Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. decembra 2023, 17:41
Čas čítania 1:09
Barbora Adamkovičová

Kanye West predáva svoju vilu bez okien a elektriny pod cenu. Pôvodne ju chcel prerobiť na atómový kryt

OSOBNOSTI KANYE WEST ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Rozobral podlahy, steny aj elektrické pripojenia. Luxusné sídlo teraz predáva o 4 milióny lacnejšie, ako ho kúpil.

Ye, kedysi známy ako Kanye West, sa snaží predať svoje luxusné sídlo v Malibu za 53 miliónov dolárov. Vilu predáva o 4 milióny dolárov menej, ako ju pôvodne kúpil. Raper v nej však za posledné mesiace dal vyprázdniť interiér a odstrániť okná, dvere či elektrinu. Dom chcel totiž údajne prerobiť na úkryt pred bombovými útokmi, informuje The Wall Street Journal.

Stavbu rozobral od základov 

Kontroverzný raper kúpil nehnuteľnosť pri pláži v roku 2021 a ihneď začal s renováciou základov. Tú však nedokončil. Pokúšal sa o úplné rozobratie budovy na jej základné konštrukčné prvky a následne ju mal v pláne prestavať. Tento proces zvyčajne zahŕňa odstránenie väčšiny, ak nie všetkých interiérových prvkov. Hudobník zo sídla odstránil podlahy, obklady stien a všetky inštalatérske a elektrické systémy.

Za nehnuteľnosť, z ktorej máš výhľad na Tichý oceán z každej izby, zaplatil 57 miliónov dolárov, no teraz ju ponúka „len“ za 53 miliónov dolárov. Westov realitný maklér Jason Oppenheim pre People uviedol, že požadovaná cena odzrkadľuje náklady na rozsiahlu inštaláciu nových povrchových úprav a kompletné odstránenie interiéru domu. 

Takto vyzerala vila kedysi:

Kanye West Kanye WestKanye WestKanye West
Zobraziť galériu
(4)

Skutočne prepychové bývanie

Dom, ktorý navrhol japonský architekt Tadao Ando ocenený prestížnou Pritzkerovou cenou, má vyše 370 štvorcových metrov vnútorného obytného priestoru a približne 140 štvorcových metrov vonkajších relaxačných priestorov.

Odporúčané
V púšti v Nigérii vznikla farebná dedina, z jej minulosti ťa však zamrazí. Dizajnérku projektu čoskoro stretneš aj v Bratislave V púšti v Nigérii vznikla farebná dedina, z jej minulosti ťa však zamrazí. Dizajnérku projektu čoskoro stretneš aj v Bratislave 30. apríla 2024, 10:30

Oppenheim nazýva dom aj ako „mimoriadne vzácny architektonický počin, ktorý by sa mal považovať skôr za majstrovské umelecké dielo než len ako príbytok“. Nasledujúci majiteľ sídla však bude musieť nehnuteľnosť od základov kompletne zrenovovať.

Renomovaný architekt Ando navrhol v USA menej než 20 domov. Medzi jeho najznámejšie projekty patrí aj prepychová nehnuteľnosť Jay-Z-ho a Beyoncé v Malibu v hodnote až 200 miliónov dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia