Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. apríla 2024, 15:32
Čas čítania 0:54
Barbora Adamkovičová

V prestížnom európskom rebríčku Forbes 30 pod 30 sa umiestnili štyria Slováci. Nádejní vedci možno prepíšu históriu

TECH INFLUENCERI POSITIVE VIBES SLOVÁCI VEDA A VÝSKUM ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Nominovali 300 ľudí a najmladší mal 14 rokov. V rebríčku sa umiestnilo aj viacero známych tvárí.

Vo svetoznámom rebríčku 30 pod 30, ktorý každoročne zostavuje magazín Forbes, sa historicky umiestnilo najviac Slovákov. Do európskeho vydania prestížneho zoznamu neobyčajných ľudí mladších ako 30 rokov sa dostali spoluzakladatelia Powerful Medical a zakladatelia Sensible Biotechnologies.

V tohtoročnej rubrike uspeli až štyria Slováci – bratia Hermanovci z Powerful Medical a dvojica Miroslav Gašpárek a Marián Kupčulák zo Sensible Biotechnologies. Oba startupy spadajú do kategórie vedy a zdravotnej starostlivosti.

Podľa magazínu Forbes sa rebríček zameriava na nádejných vedcov či podnikateľov, ktorých nominuje verejnosť. Na to, aby boli potenciálni uchádzači vybraní do exkluzívnej tridsiatky mladých ľudí, musia spĺňať viacero kritérií. K dátumu zverejnenia rebríčka nemôžu prekročiť vekovú hranicu 30 rokov a zároveň nikdy nemohli byť súčasťou zoznamu 30 pod 30 v európskom alebo v iných regionálnych vydaniach rebríčka – v Severnej Amerike a Ázii.

Prestížne ocenenie sa týka ľudí pôsobiacich v týchto odvetviach: Media and Marketing, Science and Healtcare, Retail and Ecommerce, Social Impact, Entertaiment, Art and Culture, Technology, Sport and GamesFinance, Manufacturing and Industry.

Podľa magazínu bolo nominovaných 300 ľudí, z ktorých najmladší mal 14 rokov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Forbes (@forbes)

Historicky najvyšší počet umiestnených Slovákov

V poradí 9. ročník populárneho rebríčka je pre Slovensko dôležitý nielen pre celkové umiestnenie našincov na jeho priečkach, no predovšetkým pre počet nositeľov titulu 30 pod 30. 

Po minulé roky sa v rebríčku umiestnili aj lyžiarka Petra Vlhová či youtuber David Dobrik. 

Domov
Zdieľať
Diskusia