Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2024, 11:45
Čas čítania 3:55
Richard Balog

Outfity známych tvárí z týždňov módy: Kylie Jenner ukázala božské krivky, elegantná Rihanna či Pusha T a Gunna v luxusných kúskoch

Outfity známych tvárí z týždňov módy: Kylie Jenner ukázala božské krivky, elegantná Rihanna či Pusha T a Gunna v luxusných kúskoch
Zdroj: Pierre Suu/Getty Images
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ
Uložiť Uložené

V outfitoch od Kylie Jenner, Kim Kardashian, Kendricka Lamara alebo Gunnu sú dominantné drahé modely od renomovaných návrhárov, ale zastúpenie má aj streetwear, ktorý milujeme.

Týždne módy patria medzi najsledovanejšie udalosti v roku. Najmä Paríž je vždy plný známych tvárí, ktoré si prišli pozrieť nové kolekcie od svojich obľúbených módnych domov a zároveň ukázať svoj štýl. Inak to nebolo ani v posledných dňoch, keď sme videli prehliadky mužských ready-to-wear modelov na sezónu jeseň/zima 2024 a haute couture kolekcií jar/leto 2024.

V outfitoch od Kylie Jenner, Kim Kardashian, Kendricka Lamara alebo Gunnu sú dominantné drahé modely od renomovaných návrhárov. Zastúpenie má však aj streetwear, ktorý milujeme. 

Pozri si aj TOP 6 mužských trendov na tohtoročnú zimu, medzi ktorými nájdeš ťažké pleteniny, dlhé kabáty aj letecké bundy. Ženská móda v roku 2024 ponúkne minimalizmus, udržateľné materiály či metalické odlesky a flitre, zatiaľ čo mužská móda v tomto roku bude plná háčkovaných svetrov, formálnych šortiek a širokých nohavíc.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
TOP momenty z aktuálnych fashion weekov: Ronaldinho na móle, moderný kovboj Louis Vuitton či oslava inkluzivity TOP momenty z aktuálnych fashion weekov: Ronaldinho na móle, moderný kovboj Louis Vuitton či oslava inkluzivity 21. januára 2024, 13:00
Kylie Jenner pred prehliadkou haute couture kolekcie na sezónu jar/leto 2024 od značky Maison Margiela.
Kylie Jenner pred prehliadkou haute couture kolekcie na sezónu jar/leto 2024 od značky Maison Margiela. Zdroj: Pierre Suu/Getty Images

Kylie Jenner nie je ani náhodou sivá myška bez štipky sexepílu. Opäť nás o tom presvedčila na prehliadke novej haute couture kolekcie od Maisona Margielu. Pred fotografov predstúpila v úzkej róbe ušitej na mieru v metalickom vyhotovení s flitrami, ktorú navrhol John Galliano, pričom inšpiráciu našiel v rozprávke Malá morská víla.

V úzkej siluete šiat s krátkymi rukávmi vynikli hriešne krivky Kardashianky a sladkou čerešničkou na outfite bola perfektná vizáž vrátane účesu s vlhkým efektom. 

Kim Kardashian na prehliadke Maison Margiela v Paríži.
Kim Kardashian na prehliadke Maison Margiela v Paríži. Zdroj: Pierre Suu/Getty Images

Kardashianky milujú high fashion a nechýbajú na žiadnom týždni módy. Najslávnejšia zástupkyňa klanu Kim Kardashian bola tiež medzi pozvanými hosťami spoločnosti Maison Margiela. Na prehliadku prišla v luxusnej večernej róbe z dielne parížskeho módneho domu. 

Zatiaľ čo Kylie stavila na mladícku drzosť a sexepíl, Kim predviedla dramatický, ale veľmi elegantný outfit s vyrezanými otvormi v čiernej farbe. Ten doplnila o mohutný náhrdelník pokrytý drahými kameňmi. Výsledok nepotrebuje komentár – je skvelý. 

