Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. apríla 2024, 9:30
Čas čítania 3:32
Karina Kováčová

Gloria Ramirez bola toxická žena: svojím telom nakazila 23 zdravotníkov, ktorí odpadávali a nevedeli sa hýbať

Gloria Ramirez bola toxická žena: svojím telom nakazila 23 zdravotníkov, ktorí odpadávali a nevedeli sa hýbať
Zdroj: Canva,Youtube/Peaked Interest
ZAUJÍMAVOSTI HISTÓRIA ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Gloria prišla do nemocnice s bežnými srdcovými ťažkosťami. Keď ju však zdravotníci liečili, netušili, že budú bojovať o život.

Incident sa začal 19. februára 1994 o 20.15 hod., keď 31-ročná Gloria Ramirez prišla do nemocnice v Riverside v Kalifornii so zrýchleným tepom a s vysokým tlakom. Aj napriek tomu, že po 45 minútach od príchodu do nemocnice zomrela, zvláštne zapáchala a jej pobyt v zariadení mal nezvyčajný vplyv na zdravie ošetrujúcich lekárov. 23 z 37 zamestnancov, ktorí s ňou prišli do kontaktu, kolabovali.

Tento fenomén sa dodnes nikomu nepodarilo úplne rozlúštiť. Nikto z lekárov sa s podobným prípadom nestretol a nikto o niečom podobnom nepočul. Prípad sa však zapísal do histórie a Gloria dostala prezývku „toxická žena“.

Gloria Ramirez.
Gloria Ramirez. Zdroj: Youtube/Peaked Interest

Portál Ati píše, že to bola žena ako každá iná. Žila so svojimi dvoma deťmi a manželom a mnohí si ju pamätali ako veľmi vtipnú a milú osobu. Čo sa teda v skutočnosti stalo?

Ešte pred tým, než si prečítaš celý príbeh o toxickej žene, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše články páčia, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Srdcový infarkt alebo symptómy rakoviny krčka maternice?

Gloriu v osudnú noc trápili srdcové problémy, ťažko sa jej dýchalo a nevedela poriadne rozprávať. Vzhľadom na jej nízky vek lekári nepredpokladali, že by bol diagnózou práve infarkt. Mysleli si, že sú to následky ochorenia rakoviny krčka maternice, ktorým už dlhšie trpela. 

Odporúčané
Hanušovský viadukt stavali väzni z pracovných táborov. Dvakrát zničený most má temnú minulosť, stále je najväčší v strednej Európe Hanušovský viadukt stavali väzni z pracovných táborov. Dvakrát zničený most má temnú minulosť, stále je najväčší v strednej Európe 28. apríla 2024, 14:30

Všetci preto pracovali na tom, aby Gloriu stabilizovali, no napriek snahám lekárov nič nezaberalo. Keď ju vyzliekli, aby jej nasadili defibrilátor, všimli si na jej koži olejnatý povlak. Z úst jej taktiež bol cítiť cesnakový až ovocný zápach. Keď lekári zobrali Glorii vzorku krvi, páchla ako čpavok a plávali v nej zvláštne čiastočky či dokonca kryštáliky.

Lekári prišli na to, že s infarktom nebude mať jej stav nič spoločné. Všetkých prekvapilo, keď jedna z ošetrujúcich sestier omdlela. Následne sa ďalšia sestra sťažovala na sťažené dýchanie, a keď odpadla aj tretia sestra, nevedela po prebudení hýbať končatinami. Nikto nerozumel tomu, čo sa deje. 

nemocnica,toxicka zena
Zdroj: Youtube/Peaked Interest

Zdravotné ťažkosti pribúdali u každého, kto sa snažil Gloriu Ramirez zachrániť. Najčastejšie to bola dýchavičnosť, dočasná paralýza či mdloby. Napriek tomu, že Gloria už bola mŕtva, všetci ostatní sa trápili aj naďalej, a to z nevysvetliteľných dôvodov. 

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 157191 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aký pokrok sa lekárom podaril a čo zistili po tretej pitve.
  • Aká bola príčina smrti Glorie Ramirez.
  • Prečo mali zamestnanci nemocnice zdravotné problémy.
Domov
Zdieľať
Diskusia