Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. augusta 2024 o 15:01
Čas čítania 0:48
Karolína Uličná

Niektorí slovenskí hokejisti vyjadrili obavy z návratu kolegov z KHL do reprezentácie. Pospíšil zvažuje, či vôbec nastúpi

ŠPORT HOKEJ KHL NHL SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTÁCIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hráči z KHL budú pravdepodobne môcť reprezentovať Slovensko v kvalifikačných zápasoch na ZOH. Odobrila to vraj nová vláda na Slovensku.

Slovenskí hokejisti, ktorí pôsobia v KHL, pravdepodobne dostanú zelenú a budú si môcť zahrať v kvalifikačných zápasoch ZOH 2026, ktoré sa uskutočnia na prelome augusta a septembra tohto roka.

Zmeny v pravidlách nastavila nová vláda na Slovensku. Informácie sa dostali do slovenských médií vďaka rozhovoru v ruských médiách s obrancom Máriom Grmanom, ktorý hrá za KHL a v Rusku aj žije. Okrem Grmana je pravdepodobný taktiež príchod Martina Gernáta. Nie všetci to však vidia pozitívne. 

Odporúčané
Slovenskí hokejisti z KHL sa zrejme opäť vrátia do reprezentácie. Zmenila to naša nová vláda, priznal v rozhovore Grman Slovenskí hokejisti z KHL sa zrejme opäť vrátia do reprezentácie. Zmenila to naša nová vláda, priznal v rozhovore Grman 15. augusta 2024 o 17:58

Prvým slovenským hokejistom, ktorý vyjadril pochybnosti, je útočník Martin Pospíšil. „Zaskočila ma tá správa, uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, lebo som sa všetko dozvedel len pred chvíľou. Musím tú informáciu najprv spracovať. V najbližších dňoch sa rozhodnem, či pôjdem reprezentovať,“ vyjadril sa pre Denník Šport.

Martin o sebe tvrdí, že má morálne zásady a bijú sa v ňom rôzne pocity. Po kariére by rád ostal na Slovensku a uvedomuje si, že svojím rozhodnutím ovplyvní aj budúcu mládež. Veľmi rád by si znovu obliekol národný dres, no „niekedy však musí dať človek šport bokom“. 

Negatívny postoj k účasti KHL hráčov v reprezentácii v minulosti vyjadril aj útočník Róbert Lantoši či Peter Cehlárik, ktorý z ligy odišiel práve z dôvodu vojny na Ukrajine, upozornil Sportnet.

Domov
Zdieľať
Diskusia