Rihanna na prehliadke novej haute couture kolekcie módneho domu Christian Dior v Paríži.
Rihanna na prehliadke novej haute couture kolekcie módneho domu Christian Dior v Paríži. Zdroj: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Parížsky haute couture week si nedala ujsť ani partnerka rapera A$AP Rockyho a dvojnásobná mama Rihanna, ktorá bola ozdobou prehliadky kolekcie na sezónu jar/leto 2024 od módneho domu Christian Dior. 

Umelkyňa a úspešná podnikateľka sa postavila pred fotografov v elegantnej siluete od návrhárky Marie Grazie Chiuri a vyrazila nám dych. Luxusné sako Dior Rihanne jemne padalo z ramien a vytváralo klasický „Bardot“ efekt, ktorý preslávila Francúzska Brigitte Bardot v šesťdesiatych rokoch. Vrchný kúsok dopĺňal lakovaný kožený opasok. Ten ladil s kabelkou Lady Dior. Pompézny vzhľad podčiarkli rukavice, sofistikované biele lodičky so zapínaním okolo členkov a trblietavé šperky vrátane náramku s príveskom, na ktorom svietilo písmeno R.

Zendaya na prehliadke módneho domu Fendi.
Zendaya na prehliadke módneho domu Fendi. Zdroj: Daniele Venturelli/Getty Images for Fendi

Celý svet miluje Zendayu a my nie sme výnimkou. 27-ročná ikona popkultúry, ktorá zahviezdila v seriálovom hite Eufória či v kampani módneho domu Valentino, ukázala v Paríži nový účes a všetky oči boli na nej. 

Zendaya prišla na prehliadku haute couture kolekcie jar/leto 2024 značky Fendi v minimalistickom tmavočervenom modeli šiat v maxi dlhom strihu, ktorý zvýraznil jej štíhlu postavu. Sofistikovaný look podčiarkol diamantový náhrdelník a výrazný rúž na perách. 

Jennifer Lopez na prehliadke haute couture kolekcie módneho domu Schiaparelli.
Jennifer Lopez na prehliadke haute couture kolekcie módneho domu Schiaparelli. Zdroj: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Jennifer Lopez tento rok oslávi 55. narodeniny, ale vyzerá božsky. Rodáčka z Bronxu nás v Paríži odrovnala outfitom z dielní Schiaparelli, ktorý navrhol kreatívny riaditeľ haute couture značky Daniel Roseberry. 

JLo mala oblečený oversized kabát, ktorý bol celý pokrytý čerstvými okvetnými lístkami bielych ruží a na chrbte zdobený strieborným flitrovaným slnkom. Ako uviedla speváčka a herečka na Instagrame, kabát je vyrobený zo 7-tisíc lístkov, ktoré udržiava čerstvé a živé cukrová voda. Milujeme aj biely rolák a dramatické slnečné okuliare s náušnicami v zlatej farbe. Dokonalé. 

Odporúčané
TOP 6 mužských trendov na túto zimnú sezónu: Priprav sa na grungecore, dlhé kabáty či ťažké pleteniny  TOP 6 mužských trendov na túto zimnú sezónu: Priprav sa na grungecore, dlhé kabáty či ťažké pleteniny 17. novembra 2023, 14:30
Herečka a modelka Rosie Huntington-Whiteley pred prehliadkou módneho domu Valentino.
Herečka a modelka Rosie Huntington-Whiteley pred prehliadkou módneho domu Valentino. Zdroj: Marc Piasecki/WireImage

V Paríži svoj sexepíl naplno ukázala aj Rosie Huntigton-Whiteley, a to počas prehliadky kolekcie jar/leto 2024 módneho domu Valentino, keď prišla v tomto odvážnom outfite. 

Britská herečka a modelka, ktorá dlhodobo tvorí pár s hercom Jasonom Stathamom, nám vyrazila dych v siluete s odhaleným bruchom. Atraktívna plavovláska mala oblečený krátky vrchný diel v čiernej farbe s lesklou povrchovou úpravou spoločne s maxi dlhou sukňou v rovnakom štýle a oversized sako. Vzhľad doplnila o sériu šperkov.

David Free, Naomi Campbell a Kendrick Lamar na prehliadke Chanel v Paríži.
David Free, Naomi Campbell a Kendrick Lamar na prehliadke Chanel v Paríži. Zdroj: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

Na parížskom haute couture weeku odhalil novú kolekciu aj módny dom Chanel a medzi pozvanými hosťami boli napríklad Naomi Campbell či Kendrick Lamar, ktorí sedeli vedľa seba v prvom rade. Spoločnosť im robil Lamarov priateľ, režisér David Free, ktorý vytvoril viaceré videoklipy pre známeho rapera. 

Všetci traja mali na sebe oblečené tvídové modely z dielní francúzskej módnej ikony. Zatiaľ čo Free a Campbell stavili na elegentné siluety, Lamar dodal svojmu outfitu decentný nádych streetwearu vďaka širokým rifliam a basketbalovým teniskám. 

Pharrell Williams na prehliadke Dior Homme.
Pharrell Williams na prehliadke Dior Homme. Zdroj: Peter White/Getty Images

Kreatívny riaditeľ módneho domu Louis Vuitton Pharrell Williams zostal verný kovbojskej estetike aj po skončení prehliadky svojej novej mužskej kolekcie na sezónu jeseň/zima 2024.

50-ročný umelec z Virginia Beach prišiel na prehliadku Dior Homme v tomto štýlovom outfite, ktorému dominovala mäkká kožušinová bunda v košeľovom strihu v bielej farbe. Pozitívne hodnotíme aj výber riflí v podobe vintage tmavomodrého modelu v bootcut strihu, ktoré prekrývali kožené čižmy so zaujímavou textúrou. Samozrejmosťou sú fresh doplnky, ako napríklad slamený kovbojský klobúk, opasok s výraznou sponou či slnečné okuliare s oranžovými sklami, ktoré dodali outfitu perfektný retro vibe. 

Raper Pusha T na prehliadke novej mužskej kolekcie od módneho domu Dior.
Raper Pusha T na prehliadke novej mužskej kolekcie od módneho domu Dior. Zdroj: Francois Durand/Getty Images

Kráľom mužských outfitov na posledných týždňoch módy bol bez váhania Pusha T, ktorý počas svojho pobytu v Paríži predviedol hneď niekoľko skvelých kombinácií vrátane siluety na prehliadke značky Louis Vuitton.  

Raper s vycibrenou lyrikou a nenapodobniteľným prejavom miluje módu, o čom nás pravidelne presviedča na svojom Instagrame. Najviac nás oslovil v outfite vyskladanom z luxusných modelov s charakteristickou estetikou módneho domu Dior.

King Push mal oblečený dlhý tmavohnedý kabát, bielu košeľu s kontrastnými čiernymi prúžkami, široké sivé nohavice a koženú bielu obuv. 

Gunna na prehliadke značky Amiri v Paríži.
Gunna na prehliadke značky Amiri v Paríži. Zdroj: Pascal Le Segretain/Getty Images

Záver zoznamu najlepších outfitov si pre seba uchmatol raper Gunna, ktorý zavítal na prehliadku značky Amiri v tomto fresh looku. 

30-ročný interpret známy vďaka hitom ako Drip Too Hard, fukumean, pushin P či Lemonade sa pred prítomných fotografov postavil v koženom červenom kabáte s veľkými vreckami, čiernych nohaviciach a masívnych kožených topánkach s vintage efektom. Chválime aj výber doplnkov v podobe úzkych slnečných okuliarov a kožených rukavíc. Všetky kúsky sú od značky Amiri, ktorej kolekcie sú lepšie s každou sezónou. 

Odporúčané
TOP 10 bielych párov tenisiek, ktoré môžeš nosiť celý rok. Aké modely sú povinnou výbavou? TOP 10 bielych párov tenisiek, ktoré môžeš nosiť celý rok. Aké modely sú povinnou výbavou? 22. januára 2024, 16:00
Domov
Zdieľať
Diskusia