Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2014, 19:01
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Volkswagen Golf Variant a Scirocco dostali R-line paket

TECH GOLF VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Praktický Golf Variant a športovo založené Scirocco dostali do ponuky od samotnej automobilky paket R-line, ktorý sa má aspoň vizuálne priblížiť brutálnym modelom s písmenom R.

Volkswagen Golf Variant a Scirocco dostali R-line paket

Nie je tomu tak dávno, čo Volkswagen predstavil modernizovaný model Scirocco. Pomerne novou záležitosťou je aj bestseller Golf, v praktickej verzii Variant. A práve pre tieto modely, prináša nemecká automobilka v týchto dňoch nový športový balík R-line.

Tie majú predstavovať sériu vylepšení, ktoré majú dodať športovejší look. V prípade kombíka Golf Variant budú k dispozícii hneď tri individualizácie v rámci paketu R-line. Prvá je zameraná na exteriér, konkrétne sa jedná o jemne upravené nárazníky, prahy, masku chladiča, zadný difúzor a spojler. Zovňajšok tak korešponduje s R-linovým Golfom v prevedení hatchback, čím sa má priblížiť k športovému GTI-čku, no hlavne brutálnemu Golfu R. Ďalšie zmeny sú zamerané na interiér, ktorý dostal športovejšie sedadlá, kožou potiahnutý volant a pozmenené detaily, vrátane hliníkových pedálov a čiernej, lesklej palubovej dosky. Poslednou, treťou súčasťou je tzv. R-line sports package, v rámci ktorého Golf disponuje športovejším odpružením a riadením či upraveným podvozkom. Pri praktickom Variante ešte spomeniem, že Volkswagen pilne testuje verziu Golf Variant R, čím nás naozaj prekvapil, keďže ani slabšie GTI, resp. GTD neexistuje vo verzii kombi, no vrcholný model vznikne aj v tejto alternatíve.

Druhým spomenutým modelom je športovo založený model Scirocco, ktorému sme ešte donedávna nedávali dlhú životnosť, no nečakaný facelift nás vyviedol z omylu. Scirocco s paketom R-line zahŕňa len dve oblasti zmien. Provou je exteriér s novými nárazníkmi, prahmi a zadným spojlérom, no pri bližšom porovnávani zistíme, že optický paket je naozaj skoro zhodný so základným prevedením. Nové sú však 18'' disky Salvador a horizontálne členené lamely, respektíve výplň prednej masky a nárazníka. Vo vnútri, druhá oblasť zmien, opäť evidujeme kožou potiahnutý volant, hliníkové pedále, sedadlá potiahnuté alcantarou a karbónové detaily na samotnej palubovke.

Volkswagen Golf Variant a Scirocco dostali R-line paket

Volkswagen Golf Variant a Scirocco dostali R-line paket

Volkswagen Golf Variant a Scirocco dostali R-line paket
Domov
Zdieľať
Diskusia