Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2024 o 12:30
Čas čítania 4:30
Adriana Královičová

Z chudobnej čašníčky miliardárka: Mouna Ayoub po rozvode s arabským šejkom nemala ani cent, no vďaka jeho darom šikovne zbohatla

Z chudobnej čašníčky miliardárka: Mouna Ayoub po rozvode s arabským šejkom nemala ani cent, no vďaka jeho darom šikovne zbohatla
Zdroj: Getty Images / Venturelli/WireImage
KULTÚRA DUBAJ SAUDSKÁ ARÁBIA
Uložiť Uložené

Mouna Ayoub sa po náročnom rozvode so šejkom stala jednou z najbohatších arabských žien. Okrem svojej impozantnej módnej zbierky sa preslávila aj kúpou 75-metrovej jachty, ktorá sa zaradila medzi najluxusnejšie a najväčšie jachty na svete.

Mouna Ayoub žila vďaka manželstvu so šejkom Násirom al-Rašídom v neskutočnom bohatsve. Zasypal ju zlatom, drahými darmi v podobe šperkov či luxusného oblečenia. Ona však vo svojej autobiografii La vérité napísala, že žila ako v zlatej klietke.

Mohla mať všetko, čo chcela. Napriek tomu sa často cítila osamelá a nešťastná. Aby sa od všetkého odreagovala, našla si záľubu v kupovaní oblečenia haute couture (parížska tradícia výroby rób šitých na mieru za astronomické ceny – pozn. red.) od tých najznámejších módnych dizajnérov ako Versace, Chanel, John Galliano či Yves Saint Laurent. Doteraz je z nej doslova fanatička vysokej módy“, ktorá nosí outfity za milióny eur.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sa so šejkom spoznala.
  • Prečo žila ako v zlatej klietke.
  • Ako po rozvode zbohatla a čím si vyslúžila postavenie jednej z najbohatších žien v Saudskej Arábii.

Zo svojho koníčka nakoniec aj vyťažila, čím sa vypracovala na významnú osobnosť vo svete módy, kde sa pohybuje dodnes. Vlastnila totiž ultraluxusnú kolekciu kúskov haute couture, ktorá patrila k najcennejším a najväčším zbierkam na svete. NY Post píše, že ich bolo okolo 1 600 a len jej šatník by vystačil na financovanie malej krajiny. Každý jeden kus naberal postupne na hodnote a to, že boli vhodnou investíciou, sa jej o niekoľko rokov potvrdilo. Práve vďaka nej mohli vzniknúť rôzne svetové výstavy módy haute couture a róby sa často objavovali aj vo filmoch.

Odporúčané
Šejka Mahra sa so svojím manželom rozišla cez Instagram: odkazovala na praktiku „talaq.“ Čo to v moslimskej krajine znamená? Šejka Mahra sa so svojím manželom rozišla cez Instagram: odkazovala na praktiku „talaq.“ Čo to v moslimskej krajine znamená? 8. augusta 2024 o 12:30

Nie nadarmo ju prezývajú Couture Queen. „Moja domáca kolekcia vznikla tak, že som si síce mohla kúpiť, čo som chcela, ale verejne som nemohla nosiť nič z tých vecí,“ hovorí pre Vogue.

FUN FACT: Doteraz nosí doma papuče posiate diamantmi, tak ako jej to dovolil aj manžel al-Rašíd. Aby mala dostatok miesta, kúpila si ďalší byt, ktorý slúži ako šatník.

V zlatej klietke žila 20 rokov, nosila burku a nemohla sa rozprávať s mužmi. Ako sa z nej stala najbohatšia žena v Saudskej Arábii, ako sa so šejkom spoznali, ako sa jej podarilo uniknúť z rodinného otroctva arabského miliardára a vybudovať si nezávislý biznis v cudzej krajine? A prečo ju celá Saudská Arábia nenávidela? To všetko sa dočítaš v článku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Grazia (@grazia_fr)

Bavia ťa články s podobnou tematikou? Prečítaj si o živote šejka Al Maktúma či o bývalom premiérovi Talianska Silviovi Berlusconim. Ak chceš čítať podobný obsah, staň sa členom klubu Refresher+.

Ako chudobné 18-ročné dievča spoznalo šejka

Mouna Ayoub sa narodila v Kuvajte do obyčajnej pracujúcej rodiny. Jej rodičia boli katolíci s libanonským pôvodom a Mounu vychovávali pomerne liberálne. Jej matka milovala módu a ako maličkému dievčaťu jej rada vymýšľala rôzne outfity. Keď Mouna skončila strednú školu, rozhodla sa, že bude hľadať šťastie v Paríži. Prihlásila sa dokonca aj na vysokú školu.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kde sa so šejkom zoznámila.
  • Kde v Paríži ako študentka pracovala.
  • Aký život mala so šejkom. 
  • Ako po rozvode zbohatla.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 163217 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: PPV kód na Oktagon 60 , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia