Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. júna 2024 o 11:00
Čas čítania 3:43
Richard Balog

REFRESHNI SI PLAYLIST: Pil C a Luca Brassi10x vydali album Vojna, Separ ťa pozýva na svoju najväčšiu šou a Dalyb teasuje LP

REFRESHNI SI PLAYLIST: Pil C a Luca Brassi10x vydali album Vojna, Separ ťa pozýva na svoju najväčšiu šou a Dalyb teasuje LP
Zdroj: Universal Music
HUDBA RAP REFRESHNI SI PLAYLIST
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Toto sú TOP novinky zo Slovenska a z Česka za posledný týždeň.

Posledný týždeň v hudbe patril slovenskému a českému rapu. Nové tracky, albumy aj ucelené projekty vydali najväčšie hviezdy na scéne vrátane Pil C-ho a Luca Brassiho10x, Separa, Calina, PTK-ho, Hard Rica či Yzomandiasa. 

Ak sme na niečo fresh v zozname zabudli, napíš nám komentár. Potešíme sa ďalším tipom.

Redakcia každý týždeň v piatok vyberá TOP hudobné novinky, ktoré vyšli v predchádzajúcich 7 dňoch a nemali by ujsť tvojej pozornosti. Nezabudni dať odber téme REFRESHNI SI PLAYLIST, aby ti neunikli nové skladby, albumy či videoklipy od slovenských aj zahraničných interpretov.
Odporúčané
REFRESHNI SI PLAYLIST: Gleb diktuje na novom albume, cool videoklip od Billie Eilish či banger od Central Ceeho s Lil Babym REFRESHNI SI PLAYLIST: Gleb diktuje na novom albume, cool videoklip od Billie Eilish či banger od Central Ceeho s Lil Babym 24. mája 2024 o 11:00

1. Pil C x Luca Brassi10x Vojna 

Zoznam otvárame horúcou novinkou v podobe albumu Vojna od dvojice Pil C a Luca Brassi10x, ktorý vyšiel dnes o polnoci. Vydanie spoločného projektu oznámili týždeň pred releasom, a to spoločne s obalom a tracklistom. 

LP obsahuje 8 skladieb vrátane pokračovania série Peroxid pod názvom Na ceste do raja, ktoré má presne takú atmosféru, ako očakávaš od spoločenskej témy. Obaja raperi dodali slohy plné prirovnaní, ale aj ostrých odkazov s charakteristickým prejavom a flowmi, ktoré ti nedajú vydýchnuť ani na sekundu. O tom, že Pil C aj Luca Brassi10x sú majstri adlibov, nemusíme ani písať. 

Na albume sa podieľali aj mená ako Separ či Alan Murin, producenti Mjay Beatz a SpecialBeatz, ale aj Nina Janová. Výsledok ťa vystrelí do vesmíru ako raketa od Elona Muska. Takto si predstavujeme rap v roku 2024. Ďakujeme za letný soundtrack, ktorý bude horúcim kandidátom na najlepší album v prvom polroku.

2. Porsche Boy ŠUŠŤAK BOY 

Porsche Boy a.k.a. Miško Pipiško vydal sólový album po približne 2 rokoch a na novinke s názvom ŠUŠŤAK BOY ukázal, že má nos na výber skvelých beatov a technické skills, ktoré mu môžu závidieť aj mnohí skúsenejší raperi na scéne. 

Album obsahuje 10 plnohodnotných trackov, trvá približne 30 minút a medzi hosťami nájdeš interpretov ako SIMILIVINLIFE, s ktorým má na konte hit P***y Power, Dokkeytino, Shimmi či Nicholas Naison.

Najviac nás bavia tracky SUSTAK BOY, HENZAP, mam sa fajn, farebny drink a SPINAVY HITTT. Nepochybujeme o tom, že na koncertoch bude celý album fungovať ako švajčiarske hodinky.  

3. Dalyb feat. WEN  Gerard

Východné Slovensko reprezentujú aj Dalyb a WEN, ktorí spojili sily na tracku s názvom Gerard. Chlapci doručili moderný street rap s množstvom hravých bars a flowov. Beat si tentoraz neušil na mieru samotný Dalyb, ale je prácou producenta menom Elissio.

Dalyb spoločne s trackom Gerard, ktorý dostal aj štýlový videoklip plný flexu oboch raperov, vydal aj druhú ochutnávku z albumu s názvom Joey Drippiani. Rovnako šťavnatú novinku nájdeš na všetkých streamoch. 

Nemusím si ju kupovať ničím, sedieť v Cartiere.

