Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. apríla 2024, 16:49
Čas čítania 2:00
Veronika Ábelová

Toto je 10 najlepších piesní z Disneyho rozprávok. Súhlasíš s výberom?

Toto je 10 najlepších piesní z Disneyho rozprávok. Súhlasíš s výberom?
HUDBA HUDBA WALT DISNEY
Uložiť Uložené

Disneyho rozprávky milujú deti aj dospelí. A my ti prinášame desať najlepších Disneyho pesničiek, ktoré boli kedy vypustené do sveta!

Rebríček zostavil časopisTimeOut, ktorý medzi najlepšie rozprávkové piesne zaradil zlaté oldies a najnovšie jingle. Do výberu najlepších sa dostali veselé aj smutné melódie.

10. The Bare Necessities (Kniha džunglí)

Pohodová pieseň medveďa Balúa, ktorý učí malého Mauglího, ako žiť slobodný život. A začne tým, že sa nebude držať starostí a sporov. Je to jednoducho príjemné počúvanie.

9. Hakuna Matata (Leví kráľ)

Rozprávka o tom, ako sa malé levíča stane kráľom levov, ale musí čeliť rôznym prekážkam. V piesni Hakuna Matata z roku 1994 sa malý Simba stretáva s Timonom a Pumbou, dvojicou, ktorá mu chce navodiť bezstarostnú náladu. Hoci sa to Simbovi spočiatku nepáči, na konci si už všetci spoločne spievajú túto chytľavú pieseň.

8. Let It Go (Ľadové kráľovstvo)

Ľadová kráľovná Elsa sa rozhodne konečne prestať skrývať svoje schopnosti a byť tým, kým naozaj je. Pieseň naspievala Idina Menzel.

7. I Won't Say I'm In Love (Hercules)

Rozprávka Herkules rozpráva príbeh o Herkulovi, ktorý je obdarený nadľudskou silou a chce dokázať svojmu otcovi Diovi, že sa opäť môže stať bohom. V ceste mu však stojí Hádes, ktorý chce ovládnuť Olymp. Herkules sa musí rozhodnúť medzi svojou legendárnou silou a láskou ku gréckej kráske Meg. Tá spieva ľúbostnú pieseň a musíte uznať, že je chytľavá.

6. Všetci chcú byť mačkami (Aristocats)

Medzi staršie rozprávky patrí Akristokočky z roku 1970. Príbeh s parížskou atmosférou rozpráva o milionárovi a jeho mačke Dame, ktorá má tri mačiatka, Berlioza, Toulousea a Marie. Pani milionárka sa rozhodne odkázať im celý svoj majetok. To sa nepáči sluhovi Edgarovi, ktorý sa mačiek plánuje zbaviť. Mačky však zachráni statočný kocúr O'Malley. Džezová optimistická pieseň, ktorú spieva Thomas O'Malley a mačky.

aristokočky, disney
Zdroj: Walt Disney Productions/ volně k užití
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia