Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2023, 14:30
Čas čítania 6:06
Dominik Vetrák

10 najlepších seriálov roka 2023

10 najlepších seriálov roka 2023
Zdroj: Netflix/Disney/HBO/BBC
FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY 2023
Uložiť Uložené

Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vyšli v roku 2023. Kde sa dajú pozrieť?

Pri pohľade na rebríček 10 najlepších seriálov tohto roka je jasné, že HBO Max, Netflix a Disney+ mali skutočne vydarený rok. Akosi chýbajú zástupcovia Apple TV+. Táto streamingová služba mala tiež viacero podarených seriálov, ale nič také, čo by divákov odrovnalo. Ktoré tohtoročné seriály sú teda najlepšie a kde sa dajú pozrieť?

Nasledujúce týždne budeme v Refresheri prinášať rebríčky najlepších hier, filmov, seriálov či hudby za rok 2023, ako aj zoznamy tých najočakávanejších v roku 2024. Ak chceš ostať v obraze a vedieť, čo bolo najlepšie tento rok a na čo sa oplatí tešiť v budúcom roku, staň sa členom exkluzívneho klubu Refresher+ a čítaj všetky zamknuté články bez ďalších poplatkov.

Odporúčané
10 najlepších filmov roka 2023 10 najlepších filmov roka 2023 26. decembra 2023, 12:30

10. Small Light – 8/10 (Disney+)

Príbeh Anny Frankovej pozná azda každý. Židovské dievča, ktoré prežívalo druhú svetovú vojnu v Holandsku ukryté v tajnej skrýši so svojou rodinou a známymi, však nie je hlavnou postavou tohto seriálu. Sú nimi Miep Giesová a jej manžel Jan Gies, ktorí pomáhali Židom ukrývať sa pred nacistami a udržiavali ich pri živote celé roky.

Seriál zobrazuje, ako sa Miep a Jan spoznali, čo predchádzalo vpádu nacistov do Holandska a ako sa im podarilo udržať nažive a zachrániť množstvo židovských životov. Small Light je strhujúca emotívna jazda, ktorá naplno využíva všetky prostriedky, aby divákom pripomenula zverstvá nacistov.

9. The Last of Us – 8/10 (HBO Max)

Seriály ani filmy podľa videohier nemajú dobrú reputáciu. Prinajlepšom skončia ako priemerné počiny. The Last of Us bolo výnimkou, keďže tvorcovia adaptovali príbeh, ktorý mal už značné filmové prvky. Pašerák Joel sa v ňom pokúšal 20 rokov po začiatku pandémie prepašovať tínedžerku Ellie mimo mesta a bezpečnej zóny. Ellie je totiž imúnna voči nákaze, ktorá zničila civilizáciu.

Odporúčané
Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy 19. marca 2024, 15:00

Spočiatku sa nevedia zniesť, ale počas putovania, keď čelia smrteľnému nebezpečenstvu takmer každý deň, si k sebe postupne nachádzajú cestu a začínajú jeden druhého chápať. Postapokalyptický seriál mal aj vynikajúci vizuál zobrazujúci USA 20 rokov po konci civilizácie.

Filmári nakrútili aj akčné scény na úrovni a podarilo sa im dobre zachytiť emotívne a dôležité príbehové momenty z hry, ktoré ju robili špeciálnou. Tvorcom sa nepodaril doplnkový príbeh s postavou vodkyne Kathleen a jej skupinou, na druhej strane urobili dokonalú epizódu o vzťahu Billa s Frankom, čo bolo v hre len načrtnuté. 


8. Boilling Point – 8,5/10 (BBC)

Na HBO Max vyšiel pred rokom skvelý film z kuchynského prostredia s názvom Boiling Point (Bod varu). Televízna stanica BBC nakrútila pokračovanie v podobe 4-dielneho seriálu, ktorý sa sústredil na nové postavy a kuchárov z filmu, ktorí si po dramatických udalostiach snímky otvorili novú reštauráciu.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 151014 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá streamingová služba mala tento rok najviac najlepších seriálov. 
  • Ktorá policajná dráma z drsného prostredia bola tento rok najlepšia.
  • Aký seriál, hoci je thrillerový, ťa dokáže rozosmiať viac ako ktorákoľvek komédia tohto roka.
  • Ktorý animovaný seriál sa vyrovnal Arcane od Netflixu.
  • Ktoré dva seriály od nás dostali tento rok ako jediné 10/10.
Domov
Zdieľať
Diskusia