Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 19. septembra 2024 o 12:30
Čas čítania 4:04
Ondřej Jarůšek

Mach Muradov: Nič na mňa nemajú, budem pokračovať v boji za svoje doklady v Českej republike. Po zápase pôjdem na dovolenku

Mach Muradov: Nič na mňa nemajú, budem pokračovať v boji za svoje doklady v Českej republike. Po zápase pôjdem na dovolenku
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY MAKHMUD MURADOV MMA OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Uzbecký bojovník Makhmud „Mach“ Muradov hovoril o svojom pobyte v Českej republike a o svojom ďalšom zápase, ktorý sa uskutoční 21. septembra na turnaji Oktagon 61.

Machova zápasnícka kariéra je od začiatku spojená s Českou republikou. Práve tu začal rodený Uzbek zbierať svoje prvé víťazstvá, získal si slávu a napokon mu jeho výkony zabezpečili prestup do UFC, najprestížnejšej organizácie MMA na svete. Budúcu sobotu sa Muradov po piatich rokoch opäť predstaví pred českým publikom.

„Nenechám sa vyhodiť, budem bojovať“

Portál Aktuálně.cz nedávno informoval o rozhodnutí súdu, podľa ktorého Muradov nemôže zostať v Českej republike. „Podľa ministerstva vnútra predstavuje pre štát bezpečnostné riziko v dôsledku svojich kontaktov s kriminálnym prostredím,“ píše Aktuálně. Muradov, ktorý má v Česku malú dcéru a partnerku, však trvá na tom, že sa ničoho nezákonného nedopustil a nastúpi na zápas.

„Nie je to prvýkrát, čo mi odmietli vydať papier a ja som stále tu. Súd zamietol moju žiadosť o vydanie dokladov na dlhodobý alebo prechodný pobyt, na ktoré mám nárok. Ale to ma nedeportuje, pretože mám právo podať žiadosť znova. Budem oň opäť bojovať a jedného dňa ho dostanem, pretože viem, že som neurobil nič nezákonné,“ povedal pre Refresher Muradov, ktorý sa pripravoval na nadchádzajúci boj v Poľsku.

Muradov bojuje v UFC od roku 2019, kde nazbieral celkovo štyri víťazstvá. Tento rok opustil najväčšiu svetovú organizáciu a vrátil sa späť do Oktagonu.
Muradov bojuje v UFC od roku 2019, kde nazbieral celkovo štyri víťazstvá. Tento rok opustil najväčšiu svetovú organizáciu a vrátil sa späť do Oktagonu. Zdroj: OKTAGON MMA

Zatiaľ mu podľa jeho slov nikto nepovedal, o akých konkrétnych ľudí z jeho okolia ide. „Ak povedia, že sa bavím s kriminálnikom, nech mi povedia, kto to je, a ja sa k tomu vyjadrím. Ale nie sú schopní mi povedať, kto a čo to je, vraj ide o utajované informácie. Je to smiešne. Už päť alebo šesť rokov mi odopierajú dokumenty, takže to nie je prvýkrát. Je to druhýkrát, čo o tom píšu, ale ja som bol celý čas v Českej republike a budem bojovať,“ povedal.

Odporúčané
OKTAGON prichádza s ďalším veľkým úlovkom. Z UFC sa vracia česká hviezda Lucie Pudilová OKTAGON prichádza s ďalším veľkým úlovkom. Z UFC sa vracia česká hviezda Lucie Pudilová 14. septembra 2024 o 12:00

Ako ďalej informoval spravodajský server Aktuálně, Muradov môže v krajine naďalej zostať na základe víza, ktoré mu umožňuje stráviť v Českej republike až 90 dní v priebehu šiestich mesiacov.

„Predmetné informácie možno považovať za dostatočne konkrétne, dôveryhodné a presvedčivé. Existuje odôvodnené riziko, že by žiadateľ mohol narušiť verejný poriadok. Podmienky na zamietnutie žiadosti o udelenie prechodného pobytu v Českej republike boli splnené,“ uviedla pri vynesení rozsudku sudkyňa Marcela Rousková.

„Na mňa nič nemajú“

Muradov bol posledných niekoľko mesiacov v zahraničí. „Som v Poľsku na školení a vraciam sa v piatok (13. septembra). Budem vážiť, po zápase pôjdem niekam na dovolenku a budem sa opäť pripravovať. Psychicky som v poriadku. Vedel som totiž, že ma odmietnu. Ten chlap, čo tam sedí, má so mnou asi problém. Hovorí mi, že sa rozprávam s nejakými ľuďmi z Balkánu,“ ozrejmil zápasník.

„Áno, rozprávam sa, ale čo robia vo svojom živote a vo voľnom čase, je ich problém. Na čo je česká polícia? Mali by ich zavrieť a urobiť poriadok. Nemajú na mňa nič, nič mi nepovedia... utajované skutočnosti. Povedal som: ‚Príďte a urobte výsluch, povedzte mi presne, kto to je, mená alebo aspoň fotografie, a ja vám poviem, či som sa s týmto človekom stretol.‘ oni mi to však nie sú schopní povedať, lebo viem, že nič nemajú,“ povedal Muradov pre Refresher.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo prezradil právnik Macha Muradova.
  • Ako vníma situáciu organizácia Oktagon MMA.
  • Ako Muradov vníma potenciálny súboj so šampiónom Patrikom Kinclom.
  • Čo Muradov prezradil o svojom najbližšom súperovi.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 167208 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA , PPV kód na Oktagon 61 alebo Pizza v Oggi ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Späť
Zdieľať
Diskusia