Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2024, 13:44
Čas čítania 0:49
TASR

Známeho rapera zastrelili jeho blízki priatelia. Teraz ich konečne odsúdili, trvalo to necelých 22 rokov

Známeho rapera zastrelili jeho blízki priatelia. Teraz ich konečne odsúdili, trvalo to necelých 22 rokov
Zdroj: Wikimedia/Jeff Pinilla
HUDBA RAP RAPOVÁ SCÉNA
Uložiť Uložené

Spravodlivosť prišla až takmer po štvrťstoročí.

Dvoch mužov usvedčili v utorok v New Yorku z vraždy známeho amerického rapera a DJ Jama Mastera Jaya, ktorý bol členom rapovej skupiny Run-DMC. V októbri 2002 ho zastrelili v jeho nahrávacom štúdiu v newyorskej štvrti Queens. Jeho vražda tak bola neobjasnená vyše dve desaťročia. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a AP.


Porota amerického federálneho súdu v newyorskom Brooklyne uznala obžalovaných Ronalda Washingtona a údajného strelca Karla Jordana mladšieho za vinných vo všetkých bodoch obžaloby.


Usvedčení boli z vraždy Jama Mastera Jaya, občianskym menom Jason Mizell, ktorú podľa prokuratúry spáchali ako pomstu za obchod s drogami, od ktorého ich raper údajne „odstrihol“.


Zastrelený raper mal len 37 rokov a bol otcom troch detí. Obaja muži pritom patrili k jeho blízkym. Jordan (40) bol jeho krstným synom a Washington (59) jeho dlhoročným priateľom.
Obvinenia popreli.

„Práve ste zabili dvoch nevinných ľudí,“ kričal Washington po vynesení rozsudku na porotu. Výšku trestu im súd stanoví neskôr. Raperovi príbuzní, naopak, verdikt privítali a žialili nad tým, že sa ho nedožila jeho matka.


Zo zapletenia sa do vraždy majú v samostatnom procese súdiť aj tretieho obžalovaného – Jaya Bryanta, ktorého DNA sa našla na mieste činu. Prokurátori ho obviňujú zo spolupáchateľstva, respektíve z toho, že vrahov vpustil do nahrávacieho štúdia.

Na archívnej snímke zo 7. októbra 1986 raper Jam Master Jay z Run DMC, vlastným menom Jason William Mizell, pózuje v New Yorku.
Na archívnej snímke zo 7. októbra 1986 raper Jam Master Jay z Run DMC, vlastným menom Jason William Mizell, pózuje v New Yorku. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia