Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Milka.
18. januára 2024, 10:00
Čas čítania 1:38
Sponzorovaný obsah

Ako zvládnuť najdepresívnejšie obdobie v roku? Zlepšiť náladu môže aj malá pozornosť, radí terapeutka

ZDRAVIE DUŠEVNÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Druhú polovicu januára považujú odborníci za psychicky veľmi náročné obdobie – vianočné sviatky a novoročná nálada sú fuč, vonku je zima, slnko nesvieti, novoročné predsavzatia sú už dávno porušené a na obzore nie sú žiadne svetlé vyhliadky.

Podľa psychológov je práve v tomto období veľmi dôležité byť láskavý a ohľaduplný k sebe aj k ľuďom vo svojom okolí a prejaviť si aspoň trochu láskavosti. Stačí aj maličkosť, ako napríklad kúsok lahodnej čokolády s hrejivým osobným odkazom. Milka si preto pri tejto príležitosti pripravila špeciálnu edíciu výrobkov.

Tretí januárový pondelok, známy ako Blue Monday, sa všeobecne považuje za najdepresívnejší deň v roku. „Stretávam sa s tým, že ľudia majú na začiatku roka, keď sú dlhé zimné dni a je menej svetla, všeobecne horšiu náladu a sklony k depresii. Toto obdobie taktiež môže zhoršovať duševné zdravie a vyvolať úzkosť a depresiu,“ potvrdzuje terapeutka z online terapeutickej platformy Hedepy Mgr. Eva Mikulašková.

Podľa terapeutky často stačia len malé detaily alebo drobné aktivity, aby sa duševný stav výrazne zlepšil. „Medzi takéto aktivity môže patriť napríklad čítanie obľúbenej knihy, sledovanie oddychového filmu, prechádzka na čerstvom vzduchu s hudbou alebo so zaujímavým podcastom v ušiach alebo relaxačné cvičenia. K psychickej pohode veľmi pomáha aj mapovanie a plánovanie aktivít na jarné obdobie alebo napríklad dovolenky na leto,“ dodáva Mikulašková.

Aj malý darček dokáže zázraky

Malý darček, najmä ten sladký, ti môže zlepšiť náladu. Najmä ak je sprevádzaný osobným odkazom. Práve pri tejto príležitosti si spoločnosť Mondelez pripravila špeciálnu edíciu niektorých svojich produktov.

„Vybrané produkty Milka majú po novom na svojom obale špeciálnu listovú obálku. Na ňu môže každý napísať svoj osobný odkaz a sladký darček odrazu získa úplne nový rozmer,“ hovorí brand manažérka značky Milka Viktória Uzsáková.

„Naši zákazníci sa navyše odteraz môžu zapojiť aj do súťaže. Stačí navštíviť profil Milka na Facebooku, napísať pekný príbeh pod súťažný príspevok a môžeš vyhrať darčekovú krabicu plnú čokolád a ďalších dobrôt pre niekoho zo svojich blízkych. Samozrejme, aj s osobným odkazom,“ dodáva.

Zlepši deň niekomu, na kom ti záleží. Daruj svojmu blízkemu tabuľku lahodnej čokolády Milka a pridaj k nej osobný odkaz. Limitovaná edícia čokolády Milka (100 g) má teraz na svojom obale špeciálnu listovú obálku. Vďaka nej urobíš z tabuľky čokolády naozaj sladký a hrejivý darček.

milka
Zdroj: Milka

Lahodná lieskovooriešková nátierka Milka (350 g) s bohatou chuťou lieskových orieškov je ideálnou voľbou na chutné raňajky či maškrtenie. Táto limitovaná edícia nátierky má takisto na svojom obale listovú obálku, na ktorej môžeš zanechať milý odkaz.

milka
Zdroj: Milka

Na tomto webe nájdeš všetky sladké maškrty Milka, ktoré môžeš darovať svojim blízkym.

Navyše sa môžeš zapojiť do veľkej súťaže a každý týždeň vyhrať 20 krabíc plných čokolád Milka a ďalších dobrôt. Viac informácií zistíš na facebookovom profile Milka.

zapoj sa do súťaže
Domov
Zdieľať
Diskusia