Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2024 o 16:04
Čas čítania 0:38
Radka Klučárová

Sestry 20 rokov po smrti dedka objavili v pivnici obrovský majetok. Ich radosť netrvala dlho, vidieť nemusia ani cent

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA TALIANSKO
Uložiť Uložené

V kartónovom balení cestovín našli schované zaprášené staré bankovky v hodnote až 81-tisíc eur.

Dve sestry z talianskeho Janova sa rozhodli predať dom po zosnulom dedkovi. Pri vypratávaní pivnice natrafili na obrovský majetok. V kartónovom balení cestovín našli schované zaprášené staré bankovky.

Podľa portálu MNS ich celková hodnota predstavovala 158 miliónov talianskych lír, v prepočte približne 81-tisíc eur. „Sestra otvorila skrinku a začala koktať. Vraj sú tam nejaké cestoviny. Povedala som jej, nech ich vyhodí. No ona začala kričať, nech rýchlo prídem. Keď som išla za ňou, videla som, ako plače,“ opísala situáciu jedna zo žien. 

Radosť z nečakaného dedičstva, ktoré ich starí rodičia šetrili celý život, však netrvala dlho. Keď sa pokúšali neplatné bankovky zameniť za eurá, talianska centrálna banka ich žiadosť zamietla s odôvodnením, že od zavedenia eura uplynulo viac ako desať rokov.

Ženy sa rozhodli nevzdať a s prosbou o pomoc sa obrátili na právnikov, združenie na ochranu spotrebiteľov a list chcú adresovať aj talianskemu prezidentovi a guvernérovi centrálnej banky v nádeji, že sa im ich majetok jedného dňa podarí získať. 

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. Zdroj: Adobe Stock
Domov
Zdieľať
Diskusia