Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. januára 2024, 17:09
Čas čítania 0:46
Barbora Adamkovičová

Takto si nikdy nenabíjaj telefón. Muž urobil zásadnú chybu, ráno sa zobudil so zhoreným iPhonom a s popáleninami na hlave

TECH APPLE POĽSKO POŽIAR
Uložiť Uložené

Smartfóny si na noc dáva k posteli nabíjať väčšina z nás, hoci to môže dopadnúť katastrofou.

Väčšina mobilných zariadení potrebuje na úplné nabitie len niekoľko hodín, no mnohí používatelia smartfónov čas nabíjania preháňajú. Presvedčil sa o tom aj Poliak Piotr Piotrowski, ktorý na to nepríjemne doplatil, informuje portál Živé.sk.

Na noc si dal svoj iPhone 11 Pro nabíjať k posteli. V sobotu nadránom ho však zobudil silný zápach spáleného plastu. „Zhorel telefón, matrac aj vankúš,“ opisoval situáciu v príspevku na Facebooku, kde pridal aj niekoľko fotografií zhoreného telefónu.

Muž mal podľa vlastných slov vážne šťastie. Mobil nespôsobil väčší požiar a Piotrovski vyviazol len s obhorenými vlasmi a menšími popáleninami na hlave. „Nikdy nenechávajte nabíjajúce sa telefóny v posteli,“ odkázal svojim sledujúcim na sociálnej sieti.

Vznietenie telefónu si vysvetľuje tým, že ho nechal nabíjať a položil si ho pod vankúš. Zariadenie tak nemalo prístup k chladnému vzduchu, čo pravdepodobne viedlo k prehriatiu.

Dodal však, že na vine môže byť aj kábel, ktorý nebol pôvodný od výrobcu Apple. Prípad muža je príkladom toho, prečo by si mal počas nabíjania telefónu dbať na to, aby malo zariadenie dostatočný prístup k prúdeniu chladnejšieho vzduchu, a používať originálny kábel a nabíjačku. Dôležitý je však aj čas nabíjania, keďže môže dôjsť ku skratu, prípadne k prehriatiu.

Domov
Zdieľať
Diskusia