Dám jej to, čo vy nie, preto je jej so mnou najlepšie.

Náš čas plný zázrakov, volám to sladké mámenie.

 

4. Separ DOJDI

6. septembra 2025 odohrá Separ najväčšiu šou vo svojej kariére. Ak sa všetko podarí podľa jeho plánov, mal by urobiť veľkolepú šou pred približne 30-tisíc ľuďmi na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. Člen skupiny DMS a dlhodobo najpočúvanejší slovenský interpret vydal tento týždeň pozvánku v podobe tracku DOJDI, ktorý má podobný vibe ako klubovky z balíka DOVIDENIA.

Produkciu zabezpečil DUALITOR a Strýko sa postaral o ďalší hit, s ktorým bude búrať kluby, letné festivaly a budúci rok aj Tehelné pole. 

Ideme si splniť ďalší nesplnený sen.
Ževraj je to príliš, ževraj to nedáva sense.
Preto povolavám na štadión všetkých mojich fans.
Magnitúda sedem, bude sa tam triasť zem.

5. Calin Bieber Fever 

Minulý týždeň sme vynechali klasický zoznam REFRESHNI SI PLAYLIST, a preto musíme (aj chceme) spomenúť nový album Bieber Fever od Calina.

Calin potvrdil svoj status popkultúrnej ikony, ktorá presne vie, čo funguje na súčasnú mladú generáciu. Krátke tiktokové hity s chytľavými produkciami a ľahko zapamätateľnými textami sú kľúčom k úspechu aj napriek tomu, že niektorí poslucháči očakávali niečo iné. 

Priznávame, album Bieber Fever nás najprv neoslovil tak ako LP Popstar, avšak čím viac nového Calina počúvame, tým lepší a technickejší sa nám zdá. Najvýraznejšie tracky sú Window Shopper s cool vizuálom, Suave, Chitarele so Satoshim a Bohatý táta, chudý táta, ktorý odhalil raperov súkromný život. Vypočuj si všetkých 16 trackov a v komentári nám napíš svoj názor na Bieber Fever.

6. PTK CHCEME HULENÍ 2021

Ak sleduješ dianie na českej rapovej scéne, určite vieš, že PTK patrí medzi najväčšie hviezdy v súčasnosti. Umelec s jedinečným imidžom aj prejavom potešil všetkých svojich fanúšikov novým EP, ktoré dostalo názov CHCEME HULENÍ 2021.

PTK nás v 5 nových trackoch zobral do svojho sveta, v ktorom hrá významnú úlohu marihuana, a ukázal, že rapovanie má v krvi. Na featoch nájdeš napríklad Separa či Dyzivva. Napriek tomu, že EP trvá len 11 minút, má lepší obsah ako celé albumy väčšiny raperov na česko-slovenskom hudobnom poli. Viac ako 500-tisíc poslucháčov na Spotify nie je náhoda. 

7. Hard Rico feat. Yzomandias Narcos 

Hard Rico patrí medzi obľúbených českých raperov v súčasnosti a po tracku KICKIN’ DOORS predstavuje ďalšiu údernú novinku, tentoraz v spolupráci s Yzomandiasom.

Ostravský interpret zostal verný svojmu charakteristickému imidžu a v tracku s názvom Narcos rapuje o drogách, luxusnom lifestyle, pričom na rovnakú vlnu naskočil aj Yzo. Obaja túto tému zvládli bravúrne a minimálne refrén ti bude hrať v hlave celý deň. Pozitívne hodnotíme aj atraktívny vizuál. Presne takto to má vyzerať.

Tešíme sa na ďalšie tracky, respektíve nový album od Rica, ktorý, veríme, bude čoskoro online.

Vezlo mě Benzo.
A teď mě veze jachta (jachta).
Jsem to na ně vše zahrál.
Dal jsem jim přímo šach-mat (šach-mat).

Fresh novinky vydali aj raperi z USA – Roddy Ricch predstavil track Survivors Remorse z pripravovaného albumu, Polo G vydal videoklip k emotívnej výpovedi Angels in the Sky, Tyga posiela pozdravy v klubovom hite Hello B*tch a Eminem ukázal svoje majstrovstvo ako Houdini
Odporúčané
REFRESHNI SI PLAYLIST: Nový Ektor, ženský rap v podaní Ice Spice a Megan Thee Stallion aj Chief Keef v životnej forme   REFRESHNI SI PLAYLIST: Nový Ektor, ženský rap v podaní Ice Spice a Megan Thee Stallion aj Chief Keef v životnej forme 17. mája 2024 o 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia