Portál TasteAtlas, ktorý sa zaoberá tradičným jedlom a zhromažďuje autentické recepty, recenzie potravinových kritikov a výskumné články o obľúbených surovinách a jedlách.
Taste Atlas pravidelne prichádza s rebríčkami z gastra. Slovensku sa už podarilo dostať aj na priečky s pozitívnym hodnotením. Pravidelne však zverejňujú aj najhoršie hodnotené jedlá zo Slovenska či iných štátov.
Už v minulosti vznikol rebríček tých najhorších jedál, čo Slovensko ponúka. Po novom sa však menili priečky aj jedlá v rebríčku. Prinášame ti rebríček 10 najhorších pokrmov zo slovenskej kuchyne:
- 10. miesto: Strapačky - Kombinácia tradičných halušiek a kyslej kapusty.

- 9. miesto: Žemľovka - Pečený dezert pozostávajúci z krájaného chleba, ktorý je vrstvený rôznym ovocím. Zvyčajne sa pripravuje z kociek mäkkého bieleho chleba, ktoré sú namočené v sladkom mlieku s vanilkovou príchuťou.

- 8. miesto: Karbonátky - Univerzálny pojem, ktorý označuje širokú skupinu tradičných českých a slovenských placiek. Hoci sa vyrábajú prevažne z mletého bravčového, hovädzieho alebo kuracieho mäsa, ich základom môže byť aj rôzna zelenina, ryby, sója, šošovica, ovos a dokonca aj syr.

- 7. miesto: Demikát - Demikát je tradičná slovenská polievka vyrobená z kombinácie cibule, cesnaku, masti, zemiakov, vývaru, kyslej smotany a bryndze. Pre nezvyčajné chute bryndze, ktorá sa používa v polievke, miestni hovoria, že ju budete buď milovať, alebo nenávidieť.

- 6. miesto: Bryndzová nátierka - Jednoduchá, paprikou ochutená nátierka, je jedným z klasických jedál.

- 5. miesto: Veka - Vyrába sa z kysnutého pšeničného cesta a zvyčajne sa tvaruje do malých bochníkov, kratších a širších ako tradičná bageta.

- 4. miesto: Fliačky s kapustou - Príprava začína dusením cibule, kapusty a cukru, ktoré potom ochutíme rascou, korením a soľou a zmiešame s uvarenými cestovinami.

- 3. miesto: Kokosové ježe - Tzv. „Čupavci“ sú tradičné chorvátske koláče, ktoré sú pod rôznymi názvami obľúbené aj v Poľsku, na Slovensku, v Maďarsku a na celom Balkáne. Pozostávajú z piškótového cesta, ktoré je máčané v čokoláde a posypané jemne sušeným kokosom.

- 2. miesto: Ryžový nákyp - Nočná mora detí v školských jedálňach. Pozostáva z ryže uvarenej v mlieku, ktoré je vychladené a kombinované so žĺtkami, cukrom, maslom, vanilkou a vyšľahanými bielkami.

- 1. miesto: Smotanová nátierka - Je vyrobená z kyslej smotany a kombinácie sušeného mlieka a cmaru. Hlavnou ingredienciou je červená paprika.
