Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2024, 12:30
Čas čítania 4:13
Martin Adam Pavlík

VIDEO: 10 najlepších MMA knokautov roka 2023

VIDEO: 10 najlepších MMA knokautov roka 2023
Zdroj: Chris Gardner/Getty Images
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY MMA OKTAGON MMA UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vybrali sme pre teba najtvrdšie „káočká“.

Len pred niekoľkými dňami sme ti predstavili rebríček najlepších minuloročných zápasov domáceho Oktagonu, tentoraz sme sa pozreli ďalej do sveta a vybrali pre teba najlepšie MMA knokauty naprieč ďalšími organizáciami ako UFC, Bellator či PFL.

Rok 2023 priniesol viacero šokujúcich ukončení. Islam Makhachev zničil presným high-kickom Alexandra Volkanovského, Sean O’Malley doručil, čo sľúbil, keď kontraúderom poslal k zemi Aljamaina Sterlinga, a famózny knokaut predviedol vo svojom poslednom zápase v kariére aj legendárny Robbie Lawler. 

Na domácej scéne zase bodovali stálice ako Vlasto Čepo, Marek Mazúch či Matěj Peňáz a na konci roka sa k nim pridal šokujúcou pravačkou aj Samuel Krištofič, ktorý doslova vybil poistky obávanému Karlosovi Vémolovi. Ktoré „káočká“ sa však dostali až do našej top 10?

Ak sa ti páčia naše články o bojových športoch, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+, aby si mal neobmedzený prístup k všetkému obsahu na našom webe. Budeš si môcť prečítať rozhovory s MMA zápasníkmi, napríklad so spomínaným Krištofičom, bývalým šampiónom Bellatoru Attilom Véghom či s UFC bojovníkom Makhmudom Muradovom. Čakajú na teba aj rôzne profily zápasníkov alebo redakčné predikcie turnajov.

10. Sadibou Sy vs. Shane Mitchell (PFL)

Na leto 2023 asi nebude práve najlepšie spomínať Austrálčan Shane Mitchell, ktorý na turnaji PFL dostal devastačný kop z otočky od švédskeho obra Sadiboua Sya a šiel bezmocne k zemi. Virálny knokaut okamžite obletel celý svet. 

9. Lorenz Larkin vs. Mukhamed Berkhamov (Bellator MMA)

Neporazený Rus Mukhamed Berkhamov mal štrnásť výhier v rade, potom však narazil na Američana Lorenza Larkina. Ich prvý zápas sa skončil bez výsledku ako „No contest“, pretože ruský bojovník po nelegálnom lakti do zadnej časti hlavy nemohol pokračovať. Larkin už v odvete nenechal nič na náhodu a tentoraz poslal legálny lakeť rovno na bradu súpera, ktorý skončil úplne v bezvedomí.

8. Israel Adesanya vs. Alex Pereira 2 (UFC)

Ako sa hovorí, pomsta je sladká. Pre Israela Adesanyu bola táto vôbec najsladšia, akú si mohol predstaviť. Svedčí o tom aj jeho veľkolepá oslava. Svojho odvekého rivala, ktorý ho porazil dvakrát v Glory a raz podľa pravidiel MMA v UFC, totiž najskôr nalákal do pasce a následne dvoma presnými hákmi na spánok úplne vypol. Brutálne, no krásne zároveň.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 151543 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia