom dievčati, ktoré rieši zložité otázky budúcnosti, avšak nečakaná zmena jej prevráti život naruby. Pri autohavárii príde o rodičov aj brata a z ničoho nič sa ocitá pred svojim telom napojeným na prístroje. Rozhodne sa ísť ďalej alebo ostať pri milujúcom Adamovi, svojom priateľovi? V hlavnej roli dievčaťa hrá obľúbená Chloë Grace Moretz.


8. Equalizer (25.9.)
Na záver konečne niečo pre mňa, keďže milujem Denzelovky. Jeho postava predstavuje bývalého člena elitnej vojenskej jednotky, ktorý predstieral svoju smrť, aby si tak konečne doprial pokojný život. Všetko sa ale zmení, keď zachráni mladé dievča Teri, po ktorom idú pekne hustí ruskí gangsteri. Zvyšok sa dozviete v traileri. Režíruje Antoine Fugua, ktorý má za sebou prevažne béčkové akčné filmy ako napríklad: Olympus Has Fallen, Brooklyn's Finest, Slzy Slnka, natočil však aj podarený Training Day či Ostreľovača.



September v kinách máte teda predstavený. Vždy ma udivuje, koľko sa viem rozpísať o nezaujímavých či už vopred istých béčkovo označených filmoch. Snáď sa ale mýlim a dostaneme viac kvalitných snímok, než očakávam. Ak nie, nezúfajte, október tu bude čochvíľa a už teraz vám garantujem, že to bude o dosť bohatšie. Fincherovka, dráma s Downeym, animáky, horory či skutočne zaujímavý Drakula tu nie sú každý rok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia