7. Pastel de Belém
Pastel de Belém je tradičný portugalský koláč plnený vaječným pudingom, ktorého recept vznikol v roku 1837 v kláštore Jerónimos. Originálne koláče sa vyrábajú iba vo Fábrica Pastéis de Belém, zatiaľ čo ostatné sa nazývajú pastel de nata. Môžu sa podávať teplé alebo studené a patria medzi najlepšie jedlá na svete podľa The Guardian.

6. Toum
Toum je tradičná libanonská a sýrska cesnaková pasta s nadýchanou textúrou. Vyrába sa z cesnaku, oleja, soli a citrónovej šťavy, ktoré sa spájajú do hladkej pasty. Používa sa ako marináda, omáčka či dip, najmä ku kuraciemu, hovädziemu a jahňaciemu mäsu.

5. Maslový cesnakový naan
Maslový cesnakový naan je indický plochý chlieb pripravený z múky, dahi a korenín, upečený v peci tandoor. Po upečení sa potiera maslom a posypáva cesnakom. Skvelo sa hodí k jedlám ako kari, maslové kura či shahi paneer.
