Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš poslednú stranu článku:
Zverejnili rebríček najlepších jedál na svete. Prvú priečku získalo obľúbené jedlo Slovákov
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

4. Guotie

Guotie, známe ako potstickers, sú vyprážané čínske knedle plnené mletým bravčovým mäsom, kapustou, zázvorom a sezamovým olejom. Spodok knedlí sa smaží do chrumkava, zatiaľ čo zvyšok sa parí. Tieto dlhé a rovné knedle sú obľúbené pre svoju kombináciu chrumkavej a jemnej textúry.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas

3. Picanha

Picanha je obľúbený brazílsky rez hovädzieho mäsa, nachádzajúci sa nad zadkom zvieraťa, s vrstvou tuku na vrchu. Najčastejšie sa griluje na churrasco a podáva sa priamo z ražňa. Je cenená pre svoju šťavnatosť.

jedlo
Zdroj: Taste ATlas

2. Kahvalti

Kahvaltı, turecké slovo pre raňajky, znamená „pred kávou“ a odkazuje na jedlo, ktoré sa tradične konzumuje pred šálkou tohto obľúbeného nápoja. Typické turecké raňajky sú bohaté a zahŕňajú syry, olivy, zeleninu, chlieb, vajcia, börek, sladké pečivo a turecký čaj. Ide o významnú súčasť tureckej kultúry.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas

1. Pizza Napoletana

Pravá pizza Napoletana je talianska špecialita vyrobená z jednoduchých ingrediencií marinara s paradajkovou omáčkou, cesnakom a oreganom. Má tenké cesto so vzdušnými okrajmi a typickými škvrnami. Na Slovensku sa tiež teší obrovskému množstvu milovníkov, ktorí na túto klasiku nedajú dopustiť.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas
Anketa:
Našiel si v zozname svoje obľúbené jedlo?
Áno
Nie
Áno
41 %
Nie
59 %
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 3 z 3
Späť
Zdieľať
Diskusia