Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2024, 9:55
Čas čítania 0:36
TASR

FOTO: Zlaté hodinky z Titanicu vydražili za takmer 1,5 milióna eur. Majiteľ pri potopení lode zahynul

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA TITANIC
Uložiť Uložené

Hodinky pasažiera Titanicu sa vydražili za rekordnú sumu.

Za 1,175 milióna libier (približne 1,4 milióna eur) vydražili v sobotu na aukcii vo Veľkej Británii zlaté vreckové hodinky. Tie patrili milionárovi Johnovi Jacobovi Astorovi, najbohatšiemu pasažierovi potopeného zaoceánskeho parníka Titanic. Ich novým majiteľom sa stal súkromný zberateľ z USA.

Pred aukciou odhadovali, že hodinky vydražia za 100-tisíc až 150-tisíc libier. Podľa aukčného domu Henry Aldridge & Son so sídlom v anglickom grófstve Wiltshire sa tak tieto hodinky stali najdrahšie predaným predmetom z Titanicu.

Predtým ním boli husle, na ktorých sa hralo, keď sa loď začala potápať po náraze do ľadovca. V roku 2013 ich predali v rovnakom aukčnom dome za 1,1 milióna libier.

Titanic sa potopil v noci na 15. apríla 1912 v severnom Atlantiku po zrážke s ľadovcom. Vtedy 47-ročnému Astorovi sa ešte podarilo dostať do záchranného člna svoju manželku Madeleine, ktorá nešťastie prežila. Astorovo telo vylovili z vody o sedem dní neskôr aj s vreckovými hodinkami zo 14-karátového zlata.

hodinky, titanic
Zdroj: henryaldridge.com
Domov
Zdieľať
Diskusia