Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
11. septembra 2024 o 15:39
Čas čítania 1:18
Karolína Uličná

Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy

GASTRO GASTROPRIEMYSEL GASTROTESTY SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Portál TasteAtlas, ktorý sa zaoberá tradičným jedlom a zhromažďuje autentické recepty, recenzie potravinových kritikov a výskumné články o obľúbených surovinách a jedlách.

Taste Atlas pravidelne prichádza s rebríčkami z gastra. Slovensku sa už podarilo dostať aj na priečky s pozitívnym hodnotením. Pravidelne však zverejňujú aj najhoršie hodnotené jedlá zo Slovenska či iných štátov.

Už v minulosti vznikol rebríček tých najhorších jedál, čo Slovensko ponúka. Po novom sa však menili priečky aj jedlá v rebríčku. Prinášame ti rebríček 10 najhorších pokrmov zo slovenskej kuchyne:

  • 10. miesto: Strapačky - Kombinácia tradičných halušiek a kyslej kapusty.
strapačky jedlo
Zdroj: TasteAtlas
  • 9. miesto: Žemľovka - Pečený dezert pozostávajúci z krájaného chleba, ktorý je vrstvený rôznym ovocím. Zvyčajne sa pripravuje z kociek mäkkého bieleho chleba, ktoré sú namočené v sladkom mlieku s vanilkovou príchuťou.
žemlovka
Zdroj: Taste Atlas
  • 8. miesto: Karbonátky - Univerzálny pojem, ktorý označuje širokú skupinu tradičných českých a slovenských placiek. Hoci sa vyrábajú prevažne z mletého bravčového, hovädzieho alebo kuracieho mäsa, ich základom môže byť aj rôzna zelenina, ryby, sója, šošovica, ovos a dokonca aj syr.
karbanátky
Zdroj: Taste Atlas
  • 7. miesto: Demikát - Demikát je tradičná slovenská polievka vyrobená z kombinácie cibule, cesnaku, masti, zemiakov, vývaru, kyslej smotany a bryndze. Pre nezvyčajné chute bryndze, ktorá sa používa v polievke, miestni hovoria, že ju budete buď milovať, alebo nenávidieť.
demikát
Zdroj: TasteAtlas
  • 6. miesto: Bryndzová nátierka - Jednoduchá, paprikou ochutená nátierka, je jedným z klasických jedál.
nátierka smotanová jedlo
Zdroj: Taste Atlas
  • 5. miesto: Veka - Vyrába sa z kysnutého pšeničného cesta a zvyčajne sa tvaruje do malých bochníkov, kratších a širších ako tradičná bageta.
veka
Zdroj: Taste Atlas
  • 4. miesto: Fliačky s kapustou - Príprava začína dusením cibule, kapusty a cukru, ktoré potom ochutíme rascou, korením a soľou a zmiešame s uvarenými cestovinami.
fliačky s kapustou
Zdroj: TasteAtlas
  • 3. miesto: Kokosové ježe - Tzv. „Čupavci“ sú tradičné chorvátske koláče, ktoré sú pod rôznymi názvami obľúbené aj v Poľsku, na Slovensku, v Maďarsku a na celom Balkáne. Pozostávajú z piškótového cesta, ktoré je máčané v čokoláde a posypané jemne sušeným kokosom.
Kokosové ježe
Zdroj: TasteAtlas
  • 2. miesto: Ryžový nákyp - Nočná mora detí v školských jedálňach. Pozostáva z ryže uvarenej v mlieku, ktoré je vychladené a kombinované so žĺtkami, cukrom, maslom, vanilkou a vyšľahanými bielkami.
ryžový nákyp
Zdroj: Kuchyňa Lidla
  • 1. miesto: Smotanová nátierka - Je vyrobená z kyslej smotany a kombinácie sušeného mlieka a cmaru. Hlavnou ingredienciou je červená paprika.
Smotanová nátierka
Zdroj: TasteAtlas
Domov
Zdieľať
Diskusia