Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2024, 8:54
Čas čítania 0:48
TASR

Najkrajšou ženou sveta sa stala Češka. Získala titul Miss World

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO
Uložiť Uložené

Pyszkovej sa podarilo zvíťaziť spomedzi 112 uchádzačiek o titul Miss World.

Miss World sa stala v sobotu večer Češka Krystyna Pyszková. Finále svetovej súťaže krásy sa konalo v indickom Bombaji a rodáčka z českého Třinca sa stala už druhou Češkou, ktorá tento prestížny titul získala.

Pyszkovej sa podarilo zvíťaziť spomedzi 112 uchádzačiek o titul Miss World. Na druhom mieste bola Libanončanka Yasmina Zaytoun. „Byť korunovaná za Miss World je splnený sen. Som hlboko poctená, že môžem na celosvetovej platforme reprezentovať svoju krajinu a hodnoty ‚krásy s účelom’,“ uviedla Pyszková, ktorá sa stala v poradí 71. víťazkou Miss World.

Korunku Pyszkovej odovzdala počas ceremoniálu doterajšia Miss World Poľka Karolina Bielawska. Pyszková je pritom po Taťáne Kuchařovej už druhou Češkou, ktorá tento titul získala. Pyszková je študentkou práva na Karlovej univerzite v Prahe. Národnú súťaž Miss Czech Republic vyhrala ešte v roku 2022. Svetové finále súťaže sa však v dôsledku odkladov spôsobených aj pandémiou koronavírusu konalo až teraz.

Krystyna Pyszková.
Krystyna Pyszková. Zdroj: krystyna_pyszko

Sobotňajšie finále sa vrátilo po 28 rokoch do Indie, odkiaľ pochádza až šesť nositeliek titulu Miss World. Usporiadatelia pritom počas večera predviedli svetovému obecenstvu bohatú indickú kultúru, umenie i textílie. Súťažiace na sebe mali oblečené i tradičné bohato vyšívané sukne a blúzky a tancovali na známe bollywoodske piesne. Slovensko na súťaži v Indii reprezentovala Miss Slovensko 2021 Sophia Hrivňáková.

Krystyna Pyszková.
Krystyna Pyszková. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia