Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2024 o 9:10
Čas čítania 1:09
Radoslava Juračková

Jurčo z KHL sa vyjadril k negatívnym komentárom Pospíšila na hráčov z ruskej ligy. Myslí si, že si mal názor nechať pre seba

ŠPORT HOKEJ KHL SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTÁCIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Podľa jeho slov by sa mali hokejisti v kvalifikácii zamerať len na to, aby sa dostali na olympiádu.

V najbližších dňoch čakajú slovenskú hokejovú reprezentáciu kvalifikačné zápasy, ktoré rozhodnú o účasti Slovenska na ZOH 2026 v disciplíne ľadového hokeja. Dlho sa diskutovalo o tom, či sa ich zúčastnia aj hráči z KHL. Nakoniec sa rozhodlo v ich prospech, za Slovensko tak nastúpia traja hráči z ruskej ligy. 

Odporúčané
Hokejisti z KHL sú pripravení na kvalifikačné zápasy. Liška prehovoril o propagande v ruskej lige Hokejisti z KHL sú pripravení na kvalifikačné zápasy. Liška prehovoril o propagande v ruskej lige 26. augusta 2024 o 10:17

Na margo ich účasti sa negatívne vyjadril aj Martin Pospíšil, ktorý kvôli ich pôsobeniu v tíme zvažoval svoju neúčasť. Tomáš Jurčo, ktorý pôsobí v KHL tíme Kunlun Red Star, sa k celej situácii vyjadril pre ruský web championat.ru.

Miestenku na kvalifikačné zápasy však nedostal. S Miroslavom Šatanom vo veci vraj diskutoval. Karty malo zamiešať aj jeho zranenie. „Dúfal som, že mi zavolajú. Ale sme na začiatku sezóny – niekedy je lepšie zostať a pripraviť sa s tímom,povedal.

Podľa Jurča by Pospíšil celú situáciu pochopil, ak by bol v koži hráčov z KHL

V rozhovore sa vyjadril aj k tomu, akú atmosféru môže priniesť pôsobenie hráčov z KHL v reprezentačných zápasoch. „Dúfam, že v tíme a medzi fanúšikmi nebudú v tomto smere žiadne negatívne emócie. Verím, že nám každý umožní robiť vlastné rozhodnutia a nerobiť si z toho ťažkú ​​hlavu. Zároveň si prajem, aby bola v tíme dobrá atmosféra a každý bude myslieť na hlavný cieľ, a to je dostať sa na olympiádu. Nemali by riešiť to, čo s tým nemá nič spoločné,“ priblížil svoj názor na nadchádzajúcu kvalifikáciu.

S Pospíšilom sa na margo kontroverzie zatiaľ nerozprával. „Možno raz bude v našej situácii a potom nás pochopí. Teraz to tak však nie je a je mi jedno, čo hovorí. Nikdy som sa s ním o tom nerozprával. Niekedy je pre dobro tímu lepšie nechať si svoje názory pre seba a nehovoriť príliš veľa výrokov, ktoré by mu mohli uškodiť,“ uzavrel hokejista.

Domov
Zdieľať
Diskusia