Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2024, 17:50
Čas čítania 0:42
TASR

Prípad najväčšej záhady leteckej histórie známy aj z Netflixu pokračuje. Po zmiznutom lietadle chcú po 10 rokoch spustiť pátranie

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO NAJZÁHADNEJŠIE MIESTA SVETA
Uložiť Uložené

Boeing, ktorý letel z Malajzie do Pekingu, zmizol 8. marca 2014. O incidente bol natočený aj seriál na Netflixe. Záhadu chcú raz a navždy vyšetriť.

Let 370 mal prepraviť z Malajzie do Číny 239 ľudí. Do cieľovej destinácie sa však lietadlo nikdy nedostalo, a čo je ešte horšie, odborníci doteraz nevedia s istotou povedať, kam sa podelo napriek dlhoročnému vyšetrovaniu. O najväčšej záhade v histórii letectva natočili minulý rok dokument na Netflixe s názvom MH370: The Plane That Disappeared.

Odporúčané
Najväčšia záhada leteckej histórie: boeing s 239 ľuďmi sa zrazu vyparil z radarov. Kam pred 10 rokmi zmizol? Najväčšia záhada leteckej histórie: boeing s 239 ľuďmi sa zrazu vyparil z radarov. Kam pred 10 rokmi zmizol? 16. februára 2024, 14:30

Premiér Malajzie Anwar Ibrahim v pondelok vyhlásil, že by rád opäť spustil pátranie po zmiznutom lietadle linky Malaysia Airlines MH370, ak sa objavia presvedčivé dôkazy. TASR o tom informuje na základe správy tlačovej agentúry AFP.


„Ak existujú presvedčivé dôkazy svedčiace o potrebe opätovne spustiť pátranie, nepochybne to radi urobíme,“ vyhlásil Ibrahim v reakcii na spomienkovú udalosť, ktorou si rodiny pasažierov na palube lietadla pripomenuli desiate výročie jeho zmiznutia.


Lietadlo typu Boeing 777 zmizlo 8. marca 2014 počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Na palube bolo 239 ľudí. Lietadlo zmizlo z radarov po 40 minútach, keď prechádzalo zo vzdušného priestoru Malajzie do vietnamského vzdušného priestoru. Podľa vyšetrovateľov stroj po tom, ako stratil kontakt, zmenil svoju trasu a zamieril do odľahlých oblastí Indického oceánu.

Lietadlo.
Lietadlo. Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia