4. Guotie
Guotie, známe ako potstickers, sú vyprážané čínske knedle plnené mletým bravčovým mäsom, kapustou, zázvorom a sezamovým olejom. Spodok knedlí sa smaží do chrumkava, zatiaľ čo zvyšok sa parí. Tieto dlhé a rovné knedle sú obľúbené pre svoju kombináciu chrumkavej a jemnej textúry.
3. Picanha
Picanha je obľúbený brazílsky rez hovädzieho mäsa, nachádzajúci sa nad zadkom zvieraťa, s vrstvou tuku na vrchu. Najčastejšie sa griluje na churrasco a podáva sa priamo z ražňa. Je cenená pre svoju šťavnatosť.
2. Kahvalti
Kahvaltı, turecké slovo pre raňajky, znamená „pred kávou“ a odkazuje na jedlo, ktoré sa tradične konzumuje pred šálkou tohto obľúbeného nápoja. Typické turecké raňajky sú bohaté a zahŕňajú syry, olivy, zeleninu, chlieb, vajcia, börek, sladké pečivo a turecký čaj. Ide o významnú súčasť tureckej kultúry.
1. Pizza Napoletana
Pravá pizza Napoletana je talianska špecialita vyrobená z jednoduchých ingrediencií marinara s paradajkovou omáčkou, cesnakom a oreganom. Má tenké cesto so vzdušnými okrajmi a typickými škvrnami. Na Slovensku sa tiež teší obrovskému množstvu milovníkov, ktorí na túto klasiku nedajú dopustiť.