Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. februára 2024, 7:15
Čas čítania 0:40
Barbora Adamkovičová

Za legendárny zápas mu zaplatil 18 miliónov eur. Putin dal MMA šampiónovi za víťazstvo nad McGregorom štedrý darček

ŠPORT PUTIN UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po smrti otca prestal Chabib zápasiť. Generálny riaditeľ UFC by ho však v ringu chcel ešte vidieť.

Putin dal neporazenému dagestanskému šampiónovi Chabibovi Nurmagomedovi a jeho otcovi majetky v hodnote vyše 18 miliónov eur. Stalo sa tak ešte v roku 2018 po legendárnom zápase proti Conorovi McGregorovi, ktorým potvrdil svoje prvenstvo vo svete MMA. V podcaste Games with Names na osudový telefonát spomína generálny riaditeľ UFC Dana White. 

„Po zápase sa ani nestihol vrátiť do svojej šatne a Putin telefonoval,“ objasňuje White. „Potom mu moslimskí šejkovia dávali autá, peniaze, gymy... čokoľvek len chcel.“ Okrem slov gratulácie zápasníkovi k jeho 29. výhre mu ruský prezident daroval aj honosné majetky a luxusný mercedes.

Nebolo to prvýkrát, čo šampión kariérne okúsil miestnu oligarchiu – takmer všetky jeho tréningy boli financované Putinovým kamarátom Zijavudinom Magomedovom, ktorý bol len niekoľko mesiacov pred spomínaným zápasom zatknutý za údajné spreneverenie štátnych prostriedkov v hodnote približne 166 miliónov eur. 

Nurmagomedov však z MMA po otcovej smrti odišiel, no White v podcaste priznal, že by bol rád, keby ho v budúcnosti opäť videl zápasiť.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MMA v HRSTI (@mma_v_hrsti)

Domov
Zdieľať
Diskusia