Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2024 o 15:03
Čas čítania 1:05
Daniel Mikolášik

Hokejista z Kazachstanu reaguje na Slafkovského posmešné gesto: Skončil by zle, keby sme zhodili rukavice

ŠPORT HOKEJ JURAJ SLAFKOVSKÝ KAZACHSTAN MS V HOKEJI 2024 SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTÁCIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slafkovskému podľa nášho nedeľného súpera chýba rešpekt.

V nedeľu sme vyhrali nad Kazachstanom za stavu 6 : 2, išlo tak o našu prvú výhru na tohtoročných majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Počas tohto zápasu sa upriamila pozornosť na Slafkovského posmešné gesto, ktoré komentátori zhodnotili ako nešportové správanie.

Náš najmladší reprezentant na tohtoročnom šampionáte, ktorý hráva v NHL za Montreal Canadiens, totiž gestami súperom naznačil, že sú plačkovia. Video z incidentu sa šíri na sociálnych sieťach a viacerí fanúšikovia toto správanie odsúdili a označili za detinské. Vraj by sa „mal viac venovať hre ako súperovi“. 

Netrvalo dlho a k posmešnému gestu sa vyjadril aj hokejista z Kazachstanu – 
Tamirlan Gaitamirov. Podľa jeho slov v rozhovore pre portál Športweb ho Slafkovský sklamal a podotkol, že síce je skvelý hráč, no chýba mu rešpekt. Servítku si pred ústa nedával a zhodnotil, že Juraj by skončil veľmi zle, keby zhodili rukavice, čím narážal na potenciálnu fyzickú potýčku.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tamirlan Gaitamirov (@tamirlano13)

„Každý videl, ako to bolo. Skončil by zle, keby sme zhodili rukavice. Je skvelý hráč, ale chýba mu rešpekt. Gestá z jeho strany boli úplne zbytočné, v tom ma sklamal. Provokácie patria ku hre, ale myslím, že by mal menej rozprávať a ukázať viac rešpektu,“ pokračoval Gaitamirov pre Športweb.

Odporúčané
Ján Lašák: Keď Slovensko vypadlo, nepozeral som už ani jeden zápas. Aj Maďari majú lepšie podmienky pre mladých hokejistov Ján Lašák: Keď Slovensko vypadlo, nepozeral som už ani jeden zápas. Aj Maďari majú lepšie podmienky pre mladých hokejistov 29. mája 2024 o 14:30

Na otázku, či ho Kazachovia brali ako vychádzajúcu hviezdu NHL, odpovedal, že rozhodne nie. „Je jedno, či hráte v NHL, KHL alebo v inej súťaži. Na medzinárodnej scéne na tom nezáleží. Ako som už povedal, Slováci majú kvalitný tím a ukázali to aj na ľade.

Len mi od nich, a špeciálne od Slafkovského, chýbalo viac rešpektu,“ vyjadril sa obranca Barysu Astana v KHL.

Domov
Zdieľať
Diskusia