Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2024 o 15:07
Čas čítania 1:07
Radka Klučárová

REBRÍČEK: 10 krajín Európy, v ktorých sa najviac kradne. Tu si na cennosti dávaj radšej pozor

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE DOVOLENKA FRANCÚZSKO REBRÍČKY SPRÁVY ZO SVETA TALIANSKO ZLODEJI
Uložiť Uložené

Štatistiky hovoria jasne. Z romantického výletu sa ľahko môže stať spomienka s trpkou príchuťou.

Britská cestovná poisťovňa Quotezone zverejnila rebríček európskych krajín a miest, v ktorých sa najviac kradne. Ako uvádza portál Travel Tomorrow, európsky index vreckových krádeží analytici zostavili podľa dát z recenzií.

Kontrolka v hlave by ti mala blikať predovšetkým na miestach s veľkou fluktuáciou ľudí. Hlavne pri turistických pamiatkach a atrakciách, kde sa ľudia fotia, zabávajú, a to posledné, na čo myslia, je dávať si pozor na cennosti. 

Podľa rebríčka sú v tomto smere najnepriaznivejšie krajiny južnej Európy, kde najmä v lete prúdia turisti zo všetkých kútov sveta. Obozretní by sme však mali byť aj na návšteve u našich severných susedov.

1. Taliansko 

Najvyšší podiel krádeží má podľa výsledkov Taliansko, a to až 478 prípadov na milión návštevníkov. Situácia je najhoršia v hlavnom meste. Najviac sa kradne pri obľúbených rímskych pamiatkach, ako sú Fontána di Trevi, Koloseum a Pantheon. Obľúbeným revírom zlodejov je aj okolie Milánského dómu a galérie Uffizi vo Florencii.

fontána, di trevi, rím
Zdroj: Unsplash/Michele Bitetto
Anketa:
Okradli ťa niekedy na dovolenke alebo výlete?
ÁNO.
NIE.
Neviem.
ÁNO.
26 %
257 Hlasov
NIE.
69 %
690 Hlasov
Neviem.
6 %
57 Hlasov

2. Francúzsko

251 krádeží na milión návštevníkov zaznamenali vo Francúzsku, čím sa táto destinácia umiestnila na druhom nepopulárnom mieste. Aj v tomto prípade sú tradične najnebezpečnejšie miesta v blízkosti Eiffelovej veže, Víťazného oblúka, katedrály Notre-Dame či múzea Louvre. Médiá zároveň upozorňujú, že zvýšený počet krádeží môžu toto leto priniesť aj olympijské hry, ktoré bude Francúzsko hostiť. 

Louvre.
Louvre. Zdroj: Flickr

3. Španielsko a Nemecko

Na treťom mieste skončilo zhodne Španielsko a Nemecko, kde zaznamenali 111 krádeží na milión návštevníkov. Najviac obozretní by mali byť turisti v Barcelone, a to predovšetkým na populárnej a rušnej ulici Las Ramblas. A taktiež v Berlíne neďaleko Brandenburskej brány a pri budove Reichstagu.

Do prvej desiatky sa dostalo aj Holandsko, Portugalsko, Turecko, Grécko, Írsko a dokonca aj susedné Poľsko. Nebezpečné môžu byť spomínané turistické pamiatky, preľudnené miesta, ale napríklad aj pláže. 

Las Ramblas, Barcelona.
Las Ramblas, Barcelona. Zdroj: Flickr
Domov
Zdieľať
Diskusia