Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. marca 2024, 14:10
Čas čítania 0:41
Radka Klučárová

Zomrela americká návrhárka a módna ikona Iris Apfel. Preslávila sa extravagantným lookom a uletenými outfitmi

MÓDA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Mala 102 rokov.

Zomrela známa americká návrhárka a módna ikona Iris Apfel. O úmrtí informovali blízki na jej instagramovom profile, kde ju sledovali tri milióny fanúšikov. 

Najstaršia tínedžerka

Samu seba označovala za najstaršiu tínedžerku. Bola známa svojou nápaditou vizážou, bielymi vlasmi, výraznými okuliarmi a outfitmi v širokej palete farieb. 

Aj napriek pokročilému veku ľudí stále inšpirovala extravagantnými kreáciami a bola aktívna aj na sociálnych sieťach. Jej look sa stal kultovým až natoľko, že ho mnohí radi kopírovali a obliekali si ho na karnevaly či halloweenske párty.

Vrchol svojej slávy dosiahla podľa BBC v 80. a 90. rokoch. Na výslní módneho sveta však bola viac ako pol storočie. Svoju kariéru začala ako interiérová dizajnérka, okrem iného sa podieľala aj na reštaurátorských projektoch v Bielom dome.

„Iris Apfel sa stala svetoznámou módnou ikonou vďaka svojmu neuveriteľnému talentu nielen ako umelkyňa, ale aj ako influencerka. Mala úžasný vplyv na mnohých ľudí. Svojím obrovským srdcom a magickým dotykom zapôsobila na každého, koho stretla,“ povedal na jej adresu dizajnér Tommy Hilfiger.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Iris Apfel (@iris.apfel)

Domov
Zdieľať
Diskusia