Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
Čítaš poslednú stranu článku:
REBRÍČEK: Kto formuje gastro scénu na Slovensku? Toto je výber tých najlepších šéfkuchárov v krajine
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo


Pavol Sekerka – Gastro projekt Deň s Paľom a Luciou

Pavol Sekerka, bývalý šéfkuchár michelinskej reštaurácie v Paríži, dnes na Slovensku vedie jedinečný projekt Deň s Paľom a Luciou, kde spoločne s hosťami objavujú a varia z lokálnych surovín priamo od farmárov.

Odporúčané
Palo Sekerka a Lucia Hô-Chí: Aj v dvojhviezdičkách sa stáva, že jedlo vyzerá ako z Instagramu, no forma predbehla obsah Palo Sekerka a Lucia Hô-Chí: Aj v dvojhviezdičkách sa stáva, že jedlo vyzerá ako z Instagramu, no forma predbehla obsah 23. marca 2023 o 12:00
Pavol Sekerka
Zdroj: Fobres/Pavol Sekerka


Peter Slačka – Pripravuje vlastný koncept

Po pôsobení v špičkových podnikoch pracuje na vlastnej reštaurácii, kde plánuje spojiť poctivý remeselný prístup s moderným servisom. Nedávno napríklad varil v bistre Jolk, na mieste bývalého Bistronomy. Peter Slačka má bohaté skúsenosti z prestížnych reštaurácií po celom svete, vrátane Londýna a Viedne.

Odporúčané
Obľúbené raňajkové bistro Jolk končí po 4 mesiacoch. Šéfkuchár Peter Slačka však chystá ďalšie gastro plány v Bratislave Obľúbené raňajkové bistro Jolk končí po 4 mesiacoch. Šéfkuchár Peter Slačka však chystá ďalšie gastro plány v Bratislave 29. apríla 2025 o 9:56
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by PS (@peter_slacka)


Daniel Tilinger – Reštaurácia Eck

Minimalistický priestor a premyslené chute robia z Ecku jedného z najväčších kandidátov na prvú slovenskú michelinskú hviezdu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @eck_restaurant


Jaroslav Žídek – Reštaurácia Riverbank

Legenda slovenskej gastronómie, ktorá v Riverbank nad Dunajom kombinuje klasiku s inováciou. Jaroslav Žídek, rodák z Prahy, je uznávanou osobnosťou slovenskej gastronómie, ktorá pod jeho vedením získala reštaurácia Riverbank v Bratislave viaceré prestížne ocenenia; okrem varenia sa venuje aj mentorovaniu mladých talentov a popularizácii kulinárskeho umenia na Slovensku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by RIVERBANK Restaurant (@riverbank_restaurant)

Anketa:
Navštívil/a si jeden z týchto podnikov?
Áno, aspoň jeden.
Nie.
Áno, aspoň jeden.
32 %
Nie.
68 %
Odporúčané
Navštívil som Melkyho streetfood s ocenením Gault&Millau. Kvalita a čerstvosť sú základom úspechu (Reportáž) Navštívil som Melkyho streetfood s ocenením Gault&Millau. Kvalita a čerstvosť sú základom úspechu (Reportáž) 18. júna 2025 o 7:00
Odporúčané
TEST špekačiek: Prečo kolegovia ofrflali tú s najvyšším obsahom mäsa a za ktorým lacným prekvapením sa zalizovali? TEST špekačiek: Prečo kolegovia ofrflali tú s najvyšším obsahom mäsa a za ktorým lacným prekvapením sa zalizovali? 23. júna 2025 o 17:00
Odporúčané
Majitelia bistra Arabeska: Chceli sme zbúrať predsudok, že arabská kuchyňa sú len kebaby a falafel Majitelia bistra Arabeska: Chceli sme zbúrať predsudok, že arabská kuchyňa sú len kebaby a falafel 19. júna 2025 o 11:00
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 3 z 3
Späť
Zdieľať
Diskusia