Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
dnes 23. septembra 2024 o 11:00
Čas čítania 4:54
Richard Balog

TOP momenty z fashion weeku v Miláne: Madonna s korunou na hlave či robotnícke topánky od Fendi

TOP momenty z fashion weeku v Miláne: Madonna s korunou na hlave či robotnícke topánky od Fendi
Zdroj: Andreas Rentz/Getty Images
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Luxusné odevné spoločnosti predstavili svoje kolekcie na sezónu jar/leto 2025. Tieto nás zaujali najviac.

Móda po letnej prestávke znovu cestuje po celom svete a v poslednom týždni sa usadila v Miláne, kde známi návrhári a módne domy predstavili trendy na budúcoročnú jar a leto.

Ostro sledovaná udalosť priniesla desiatky originálnych dizajnov, netradičné kombinácie, ale aj okamihy, ktoré si zaslúžia tvoju pozornosť. Toto sú TOP momenty z Milánskeho týždňa módy, medzi ktorými nájdeš napríklad Madonnu s korunou na hlave počas šou D&G alebo účasť ikonických topmodeliek na prehliadke Roberto Cavalli.

P. S. Ďalší týždeň pokračujeme v Paríži, kde nás čakajú prehliadky od Louis Vuitton, Dior, Saint Laurent a podobne, od ktorých máme veľmi vysoké očakávania.

Ak ťa bavia články o trendoch, teniskách, outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení, športe a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
Vybrali sme TOP jesenné módne trendy podľa ChatGPT. Trafila sa AI do toho, čo sa bude nosiť túto sezónu? Vybrali sme TOP jesenné módne trendy podľa ChatGPT. Trafila sa AI do toho, čo sa bude nosiť túto sezónu? 19. septembra 2024 o 11:00

Obuv Red Wing v úprave od módneho domu Fendi

Vedenie módneho domu Fendi oslavuje 100. výročie založenia vo veľkom štýle, keď v rámci novej kolekcie na sezónu jar a leto 2025 predstavilo modely inšpirované obdobím 20. rokov minulého storočia, čím vzdalo hold svojim koreňom.

Návrhár Kim Jones okrem siluet s vintage nádychom v modernom vyhotovení odhalil aj ikonickú obuv Red Wing Heritage Moc Toe s motívom Fendi na zvršku. Masívny model pôvodne určený pre amerických robotníkov má odolný kožený zvršok s prešívanými panelmi a stojí na pevnej gumovej podrážke. K dispozícii bude nielen v univerzálnej tmavohnedej farbe, ale tiež v svetlohnedej či červenej, pričom cena zatiaľ nie je známa.

Ak by sme si mali vybrať medzi týmto štýlom alebo streetwearovým kúskom zo spolupráce značiek Louis Vuitton a Timberland, neváhali by sme ani sekundu a siahli po tomto sofistikovanom kúsku.

Fendi, Red Wing
Zdroj: Pietro D'Aprano/Getty Images

Ikonické supermodelky na prehliadke Roberto Cavalli

Roberto Cavalli patrí medzi najvýznamnejších módnych návrhárov v histórii, a to vďaka jedinečnému rukopisu, keď ženskú krásu oslavoval výraznými farbami, zvieracími motívmi a extravagantnými strihmi.

Všetky tieto prvky zakomponoval do kolekcie jar/leto 2025 značky s rovnomenným názvom nový návrhár Fausto Puglisi, čím vzdal hold Cavallimu, ktorý zomrel tento rok v apríli po dlhej chorobe.

Roberto Cavalli, Eva Herzigová
Zdroj: AP Photo/Luca Bruno

Zosnulej ikone by určite urobila radosť aj účasť svetových topmodeliek vrátane českej hviezdy Evy Herzigovej alebo Natashy Poly na prehliadke v Miláne.

Hviezdy prehliadkových mól z rôznych dekád minulého aj tohto tisícročia predviedli pred prítomnými divákmi atraktívne modely a my sme zostali bez slov. Išlo o nádherný moment a zároveň ukážkovú šou s veľmi silnou atmosférou, ktorú pocítiš aj zo záznamu.

Roberto Cavalli, Natasha Poly
Zdroj: AP Photo/Luca Bruno

Baletky od Ferragama

Módny dom Ferragamo je na vzostupe a hlavnú zásluhu na tom nesie kreatívny riaditeľ Maximilian Davis, ktorý predstavuje jednu skvelú kolekciu za druhou a výnimku neurobil ani v prípade modelov na budúcoročnú jar a leto. Ústredným motívom novej kolekcie je balet a tanečné umenie.

Ferragamo
Zdroj: AP Photo/Antonio Calanni

Davis našiel zdroj inšpirácie v dvoch klientoch zakladateľa domu Salvatoreho Ferragama – baletnom tanečníkovi Rudolfovi Nurejevovi a choreografke Katherine Dunhamovej, ktorá je označovaná aj ako priekopníčka tanečného umenia a kráľovná černošského tanca.

Séria siluet, ktoré sme videli na prehliadkovom móle v Miláne, pozostávala z tanečných vrchných dielov a trikotov, legín, ale aj obuvi na podpätkoch v štýle „piškót“ s viazaním okolo členkov. Nás tento štýl nadchol a sme presvedčení o tom, že bude medzi novými sezónnymi trendmi. Pozri si záznam zo šou talentovaného návrhára.

Madonna na prehliadke Dolce & Gabbana

Kráľovná popu bola v minulosti múzou návrhára Jeana Paula Gaultiera a móda je súčasťou jej života aj po 66. narodeninách. V Miláne nás o tom presvedčila na prehliadke Dolce & Gabbana, keď sedela v prvom rade v neprehliadnuteľnej čiernej siluete, ktorú tvorili dlhé šaty s čipkovaným závojom a zlatá korunka s bohatým zdobením. Vzhľad doplnila o priehľadné rukavice, sieťované pančuchy a špicatú obuv s remienkom na úzkych podpätkoch.

Celý outfit odkazoval na Madonnin štýl v 90. rokoch minulého storočia vrátane podprsenky s kužeľmi, ktorú prvý raz odhalila na turné v roku 1990.

Madonna, Dolce & Gabbana
Zdroj: Andreas Rentz/Getty Images
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Späť
Zdieľať
Diskusia