Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. februára 2024, 14:38
Čas čítania 1:08
Radka Klučárová

VIDEO: Kapela U2 si na koncerte uctila pamiatku Alexeja Navaľného. Celá aréna skandovala jeho meno

HUDBA ALEXEJ NAVAĽNYJ BONO SPRÁVY ZO SVETA U2
Uložiť Uložené

„Putin by zrejme nikdy nevyslovil jeho meno, tak som dnes večer cítil, že slobodní ľudia odtiaľto – ľudia, ktorí veria v slobodu – musia vysloviť jeho meno,“ povedal Bono.

Írska rocková kapela U2 vzdala na koncerte v Las Vegas hold zosnulému ruskému opozičnému lídrovi Alexejovi Navaľnému. Do tohto prejavu líder hudobnej skupiny Bono zapojil aj fanúšikov, píše CNN.

„Pre týchto ľudí nie je sloboda len slovom v piesni. Pre týchto ľudí je sloboda najdôležitejšie slovo na svete – také dôležité, že Ukrajinci za ňu bojujú a umierajú,“ povedal počas koncertu Bono. Tým vyjadril podporu nielen Ukrajincom, ale vzdal aj úctu jednému z najväčších kritikov ruského režimu.

Celá futuristická aréna Sphere skandovala jeho meno

„Putin by zrejme nikdy, nikdy nevyslovil jeho meno, tak som dnes večer cítil, že slobodní ľudia odtiaľto – ľudia, ktorí veria v slobodu – musia vysloviť jeho meno,“ povedal Bono a ľudí vyzval, aby ho vyslovili tiež. O chvíľu už celá futuristická aréna Sphere skandovala meno Alexeja Navaľného.

Správu o úmrtí Navaľného priniesli médiá v piatok 16. februára. „Odsúdenému A. A. Navaľnému prišlo 16. februára 2024 v nápravnej kolónii číslo 3 po vychádzke nevoľno a takmer okamžite stratil vedomie,“ znelo stanovisko ruskej väzenskej služby.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Štyridsaťsedemročný Navaľnyj bol najvýraznejším predstaviteľom ruskej opozície voči prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Zadržali ho v januári 2021 po návrate z Nemecka, kde sa zotavoval z otravy nervovoparalytickou látkou. Z pokusu o otravu obvinil Kremeľ, ktorý to poprel.

„Alexej Navaľnyj bol zavraždený,“ vyhlásila jeho hovorkyňa Kira Jarmyšová. Vo videu zverejnenom na platforme Youtube Jarmyšová povedala, že Navaľného matka Ľudmila pricestovala do trestaneckej kolónie IK-3 v sprievode právnika. Ruské úrady však rodine odmietli vydať jeho telo.

navaľnyj
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia