Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
28. januára 2024, 12:30
Čas čítania 5:55
Jana Chovancová

TEST 9 najlacnejších burgerov zo známych fastfoodov: Ktorý je ideálnou voľbou na opicu a ako dopadol vegánsky „číz“?

TEST 9 najlacnejších burgerov zo známych fastfoodov: Ktorý je ideálnou voľbou na opicu a ako dopadol vegánsky „číz“?
Zdroj: REFRESHER/ Barbora Volfová
GASTRO BURGER KING GASTROTESTY KFC MCDONALD’S
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Ako obstáli v gastroteste burgery do 2 eur z McDonald’s, KFC či z Burger Kingu?

Len málokto z nás v živote nesiahol po tom najlacnejšom fastfoodovom burgeri, či už ako študenti v časoch obmedzeného rozpočtu, počas cestovania a potreby rýchleho nasýtenia alebo po bujarých večierkoch v centre mesta, keď náš žalúdok prakticky žiada o niečo mastnejšie.  

Ale ktorý je ten najlepší? Aby sme to zistili, v Refresheri sme urobili veľký test a porovnanie 9 najlacnejších hamburgerov z najznámejších reťazcov rýchleho občerstvenia – McDonald’s, KFC či z Burger King. Z každého reťazca konkrétne 3 rôzne sendviče do 2 eur. Ako testovanie dopadlo, sa dočítaš nižšie.

Ešte predtým ti opäť pripomíname, že na náš web pravidelne prispievame zaujímavými článkami o zdraví aj gastronómii. Snažíme sa prinášať kvalitný content, preto ak sa ti naša tvorba páči, podpor redakčný tím a staň sa členom klubu Refresher+

burgre, mcdonalds, burger king,  kfc
Zdroj: Refresher/Jana Chovancová, Canva

Ako prebiehal slepý test?

V Refresher kuchynke testovalo konkrétne 11 osôb. Test prebiehal naslepo, čo znamená, že ochutnávači mohli podľa chute a vzhľadu iba tipovať, čo práve konzumujú. Urobili sme tak preto, aby sa nemohli vzájomne ovplyvňovať.

Zároveň testujúci dostali do rúk dotazník, do ktorého si precízne značili poznámky týkajúce sa vzhľadu burgerov, ich vône, chute, mastnosti, obloženia, vône či „aftertaste“. Okrem toho ku každému z nich priradili aj číselné ohodnotenie od 1 do 10 a určili. Test bol vyhodnotený spôsobom spočítania všetkých udelených bodov dokopy, z ktorých vyšiel výsledný priemer. Výsledkom je subjektívny názor jedenástich ľudí.

Odporúčané
Toto sú úspešné Slovenky v Dubaji: prominentná realiťáčka či odborníčka na klimatickú krízu Toto sú úspešné Slovenky v Dubaji: prominentná realiťáčka či odborníčka na klimatickú krízu 20. januára 2024, 14:30

Hamburgery sme kupovali v deň testovania. Aby sme ich do kuchynky doniesli ešte teplé, vydali sme sa do Auparku, kde sa nachádzajú všetky tri spomenuté fastfoody. V rovnakom čase sme nakúpili v každom reťazci tri kusy z troch najlacnejších burgerov (tzn. tri kusy z troch najlacnejších burgerov v KFC, ako aj v Burger Kingu a McDonald’s).

Po kúpe ich v uzatvorených taškách viezli autom priamo na miesto ochutnávania, aby nevychladli, pričom cesta im netrvala dlhšie ako 10 minút. V kuchynke ich nakrájali na menšie časti tak, aby sa každému ušiel približne rovnaký kus.

Burgery sme zoradili v tomto článku od najhorších (rozumej tých, ktoré testujúci v slepom teste vyhodnotili ako najmenej chutné) po najlepšie (tie, ktoré im, naopak, v slepom teste chutili najviac). V závere článku nájdeš tabuľku s finálnym poradím, s počtom bodov, cenou a aj energetickou hodnotou jednotlivých hamburgerov.

fast food
Zdroj: REFRESHER/ Barbora Volfová
Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 152518 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý hamburger vyhral v slepom teste.
  • Čím prekvapil hamburger z KFC a na akej poprednej priečke sa umiestnil.
  • Ktorý burger z McDonald’s pohorel a, naopak, ktorý poriadne skóroval.
  • K čomu prirovnávali ľudia cheeseburger z Burger Kingu.
  • Ktorý hamburger pripomína bagetu z pumpy.
  • Ako chutila vegánska verzia hamburgera z KFC.
Domov
Zdieľať
Diskusia