Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2024 o 11:00
Čas čítania 4:07
Richard Balog

Toto je 8 módnych trendov, ktoré musíš zaradiť do svojich jesenných outfitov v roku 2024

Toto je 8 módnych trendov, ktoré musíš zaradiť do svojich jesenných outfitov v roku 2024
Zdroj: NET-A-PORTER
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Ak chceš vyzerať fresh aj v najbližších mesiacoch, pokračuj v scrollovaní.

Leto sa čoskoro skončí a ak chceš byť pripravená na jeseň s predstihom, potom si na správnom mieste. 

Módne trendy sú rýchle a každú sezónu definujú nielen iné strihy, materiály, doplnky, štýly obuvi či vzory, ale aj farby, ktoré určujú celkovú náladu našich outfitov. Klasiky ako čierna, sivá, tmavomodrá alebo hnedá budú vždy dominantné, avšak túto jeseň vidíme v ready-to-wear kolekciách tiež prekvapivé odtiene. 

Medzi kľúčovými trendmi na sezónu jeseň/zima 2024 sme zaznamenali posun k farbám, ktoré sú atraktívne počas letných mesiacov, avšak vyniknú aj v upršaných sychravých dňoch. Rovnako cool sú výrazné goliere, baletné topánky či kožené kúsky. Nájdeš inšpiráciu v našich tipoch. 

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, teniskách, outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení, športe a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
10 najkrajších bielych tenisiek, s ktorými sa nestratíš v dave. Skús vintage siluety s logom Nike alebo Y2K model Vans  10 najkrajších bielych tenisiek, s ktorými sa nestratíš v dave. Skús vintage siluety s logom Nike alebo Y2K model Vans 24. júna 2024 o 13:30

Boho 2.0 

Uvoľnená boho estetika, ktorá je charakteristická najmä pre letnú sezónu, tentoraz prichádza na jeseň. Prvotne v tebe môže vyvolať nostalgiu na obdobie medzi rokmi 2014 až 2016, keď bola všade, ale nová vlna je oveľa sviežejšia ako kedykoľvek predtým. Módny trend Boho 2.0 prináša ľahké, háčkované prvky, volániky, strapce či splývavé látky, o čom nás presvedčili kolekcie značiek Chloé, Isabel Marant, Etro či Louis Vuitton.

Atraktívne varianty nájdeš v ponuke obľúbených značiek Mango, Zara, Massimo Dutti a podobne. 

Mango Openwork Panel Sweater 29,99 €

Mango
Zdroj: Mango

Mango Ruffle Shirt 69,99 € 

Mango
Zdroj: Mango

Mango Chiffon Dress 199,99 €

Mango
Zdroj: Mango

Štvorčeky

Je vzrušujúce objaviť nový trend, o ktorom vieš, že zmení tvár módy na niekoľko sezón, avšak čím sme starší, tým viac oceňujeme spoľahlivosť štýlov, ktoré prichádzajú a odchádzajú v priebehu rokov. 

Na obdobie jeseň/zima 2024 vyťahujeme štvorčekovaný vzor, ktorý je známy pod názvom plaid, a patrí medzi naše obľúbené. Tentoraz vletel na módnu mapu údernejšie ako v minulosti, hoci dedičné väzby sú stále aktuálne, avšak v odvážnych farebných schémach a zväčšených motívoch. Svoju víziu predstavili módne domy Burberry, Dior, Chloé, Balmain, Loewe či Acne Studios. Pozri si niekoľko našich tipov. 

The Frankie Shop Emmett Plaid Shirt 105 €

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

Isabel Marant Etoile Telina Plaid Shirt 283 €

Isabel Marant Etoile
Zdroj: Mytheresa

Acne Studios Checked Mini Wrap Skirt 390 €

Acne Studios
Zdroj: NET-A-PORTER

Leopard

Niektoré trendy je ťažšie spozorovať a vyžaduje si hodiny výskumu, aby si pochopil/-a ich vplyv na širšie módne prostredie. Potlač, ktorá napodobňuje kožu, respektíve srsť leoparda, do tejto skupiny rozhodne nepatrí. Je neprehliadnuteľná a zrozumiteľná na prvý pohľad, aj keď nie je pre každého. 

V modeloch na sezónu jeseň/zima 2024 návrhári využili tento zvierací vzor toľkokrát, že by sme mohli fotografiami zaplniť celý článok. Vplyv na nadchádzajúcu sezónu je taký obrovský, že v nových kolekciách nájdeš o 75 % viac leopardej potlače ako vlani, ako uvádza Tagwalk.

Správne rozhodnutie urobíš s čímkoľvek, pričom medzi našich favoritov patria najmä kardigány s príjemným vintage vzhľadom, ale aj obuv či polopriehľadné šaty. 

Mango Animal Print Dress  19,99 €

Mango
Zdroj: Mango

Massimo Dutti Ballerinas with Animal Print 99,95 €

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti

Massimo Dutti Short Cardigan with Animal Print 129 €

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti

Burgundy kabelky

Keď sa estetika tichého luxusu, známa ako quiet luxury, dostala do popredia, množstvo kolekcií, ktoré nasledovali od uznávaných návrhárov, bolo bez farieb a prehliadkové móla boli zahalené do neutrálnych odtieňov.

Naše srdcia plesali od šťastia a rovnako plesajú aj pri pohľade na ďalší stupeň tohto sofistikovaného trendu pre dospelých, keď v tejto sezóne prenikli do kolekcií sýte odtiene, spomedzi ktorých najviac vyčnieva tmavočervená, respektíve burgundy. 

Tento plný farebný odtieň vyzerá božsky najmä na kožených kabelkách, ktoré vďaka nemu vyzerajú veľmi draho, aj keď nie sú z dielní módnych domov. Tie sú drahé v akomkoľvek vyhotovení. 

Zara Leather Handbag 129 €

Zara
Zdroj: Zara

COS Pillow Leather Quilted Clutch 150 €

COS
Zdroj: COS

Isabel Marant Oskan Moon Studded Leather Bag 690 €

Isabel Marant
Zdroj: NET-A-PORTER
Odporúčané
Tenisky New Balance budú tvojou srdcovou záležitosťou. Vyber si svoj nový obľúbený model Tenisky New Balance budú tvojou srdcovou záležitosťou. Vyber si svoj nový obľúbený model 12. augusta 2024 o 12:00
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia